Presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat marti seara ca partidul a ales sa-l nominalizeze pe Teodor Melescanu la Curtea Constitutionala, in dauna unor reputati specialisti in drept constitutional, pentru ca partidul merge "la razboi" sa apere democratia.

Intrebat la Realitatea TV de ce PNL nu a optat pentru specialisti in drept constitutional precum Corneliu Liviu Popescu sau Gheorghe Piperea, Crin Antonescu a argumentat ca si Melescanu este profesor de drept constitutional iar partidul "merge la razboi sa apere democratie" si foloseste toate mijloacele in acest razboi.

Intrebat din nou daca PNL se razboieste cu o institutie a statului, presedintele liberalilor a raspus ca da, in momentul in care este vorba despre apararea democratiei.

Pana in prezent, CCR a fost dominata de judecatorii propusi de PSD, iar PDL incearca sa-i impuna pe Stefan Mircea Minea (Camera Deputatilor) si Iulia Antoanela Motoc (Senat) pentru a rasturna actuala majoritate, care a invalidat mai multe legi si ordonante emise de guvernul Boc.

Totodata, controlul PDL in CCR ar veni la momentul perfect pentru ca legile pe care Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament cu o zi in urma vor ajunge si pe masa Curtii.

De cealalta parte, PSD si PNL nu vor sa piarda controlul Curtii si vor sa-i impuna pe Valer Dorneanu, respectiv Teodor Melescanu.