"Era foarte usor sa mintim in continuare. (...) Decat sa mintim inca sase luni, decat sa spunem inca sase luni «Da, Europa merge bine, lumea merge bine si Romania s-ar putea sa mearga si ea bine», le spunem romanilor adevarul: «Lumea nu merge bine, Europa merge prost si Romania s-ar putea sa nu mearga bine»". Declaratia vine de la ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, care a precizat ca ar fi fost "foarte usor" pentru guvernanti sa "aranjeze" un acord cu FMI, transmite Mediafax.

In plenul Camerei Deputatilor, Vladescu a declarat ca Executivul stie ce face. "Faptul ca ceea ce facem presupune un risc politic pe care nimeni nu si-a inchipuit acum o luna si jumatate ca cineva si l-ar asuma arata deplina responsabilitate a acestui Guvern vis-a-vis de cetatenii romani", a precizat el, in cadrul dezbaterii motiunii simple initiate de PNL.

"Din pozitia de ministru al Finantelor, va spun ca am fi putut sa mintim vreo sase luni, am fi putut sa ne mai imprumutam vreo sase luni, am fi putut sa aranjam un acord cu FMI care sa ne mai dea sase luni si am fi asteptat sa vedem ce se intampla", a continuat ministrul Finantelor.