Presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a declarat ca Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR) ii santajeaza pe democrat-liberali, solicitand posturi in Guvern si la nivel local, transmite Agerpres. In schimbul acestor functii, UNPR va sprijini in continuare Executivul.

"Un Guvern slab si incompetent cum este cel condus de premierul Emil Boc va ceda santajului UNPR. Cezar Preda a recunoscut ca UNPR santajeaza Guvernul, acest partid urmand sa voteze motiunea de cenzura daca nu primeste ce a cerut", a declarat Constantin.

Potrivit afirmatiilor liderului conservator, UNPR a solicitat un post de subprefect si conducerile a opt institutii deconcentrate in fiecare judet, urmand "sa primeasca probabil si vreo doua-trei ministere, Guvernul cedand la cel mai mic santaj, astfel incat PDL sa se mentina la putere".

Constantin s-a declarat increzator ca motiunea de cenzura care urmeaza sa fie introdusa de opozitie dupa asumarea raspunderii Guvernului pe masurile de austeritate are mari sanse sa treaca. El si-a argumentat afirmatia prin aceea ca in randul partidului de guvernamant sunt multi membri care dezaproba masurile propuse de Cabinetul Boc.

Liderul PC a spus ca PDL se va confrunta cu un val de "dezertari" din partea membrilor sai, nemultumiti de actuala guvernare.