Deputatul PDL de Mures Mihai Opriscan afirma ca au fost discutii la nivel de grup parlamentar legate de remaniere, in centrul acestora fiind ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, ministrul Muncii, Mihai Seitan, cel al Agriculturii, Mihail Dumitru, si "cu semne de intrebare" ministrul Educatiei.

Opriscan a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca exista o serie de ministri care "n-au confirmat", nominalizandu-i ca "neperformanti" pe Sebastian Vladescu, Mihai Seitan, Mihai Dumitru si Daniel Funeriu, transmite Mediafax.

El a explicat, apoi, ca Vladescu a deranjat grupul parlamentar PDL prin "acel aer usor arogant si de independent politic", dar mai ales ca nu a venit sa prezinte la timp masurile care urmeaza sa fie luate si nici motivele acestora.

"Ne asteptam, noi, ca si grup parlamentar, ca ministrul Finantelor sa vina sa ne prezinte fiecare masura la timp, sa ne prezinte motive. Dimpotriva, a amanat in doua-trei randuri intalnirea cu grupurile parlamentare. La singura intalnire pe care am avut-o si-a pastrat acel aer usor arogant si de independent politic si nu cred ca multi dintre colegi sunt dispusi sa inghitim doar efectele hotararilor lui Vladescu, fara a ne fi prezentate inainte. Si asta e un motiv pentru care multi dintre colegi au cerut o remaniere a lui Vladescu dupa ce trece motiunea, dupa ce primim transa si asa mai departe", a spus Opriscan.

El a precizat ca, in ceea ce il priveste pe ministrul Muncii, Mihai Seitan, se doreste remanierea acestuia pentru ca "a vorbit alta limba decat vocea oficiala a Guvernului" in mai multe randuri, pe subiecte sensibile, precum pensiile.

"Seitan a iesit, in mai multe randuri, nu o data - ca se mai intampla sa gresesti - si-a vorbit alta limba decat vocea oficiala a Guvernului. Si in privinta reducerilor salariale, el a ajuns pana la 70%. Daca nu-l oprea presa, probabil ca ajungea la suta la suta, la munca voluntara. A mai avut iesiri in care premierul a iesit cu o pozitie oficiala, el a zis exact opusul acelei pozitii", a afirmat deputatul.

El a amintit de legea pensiilor, "in care se vorbea de pierderile pe care le inregistreaza cadrele militare in rezerva, cele care au iesit la pensie", spunand ca premierul vorbea despre afectarea pensiilor de peste 3.000 de lei, iar "Seitan a iesit si a povestit de afectarea pensiilor pana la 60% si la cei care au sub 3.000 de lei si asa mai departe".

In ceea ce il priveste pe ministrul Agriculturii, Opriscan a spus ca acesta a dezamagit, desi in el s-au pus mari sperante, legate de accesarea finantarilor in agricultura. In opinia sa, Dumitru "nu e cea mai fericita solutie la Ministerul Agriculturii".

"Noi am avut mari sperante, colegii cu pregatire in domeniul agriculturii au avut mari sperante cu Dumitru, care a lucrat atata timp la Bruxelles, cu comisarul pentru Agricultura, ca vom dezmorti ceva in accesarea de fonduri si in finantarile pentru agricultura, ceea ce nu s-a intamplat. Aplicarea lui 322 a creat mari nemultumiri, la toate partidele, nu numai la PDL, cu un secretar de stat pe care domnul ministru Dumitru il tine in brate si-l considera un bun specialist. Secretar de stat care, daca nu ma insel, cel putin din spusele colegilor, avea o firma de consultanta in domeniul pregatirii acestor programe, chiar pana in momentul in carea fost numit secretar de stat cu aceasta responsabilitate si ma indoiesc ca el, pur si simplu, a inchis, a pus lacatul pe firma si nu este altcineva care sa pregateasca aceste proiecte", a afirmat Opriscan.

Referitor la ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, deputatul PDL a sustinut ca exista mari nemultumiri in partid legate de adoptarea Legii educatiei, in care nu s-a regasit niciunul din amendamentele propuse de democrat-liberali in Camera Deputatilor.

"Funeriu a creat mare valva in momentul in care a intrat in dezbatere Legea educatiei. A fost deosebit de disciplinat, am inteles de la colegii din Comisia de Invatamant, cand s-a dezbatut Legea educatiei in Camera Deputatilor, ca a participat, de dimineata pana seara, la toate sedintele, a acceptat amendamente, a propus amendamente, a dat o forma care, pana la urma, in negocierile pe care le-a avut si cu cei de la PNL si cu cei de la PSD, UDMR, PDL, toata lumea a acceptat o forma finala a acestei legi. Pentru ca, in momentul in care s-a ajuns cu legea in Senat, care este camera decizionala, a pierdut tot ce a negociat cu colegii nostri din grup", a spus Opriscan.

El a precizat ca in Senat, in Comisia de invatamant, PDL si UDMR sunt in minoritate, avand cinci din cei 11 membri.

"PNL si PSD au majoritate si totul a negociat cu PNL si PSD si au rasturnat toate amendamentele propuse de PDL-isti in Camera Deputatilor si normal ca colegii sunt foarte nemultumiti de acest aspect si deci poate fi unul dintre remaniati", a conchis Opriscan.

El a sustinut ca, de fapt, ar trebui schimbati toti cei 16 ministri, pentru ca un Guvern neperformant "e o pata neagra".