Presedintele Partidului National Liberal (PNL), Crin Antonescu, s-a declarat dispus sa-si asume calitatea de prim-ministru, transmite Agerpres. Liderul PNL a adaugat ca liberalii sunt dispusi sa-si asume guvernarea daca actualul Cabinet condus de Emil Boc va fi demis prin motiune de cenzura, insa vor sa fie singuri la guvernare pentru a putea aplica propriul plan de iesire din criza. "PNL are curajul sa-si asume guvernarea in conditii dificile", a spus Antonescu.

"Daca se pune problema de a pune in practica programul nostru, atunci imi asum calitatea de premier", a afirmat Antonescu, prezent duminica la Galati.

Presedintele PNL a spus ca liberalii sunt dispusi sa-si asume guvernarea daca actualul Cabinet va fi demis prin motiune de cenzura. Antonescu a spus ca liberalii vor sa fie singuri la guvernare pentru a putea aplica propriul plan de iesire din criza economica: "suntem dispusi sa asumam guvernarea Romaniei pe baza acestor masuri, dar suntem dispusi s-o asumam singuri".

Crin Antonescu a facut o prezentare a masurilor pe care PNL le-a identificat pentru atenuarea efectelor crizei, precizand ca liberalii nu iau in calcul intrarea la guvernare alaturi de democrat liberali. "Daca vroiam, intram asta iarna in guvernul lui Traian Basescu", a mentionat liderul PNL.

Crin Antonescu a declarat ca prin aplicarea masurilor liberale pensiile si salariile din sectorul bugetar nu vor fi reduse.

Sambata, Crin Antonescu declarase ca formatiunea sa este dispusa sa intre la guvernare dupa caderea Guvernului Emil Boc, insa doar in anumite conditii, transmite Mediafax. Liderul liberal a spus ca principala cerinta este ca PNL sa-si poata pune in practica programul de guvernare.