Senatorul PDL de Prahova Iulian Badescu si-a anuntat miercuri demisia din partid si inscrierea in PSD.

Iulian Badescu, vicelider al grupului PDL din Senat, anuntase recent, pe blogul lui, ca nu sustine masurile de austeritate pentru care executivul si-a asumat raspunderea.

"Nu le sustin pentru ca nu pot accepta ideea ca destinul a milioane de oameni se stabileste batand din palme, incropind pompieristic un program anticriza care loveste grav categoriile sociale cele mai vulnerabile: pensionarii si persoanele active cu venituri mici. Nu cred intr-un program de “salvare nationala” care-i condamna pe medici si pe dascali sa traiasca cu aer, care-i condamna pe cei saraci sa fie si mai saraci", scrisese senatorul.

"Am ales sa fiu alaturi de cei care m-au ales sa le reprezint interesele si nu inteleg sa particip voluntar la un act de ucidere a sperantelor pentru un trai mai bun", a spus proaspatul social-democrat, intr-o conferinta de presa sustinuta alaturi de presedintele PSD, Victor Ponta.

El afirmase insa, in 28 mai, ca nu intentioneaza sa se mute in tabara social-democratilor: "Nu intentionez sa trec la PSD, cel putin in acest moment. Probabil aceste zvonuri au aparut in momentul in care am declarat public ca nu sustin masurile de austeritate propuse de Guvernul Boc pentru ca nu sunt de acord cu ele. In parlament voi vota ca atare, asumandu-mi toate riscurile care decurg din acest gest, chiar si excluderea din partid”, declarase Iulian Badescu, pentru Observatorul de Prahova.

Stirea se actualizeaza