Birourile Permanente ale celor doua camere ale Parlamentului se reunesc din nou miercuri in sedinta comuna in incercarea de a stabili data asumarii raspunderii Guvernului pe pachetul de masuri de austeritate. Luarea unei decizii a fost amanata ieri, iar premierul Emil Boc a fost invitat miercuri la ora 13:00 la o noua sedinta comuna sa dea explicatii suplimentare in ceea ce priveste asumarea raspunderii.

Chestorul Senatului, social-democratul Ioan Chelaru a spus ca unul dintre aspectele care se doresc a fi lamurite este invocarea, in procedura asumarii raspunderii, a articolului 53 din Constitutie, referitor la siguranta nationala si lipsa avizului Consiliului Economic si Social.

Marti, presedintele Senatului, Mircea Geoana, a anuntat ca s-a decis solicitarea unui punct de vedere de la CSAT, in legatura cu legile ce vizeaza reducerea cheltuielilor, pentru care Executivul urmeaza sa isi asume raspunderea.

Geoana spune ca aceasta hotarare a fost luata in contextul in care Executivul a invocat siguranta nationala in sprijinul masurilor anticriza.