Discutia de Luni. O emisiune HotNews.ro - RFI

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a discutat online cu cititorii HotNews.ro

de Redactia     HotNews.ro
Duminică, 30 mai 2010, 21:10 Actualitate | Politic

Elena Udrea
Foto: Bety Blagu / HotNews.ro
Colegiul Director al PDL a decis, duminica, amanarea alegerilor interne pentru primavara lui 2011 si a adoptat o rezolutie care le interzice democrat-liberalilor ce detin functii publice sa faca afaceri cu statul. Guvernul a adoptat duminica seara si proiectele de lege privind masurile de austeritate. Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, discuta online cu cititorii HotNews.ro.

Cele mai bune intrebari vor fi preluate in emisiunea Discutia de Luni, difuzata de HotNews.ro si RFI incepand cu ora 19.00 si realizata de Dan Tapalaga.

Emisiunea "Discutia de luni" este difuzata in fiecare luni, la ora 19:00, pe frecventele RFI si pe HotNews.ro.


Citeste mai multe despre   


Comentarii alese de moderator

 • adr-uri (Duminică, 30 mai 2010, 21:24)
  LENUTA [anonim]

  Daca ne poate spune D-na Ministru daca ADR-urile vor fi afectate de noua lege privind micsorarea salariilor. si daca are idee care este salariul mediu intr-o astfel de institutie.multumesc

 • Cartier ANL Henri Coanda (Duminică, 30 mai 2010, 21:38)
  Irina [anonim]

  Buna ziua!

  Am doua intrebari pentru d-na Udrea:
  1. De ce in cartierul Henri Coanda nu se lucreaza in forta, tinand cont ca statul poate crea locuri de munca iar din finalizarea caselor va castiga bani din impozite si taxe?
  2. De ce constructorul Tehnocons Utilaje, care lucreaza in cartierul ANL Coanda, reprezentata de d-nul Gabriel Diaconu, nu este obligat sa-si indeplineasca conditiile contractuale? In plus, pentru a lucra pentru o casa pentru care are contract, cere bani de la proprietar (prin realizarea de lucrari suplimentare la suprapret). Cand vor fi luate masuri pentru astfel de constructori, mai ales ca sunt in insolventa?

  Multumesc!
  Irina Pop

 • Ocazia de a clarifica multe.... (Duminică, 30 mai 2010, 21:39)
  lili [anonim]

  Va multumesc pentru aceasta ocazie unica de a ne raspunde direct la intrebarile cititorilor HotNews.
  Am 4 intrebari care cred eu vor face lumina in ceea ce s-a intamplat dupa venirea PDL-ului la guvernare la sfarsitul lui 2008 si ne vor arata drumul pe care-l vom urma,
  Inca din martie-aprilie 2009 Dl Boc a inceput sa vorbeasca public despre salariile si pensiile nesimtite si despre necesitatea reducerii cheltuielilor bugetare. Si totusi nu a facut nimic din toate astea pana acum in mai 2010 cand la analizele FMI situatia Romaniei s-a dovedit aproape de dezastru, necesitand luarea unor masuri de austeritate neluate de nici un stat in Europa. Sunt convinsa ca Guvernul cunostea aceasta situatie si pana la sosirea FMI din Mai 2010.
  (1) In opinia Dvs, care sunt cauzele pentru care Guvernul Boc nu a luat masurile de reducere a cheltuielilor bugetare inca din 2009, de ce am pierdut 1 an de la momentul incheierii acordului cu FMI ??!!!
  Cum credeti ca ar fi evoluat situatia Romaniei in cazul in care Guvernul ar fi luat masurile la timp, adica inca din 2009, in conditiile in care azi ni se spune ca nu mai putem intarzia luarea acestor masuri ??!!
  (3) Cum si cat credeti ca a influentat in neluarea la timp a acestor masuri faptul ca 2009 a fost an electoral, alegeri prezidentiale si exista riscul ca Dl Basescu sa nu fie reales in cazul luarii unor masuri dure??!!!Cum vedeti Romania in 1 martie 2011 ???!!!(editat de HotNews.ro)

 • Calitatea turismului in Romania (Duminică, 30 mai 2010, 21:44)
  spanac [utilizator]

  De ce se umbla la nivelul imagine (de exemplu premii la concursuri de turism gen Golden Apple) iar la nivelul concret nu se face nimic in turismul romanesc? De ce turistii (straini) lasa feedbackuri de genul: "aia nu e o tara pregatita de turism; am fost tratati execrabil; nu recomandam nimanui Romania"? De ce se incearca a se pacalii clientul?

 • Stimata doamna Udrea (Duminică, 30 mai 2010, 21:57)
  Ion Lascar [anonim]

  Ati spus intr-un interviu la Europa FM ca locuintele sociale se vor vinde; va mentineti declaratia ?

 • masuri (Duminică, 30 mai 2010, 22:06)
  florin [anonim]

  Sunteti de 1.5 ani ministrul turismului
  Nu am vazut in acest timp pliante cu ROMANIA, CU Bucurestiul, nu sunt harti necesare unei orientari elementare.
  1. Puteti sa-mi dati 3 motive pentru ca un turist din Europa sa vina la Bucuresti in loc sa se duca la Amsterdam de examplu intr-o exccursie de cateva zile?
  SUNTETI TOTUSI MINISTRUL DE RESORT!
  2 Ati organizat tururi de oras sau de zone turistice care sunt popularizate si nu la stiu eu ca cetatean roman? Ati incercat sa faceti ceva pentru investitorii din turism, sa-i faceti competitivi, sa-i pregatiti cumva, dati cateva exemple de ce ati facut in acest sens pentru ca impresia mea e ca ministerul pe care-l conduceti nu a facut nimic Multumesc(editat de HotNews.ro)

 • Recursivitate (Duminică, 30 mai 2010, 22:57)
  skortzy [anonim]

  Oare ar trebui interzise si afacerile cu firme care fac afaceri cu statul? Poate si afacerile cu firme care fac afaceri cu firme care fac afaceri cu statul?

  Ceea ce vreau sa spun este ca, prin aceasta decizie, nu ati facut decat, eventual, sa adaugati un intermediar? Chiar credeti ca astfel se rezolva vreo problema?

 • Masuri bune ? (Duminică, 30 mai 2010, 23:19)
  Jean Valjean [anonim]

  1. Masura trecerii Inspectiei in Constructii la Ministerul Dezvoltarii nu va duce la scaderea exigentei acestora in cazul proiectelor derulate de acest minister ?
  2. Este posibil ca masura acordarii de fonduri de 100% pentru proiectele microintreprinderilor sa duca la sifonarea de fonduri catre firme de apartament ?

 • Constructii (Luni, 31 mai 2010, 13:16)
  Mihai [anonim]

  1. De ce se poate construi (chiar fara probleme), la negru oriunde si oricand in tara aceasta?
  2. Legislatia permite construirea in regie proprie - De ce? fiindca acest lucru duce la evaziune, si constructii prost executate la preturi mici, si concurenta neloiala.
  3. Din cauza costrurilor relativ ridicate cu personalul tehnic din constructii, multe firme lucreaza fara a avea personal calificat - de ce aceste firme pot face constructii ? de ce nu poate exista certificare (in afara de iso, rohsas, si altele pe care le au fara sa impelmenteze nimic)
  4. Mai apare codul constructiilor?

 • intrebare (Luni, 31 mai 2010, 13:18)
  adi [anonim]

  exista un plan pentru infrasturctura pentru sustinerea turismului si implicit dezvoltarilor regionale ? ma refer la orice tip de infrastructura

  mutumesc

 • turism la mare (Luni, 31 mai 2010, 13:18)
  seaside [anonim]

  Intrucat turismul pe litoralul romanesc este putin rentabil, in cazul unor investitii mari in hoteluri si infrastructura aferenta, de ce nu se sprijina turismul de weekend ieftin, in camping-uri amenajate, care sa poata primi inclusiv caravane, cu facilitatile necesare unei gazduri decente( apa, curent , canalizare, restaurante). Nu trebuie "sa reinventam roata" doar sa luam exemplul celor care fac asta in mod profesional. Ce sanse ar fi sa accesezi astfel niste fonduri pentru dezvoltarea turismului de acest gen pe litoral?

 • vechimea in politica (Luni, 31 mai 2010, 13:32)
  Nadia [anonim]

  Doamna Udrea,
  Am constatat - si nu sunt singura - ca cu cat oamenii politici capata mai multa vechime in politica, cu atat sunt mai desprinsi de realitate.
  Dumneavoastra credeti ca posturile de bugetari care sunt in vizor sa fie desfiintate, sunt ocupate de persoane care nu au ce face, nu sunt eficiente sau sunt incompetente? S-a intrebat vreodata un singur politician ce inseamana cu adevarat birocratie? Mi se pare ca ati fi o militanta potrivita pentru ceea ce urmeaza sa va spun .
  Bugetarul munceste cu disperare. Mergeti la fata locului si o sa vedeti. Nu va mai dati cu parerile pe la tv. Ce munceste ? Ceea ce voi politicienii ati inventat. Primeste de la contribuabili teancuri de hartii.Uitati-va pe site-ul MF cate daclaratii s-au inventat decand exista Codul Fiscal. Suteeeee!
  Contribuabilul de frica alearga toata ziua cu depunerea hartiilor si bugetarul birocrat se sufoca cu ele pe cap. Nici daca ar fi supraom nu ar mai ajunge sa si citeasca sau sa verifice vrafurile de hartii. Un director de minister ca sa-si justifice postul inventeaza formulare, dari de seama, declaratii, situatii sau cum mai vrea el sa le numeasca. Isi face un serviciu care sa se ocupe cu ele si gata! Are de lucru si zeci de oameni in subordine sau sute in tara. Activitatea lui este indispensabila ca nu-i asa? este acoperita de hartii.
  Intrebare : Va intereseaza d-na Udrea sa incepeti "CRUCIADA IMPOTRIVA HARTIILOR"? Orice formular nou introdus sau cerut de cineva sa fie taxat. Vreti o situatie pe verticala, orizontala, diagonala? Cine o cere, plateste sau elimina un formular vechi la schimb. Ne-am saturat sa ne plimbam pe la toate ghiseele cu declaratii, cereri, acte doveditoare fie ca suntem cetateni, fie agenti economici.Dupa ce reduceti 3/4 din hartii puteti trece la desfintari de posturi. Altfel nici o sansa.
  Va intereseaza subiectul?

 • CNI (Luni, 31 mai 2010, 13:34)
  adrian tabaran [anonim]

  Buna ziua,
  as dori sa intreb pe dna Udrea care este situatia CNI-ului. Se discuta despre o desfintare a acestora!

  Va multumesc!

 • Rezolutie (Luni, 31 mai 2010, 13:52)
  Alexandru [anonim]

  Se vorbeste despre rezolutia care ar trebui sa interzica membrilor PDL sa fie afaceristi si sa ocupe functii publice in acelasi timp.
  Ce ii opreste sa treaca in acte afacerile pe numele unor rude si sa ocoleasca fara probleme aceasta rezolutie?
  Un exemplu ar fi senatorul Marius Necula care declara ca nu este om de afaceri si ca mama dansului, in varsta de 70 de ani administreaza afacerile familiei.

  Va multumesc pentru raspuns.

 • Turism la pamant (Luni, 31 mai 2010, 13:56)
  Gheorghe Rares [anonim]

  Cum e posibil ca dupa 21 de ani de la revolutie sa nu avem o autostrada care sa tranverseze intreaga tara ( ex Ungaria ).Nu era logic ca de la inceput sa se continue autostrada din Ungaria , spre BUcuresti si dupa spre Constanta.Noi trebuie sa fim invers , trebuie sa construim de la constanta la Nadlac.Credeti ca daca am avea un sistem de transport bine pus la punc ( autostrazi , cale ferata ) ,nu am avea un ecou pozitiv pe partea turismului .

 • reabilitare termica (Luni, 31 mai 2010, 13:58)
  Tanase carmen [anonim]

  Buna ziua,
  Ma numesc Carmen Tanase, sunt din Satu Mare si locuiesc intr-un bloc care este cuprins in programul de reabilitare termica, in anul 2010. Intrebarea este: vor fi alocati banii de la guvern pentru realizarea lucrarilor?
  Multumesc.

 • Birourile de Turism Romanesc in strainatate (Luni, 31 mai 2010, 14:06)
  dani [anonim]

  Birourle de Turism Romanesc in strainatate primesc bugete de marketing considerabile, insa feed-back-ul acestui marketing este slab, nu se reflecta in numarul de noi contracte cu operatorii turistici straini, pe destinatia Romania. In conditiile actuale de austeritate financiara a Romaniei, ce masuri s-au luat pentru scaderea cheltuielilor cu aceste BTR-uri, care fac cel mult un exercitiu de imagine peste granite?

 • isc (Luni, 31 mai 2010, 14:09)
  iulia [anonim]

  Buna ziua, d-na Ministru
  Avand in vedere, asteptarea publicarii noului ROF al Inspectoratului de Stat in Constructii, va adresez urmatoarele intrebari:
  1. veti desfiinta posturile din structura ISC ce se suprapun in competente?
  2. veti desfiinta structurile teritoriale ( nu cele judetene), care de altfel sunt doar niste "structuri capusa" ?
  3. Veti analiza necesitatea posturilor de conducere, atat la aparatul central, structura teritoriala cat si la structurile judetene?( avand in vedere ca la acest moment ponderea este de 1 post conducere la
  6 posturi executie)
  4. Veti anula contractele de achizitii ce se urmaresc a fi semnate in acest moment?( cumpararea echipamentelor -uniforme - pentru pesonalul specializat si a serviciilor de curatenie)
  Va multumesc pentru ceeace faceti pentru noi, astept de la d-voastra multa speranta.

 • PPP (Luni, 31 mai 2010, 14:15)
  Marius [anonim]

  Stimata Doamna Ministru,
  Noi suntem in proces de implementare as unor proiecte in domeniul energiilor regenerabile.

  Majoritatea dintre acestea le facem cu municipalitatile locale.
  Primim in general din partea lor un feedback pozitiv, dar , inafara ca se misca greu, tipic birocratic, nici cadrul legislativ nu este clar.

  Mam precis, cadrul legislativ Parteneriat Public Privat.
  Noi nu cerem bani de la municipalitati, ci dimpotriva le oferim o redeventa, daca ne pun la dispozitie in general chestii care nu le folosesc, de exemplu deseuri.

  De ce nu se implementeaza si aplica mai repede acest tip de parteneriat? La fel de important ar fi ca acest cadru legislativ sa fie simplu de aplicat.
  Va multumesc!

 • Brandul de tara (Luni, 31 mai 2010, 14:15)
  Adrian [anonim]

  Buna ziua!

  De ce e nevoie sa aruncati o gramada de bani pe crearea unui brand de tara in conditiile in care infrastructura Romaniei lasa de dorit (lipsa autostrazilor, rovigneta - taxa aberanta pt drumurile nationale) iar calitatea serviciilor oferite este indoielnica? V-ati gandit poate ca turistul strain care va fi probabil atras de acel spot publicitar va veni in Romania si se va confrunta cu realitatea, iar la intoarcerea in tara de origine va recomanda tuturor prietenilor sa NU se duca in Romania in vacanta?

  Va multumesc

 • Auditor energetic (Luni, 31 mai 2010, 14:21)
  George [anonim]

  Buna ziua,
  Doresc sa va intreb daca se va schimba legislatia care impune certificare ca si auditor energetic doar persoanelor care au o vechime mai mare de 10 ani sau realizari importante in domeniu????

 • Fonduri europene (Luni, 31 mai 2010, 14:22)
  Iulian [anonim]

  Saptamana trecuta am auzit in presa un zvon cum ca, mai nou, pentru accesarea fondurilor europene de dezvoltare, aplicantul nu mai trebuie sa suporte nicio parte din valoarea totala a proiectului, fondurile fiind suportate 100% de catre Uniunea Europeana.

  Poate doamna ministru sa confirme acest fapt? Unde se pot gasi informatii actualizate despre acest subiect? /

  Va multumesc!(editat de HotNews.ro)
Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

11773 vizualizari

 • adr-uri (Duminică, 30 mai 2010, 21:24)

  LENUTA [anonim]

  Daca ne poate spune D-na Ministru daca ADR-urile vor fi afectate de noua lege privind micsorarea salariilor. si daca are idee care este salariul mediu intr-o astfel de institutie.multumesc
  • raspuns (Luni, 31 mai 2010, 14:00)

   Elena Udrea [hotnews.ro] i-a raspuns lui LENUTA

   ADR-urile nu tin de MDRT, functioneaza ca ONG-uri. Probabil ca nu vor fi afectate de masurile de austeritate pe care le luam.
 • Cartier ANL Henri Coanda (Duminică, 30 mai 2010, 21:38)

  Irina [anonim]

  Buna ziua!

  Am doua intrebari pentru d-na Udrea:
  1. De ce in cartierul Henri Coanda nu se lucreaza in forta, tinand cont ca statul poate crea locuri de munca iar din finalizarea caselor va castiga bani din impozite si taxe?
  2. De ce constructorul Tehnocons Utilaje, care lucreaza in cartierul ANL Coanda, reprezentata de d-nul Gabriel Diaconu, nu este obligat sa-si indeplineasca conditiile contractuale? In plus, pentru a lucra pentru o casa pentru care are contract, cere bani de la proprietar (prin realizarea de lucrari suplimentare la suprapret). Cand vor fi luate masuri pentru astfel de constructori, mai ales ca sunt in insolventa?

  Multumesc!
  Irina Pop
  • raspuns (Luni, 31 mai 2010, 14:03)

   Elena Udrea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Irina

   MDRT are, conform legii ANL, componenta de construire a locuintelor, utilitatile fiind sarcina primariei. Ministerul lucreaza la ANL, in schimb primaria sectorului 1 a avut o disputa cu Primaria Capitalei legata de propritatea asupra terenului, asa ca abia anul acesta Primaria Capitalei si-a prins in buget construirea utilitatilor. Constructorul este in raport contractual cu noi, cu ANL. Daca exista probe ca solicita bani propritarilor, cred ca este o idee sa se faca o plangere la DNA, si daca o trimiteti la minister, o vom trimite mai departe la DNA. Trimit corpul de control sa vada ce se intampla. Am facut la MDRT o lista neagra a constructorilor neseriosi care nu-si indeplinesc obligatiile contractuale si lasa santierele incepute, lucrarile neterminate. Pe acestia ii notificam la ANRMAP pentru a putea sa ii resingem la licitatiile pe care le organizeaza ministerul.
 • Ocazia de a clarifica multe.... (Duminică, 30 mai 2010, 21:39)

  lili [anonim]

  Va multumesc pentru aceasta ocazie unica de a ne raspunde direct la intrebarile cititorilor HotNews.
  Am 4 intrebari care cred eu vor face lumina in ceea ce s-a intamplat dupa venirea PDL-ului la guvernare la sfarsitul lui 2008 si ne vor arata drumul pe care-l vom urma,
  Inca din martie-aprilie 2009 Dl Boc a inceput sa vorbeasca public despre salariile si pensiile nesimtite si despre necesitatea reducerii cheltuielilor bugetare. Si totusi nu a facut nimic din toate astea pana acum in mai 2010 cand la analizele FMI situatia Romaniei s-a dovedit aproape de dezastru, necesitand luarea unor masuri de austeritate neluate de nici un stat in Europa. Sunt convinsa ca Guvernul cunostea aceasta situatie si pana la sosirea FMI din Mai 2010.
  (1) In opinia Dvs, care sunt cauzele pentru care Guvernul Boc nu a luat masurile de reducere a cheltuielilor bugetare inca din 2009, de ce am pierdut 1 an de la momentul incheierii acordului cu FMI ??!!!
  Cum credeti ca ar fi evoluat situatia Romaniei in cazul in care Guvernul ar fi luat masurile la timp, adica inca din 2009, in conditiile in care azi ni se spune ca nu mai putem intarzia luarea acestor masuri ??!!
  (3) Cum si cat credeti ca a influentat in neluarea la timp a acestor masuri faptul ca 2009 a fost an electoral, alegeri prezidentiale si exista riscul ca Dl Basescu sa nu fie reales in cazul luarii unor masuri dure??!!!Cum vedeti Romania in 1 martie 2011 ???!!!(editat de HotNews.ro)
  • raspuns (Luni, 31 mai 2010, 14:08)

   Elena Udrea [hotnews.ro] i-a raspuns lui lili

   1. In 2009 am inghetat cheltuielile bugetare, am redus fondul de salarii cu 20%, dar a corespuns posturilor bugetate si neocupate. Am dat 8 zile de concediu fara plata chiar in timpul campaniei electorale. In plus, patru luni, la sfarsitul lui 2009, Guvernul a fost suspendat, demis si interimar. Nu a putut lua nici o masura dintre cele care erau obligatorii si pe care le initiase in septembrie deja.

   3. Daca am fi putut duce pana la capat masurile de reducere a cheltuielilor bugetare, inclusiv salarii, si de reforma a statului incepute in 2009, probabil ca nu ar fi fost nevoie sa luam masuri atat de dure astazi.

   Traian Basescu nu s-a ferit sa sustina opt zile de concediu fara plata in timpul campaniei electorale, a sustinut reforma statului, deci nu s-a ferit sa spuna lucrurilor pe nume chiar atunci cand urma sa fie votat.

   Masurile pe care astazi le luam corecteaza o situatie grava creata in 20 de ani. Ele ar fi trebuit luate chiar si fara presiunea exercitata de relatia cu FMI. Este nevoie de o reforma a statului si a sectorului bugetar.
 • Calitatea turismului in Romania (Duminică, 30 mai 2010, 21:44)

  spanac [utilizator]

  De ce se umbla la nivelul imagine (de exemplu premii la concursuri de turism gen Golden Apple) iar la nivelul concret nu se face nimic in turismul romanesc? De ce turistii (straini) lasa feedbackuri de genul: "aia nu e o tara pregatita de turism; am fost tratati execrabil; nu recomandam nimanui Romania"? De ce se incearca a se pacalii clientul?
  • raspuns (Luni, 31 mai 2010, 14:12)

   Elena Udrea [hotnews.ro] i-a raspuns lui spanac

   Se fac lucruri importante si la nivel de infrastructura. Pentru prima data statul investeste in infrastructura de turism: partii de schi, centre balneare, miniporturi de agrement turistic, reabilitarea de monumente istorice, construirea de drumuri care duc catre obiective turistice etc. Este adevarat ca, in 20 de ani, nu s-au facut foarte multe pentru turismul romanesc si s-a privatizat gresit infrastructura de turism. In mare parte, ea a ajuns in proprietatea unora care au dorit doar sa faca speculatii imobiliare, astfel ca astazi multe hoteluri sunt inchise, degradate si dauneaza statiunilor turistice. Incercam sa gasim o solutie pentru a-i obliga pe acesti proprietari fie sa investeasca in hoteluri, fie sa le vanda. Pe langa investitii am modificat si lucram la cadrul legislativ care sa sprijine turismul si, desigur, incercam sa facem si promovarea imaginii Romaniei. Avem sanse ca promovarea sa o facem incepand din aceasta vara pe bani europeni. Primim de la UE 74 de milioane de euro pana in 2012, pentru promovarea Romaniei turistice prin brand-ul turistic care tocmai a fost creat pe bani europeni.
 • Stimata doamna Udrea (Duminică, 30 mai 2010, 21:57)

  Ion Lascar [anonim]

  Ati spus intr-un interviu la Europa FM ca locuintele sociale se vor vinde; va mentineti declaratia ?
  • raspuns (Luni, 31 mai 2010, 14:14)

   Elena Udrea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Ion Lascar

   Am elaborat toata legislativa pentru vanzarea locuintelor ANL. Asteptam ca primariile sa treaca efectiv la vanzari. Am cerut prefectilor sa impulsioneze primarii sa vanda aceste locuinte, deoarece in multe cazuri, ei tergiverseaza vanzarea, preferand sa incaseze chirii de la cei care stau in casele ANL. Daca aveti o problema concreta, asteptam sa ne trimiteti mesaj pe adresa ministerului asa cum am recomandat tuturor chiriasilor ANL in scrisoarea pe care le-am trimis-o acum doua saptamani tocmai in ideea de a-i ajuta sa cumpere locuintele pe cei care doresc.
 • masuri (Duminică, 30 mai 2010, 22:06)

  florin [anonim]

  Sunteti de 1.5 ani ministrul turismului
  Nu am vazut in acest timp pliante cu ROMANIA, CU Bucurestiul, nu sunt harti necesare unei orientari elementare.
  1. Puteti sa-mi dati 3 motive pentru ca un turist din Europa sa vina la Bucuresti in loc sa se duca la Amsterdam de examplu intr-o exccursie de cateva zile?
  SUNTETI TOTUSI MINISTRUL DE RESORT!
  2 Ati organizat tururi de oras sau de zone turistice care sunt popularizate si nu la stiu eu ca cetatean roman? Ati incercat sa faceti ceva pentru investitorii din turism, sa-i faceti competitivi, sa-i pregatiti cumva, dati cateva exemple de ce ati facut in acest sens pentru ca impresia mea e ca ministerul pe care-l conduceti nu a facut nimic Multumesc(editat de HotNews.ro)
  • raspuns (Luni, 31 mai 2010, 14:18)

   Elena Udrea [hotnews.ro] i-a raspuns lui florin

   1. Am avut cateva actiuni de promovare a Romaniei in 2009, dar fiind in perioada de creare a brand-ului turistic national al Romaniei, am preferat sa nu investim bani in noi materiale publicitare pana la aparitia acestui brand, care a fost depus la minister de saptamana aceasta. Am folosit anul trecut materiale publicitare existente din anii precedenti, urmand ca de acum incolo Romania sa se promoveze inclusiv in noile pliante cu brand-ul turistic. Pe de alta parte, aceste pliante se pot face si de catre autoritatile publice locale si de ONG-uri cu finantare din bani europeni prin MDRP, si pot sa va spun ca am finantat foarte multe astfel de proiecte de promovare in 2009 si continuam pana in 2013.

   Circuitele turistice precum tururile de orase se organizeaza de catre operatorii economici, agentii de turism. Noi putem sa le promovam pe cele care sunt create si, eventual, sa-i sprijinim pe cei care doresc sa le organizeze prin know-how.
 • Recursivitate (Duminică, 30 mai 2010, 22:57)

  skortzy [anonim]

  Oare ar trebui interzise si afacerile cu firme care fac afaceri cu statul? Poate si afacerile cu firme care fac afaceri cu firme care fac afaceri cu statul?

  Ceea ce vreau sa spun este ca, prin aceasta decizie, nu ati facut decat, eventual, sa adaugati un intermediar? Chiar credeti ca astfel se rezolva vreo problema?
  • raspuns (Luni, 31 mai 2010, 14:24)

   Elena Udrea [hotnews.ro] i-a raspuns lui skortzy

   Decizia am luat-o pentru a nu lasa loc de suspiciune privind cheltuirea banilor publici intr-o perioada in care cerem sacrificii mari populatiei si avem nevoie de increderea oamenilor ca ceea ce facem este corect si drept si ii afecteaza deopotriva pe ei cat si pe cei care le cer sa accepte aceste sacrificii. Este greu sa ceri suportul cetatenilor cand firme apropiate de PDL castiga la licitatiile organizate de ministere, chiar daca participa in conditii legale si sunt declarati castigatori in conformitate cu legea. Oamenii au nevoie sa vada ca cei care impun aceste masuri nu sunt favorizati in aceasta perioada. Desi legea nu interzice participarea unor firme cu actionari membri de partid la licitatiile statului, si desi sunt constienta ca nu rezolva in totalitate problema, pentru ca se poate ca firme care nu au actionari membri de partid sa fie totusi favorizate in licitatiile organizate de stat, consider ca aceasta masura, chiar si partiala, ajuta la stabilirea increderii cetatenilor ca principalul partid de guvernare nu incearca sa profite in aceasta perioada de criza de pe urma faptului ca este solidar cu cetatenii.
 • Masuri bune ? (Duminică, 30 mai 2010, 23:19)

  Jean Valjean [anonim]

  1. Masura trecerii Inspectiei in Constructii la Ministerul Dezvoltarii nu va duce la scaderea exigentei acestora in cazul proiectelor derulate de acest minister ?
  2. Este posibil ca masura acordarii de fonduri de 100% pentru proiectele microintreprinderilor sa duca la sifonarea de fonduri catre firme de apartament ?
  • raspuns (Luni, 31 mai 2010, 14:27)

   Elena Udrea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Jean Valjean

   Nu. MDRT reglementeaza in domeniul urbanismului, constructiilor si amenajarii teritoriului si este firesc sa poata sa si controleze modul in care legislatia se aplica in teritoriu.

   Firmele care pot accesa aceste fonduri trebuie sa aiba maxim noua angajati, sa aiba pana la 2 milioane cifra de afaceri, trebuie sa aiba activitate si profit in ultimul an, deci este greu sa fie firme neserioase. Pe de alta parte, microintreprinderile pot fi si firme de apartament fara ca asta sa insemne ca sifoneaza banii europeni, ci dimpotriva sa fie firme care au nevoie de acesti bani europeni pentru a se dezvolta.
 • Competente (Duminică, 30 mai 2010, 23:44)

  Alexandru [anonim]

  1. Ce competente profesionale va fac eligibila pentru ocuparea unei asemenea functii. va rog sa imi exemplificatie principalele 3 realizari in management de proiect ale dumneavoastra si ce atestate in management aveti?

  //

  3. De ce nu faceti nimic in cazul impozitului minim pe profit care ati promis ca va fi scos in primul trimestru din 2010 dar nu ati facut nimic.
   A fost oare necesar sa dati 400 000 euro pe un sondaj in care au fot intervievati 1800 oameni?(editat de HotNews.ro)
 • De ce atâtea județe? (Luni, 31 mai 2010, 0:08)

  Wasile [utilizator]

  De ce s-a fărămițat în România administrația locală în atât de multe județe - 42? Nu ar fi mai potrivită pentru noi o organizare zonală, cu cele șase sau șapte zone?

  O altă întrebare: cum se ocupă ministerul Dvs. de dezvoltarea regională? Spre exemplu, cum a fost dezvoltată zona din nordul Moldovei?

  Cum facem noi turism fără drumuri, fără infrastructură, și chiar și fără un plan de acțiune? De ce sunt separate ministerele Dezvoltării Regionale de cel al transportului? Nu ar fi mai potrivit un minister al infrastructurii, care să se ocupe de tot ce este necesar în secolul 21, de la drumuri, electricitate, gaze și până la acces Internet? Chiar, intră accesul Internet în dezvoltare regională sau este aruncată pisica la Comunicații? Ce ne puteți spune despre Digital Divide-ul din România?
 • ANL (Luni, 31 mai 2010, 0:14)

  cetateanul fara buna credinta [anonim]

  De ce tineti mortis sa vindeti locuintele ANL?
  Nu este mai bine ca, in timp, statul sa-si creeze un stoc de locuinte prin intermediul carora sa echilibreze piata chiriilor, asa cum se practica in Occident?
 • Mai multa inteligenta,comunicare,proiecte,etc. (Luni, 31 mai 2010, 0:40)

  silvestru [anonim]

  Cu respect va adresez cele 2 intrebari doamna E.Udrea:1.Cum va vedeti pe dvoastra,ministerul si Romania in decurs de 1/2 ani? 2.Ce perspective aveti dvoastra si pdl-ul pe termen scurt si mediu,avand in vedere ca cele mai importante butoane ptr politica,cele de imagine sunt in mainile "dusmanilor" dvoastra? Multumesc.
 • Intrebare (Luni, 31 mai 2010, 0:46)

  Meft [anonim]

  Intrebarile mele sunt:
  1.Se va aplica acest regulament atat rudelor apropiate cat si fostilor asociati in afaceri (sa zicem din ultimii doi ani) considerand transferul cu numele al proprietarului afacerii?
  2. Avand in vedere ca aceasta decizie a fost luata pentru a indeparta acuzatiile de favoritism, credeti ca vor exista diferente intre preturile platite acum pe proiecte (cele finale, la livrare) si in ce sens?
  Multumesc.
  PS: Multumesc pentru mutarea cosmeliilor de pe plaja.
  Poate se poate face ceva si cu sezlongurile care ocupa toata plaja din Mamaia
 • cartierul H Coanda (Luni, 31 mai 2010, 1:08)

  im [anonim]

  Doamna Ministru,

  Evolutia lucrarilor in cartierului ANL H.Conda este scapata de sub control.
  1. Desi cele peste 1100 de case sint complet finantate (banii sint disponibili in banci pina la ultimul leu) nu se lucreaza. In medie firmele au sub 1 muncitor pe casa. Firmele nu si-au primit banii pentru lucrari de citeva luni. In acest moment de criza cind oamenii nu au unde lucra sa se tina blocat acest important front de lucru este inexplicabil.
  2. In al doilea rind, oamenii ar dori sa se mute dar utilitatile nu exista. Nicaieri in lume nu se incep constructiile fara ca utilitatile sa fie puse la punct. In acest cartier nu exista nici curent electric pentru organizarea de santier. Incredibil.
  Are de gind ministerul sa se implice in schimbarea acestei stari de lucruri, care dureaza de 8 ani?
 • Inagine Proasta (Luni, 31 mai 2010, 1:24)

  Mugur [anonim]

  1. Credeti ca imaginea dumneavoastra relativ proasta datorita suspiciunilor de coruptie si legaturilor dumneavoastra cu personaje controversate, da credibilitatea actualului Guvern?

  2. Cine este responsabil pentru jaful de la dumneavoastra din minister?
 • intrebare intalinire on line (Luni, 31 mai 2010, 1:34)

  vladoreanu corneliu [anonim]

  ce efecte a avut asupra dezvoltarii turismului Imnul Turistilor?
 • Intrebari (Luni, 31 mai 2010, 1:44)

  Carcotasu [anonim]

  1. De ce promovati la conducerea ministerului numai prieteni si oameni care nu au nici un atestat in managementul de proiect, iar studiile multora dintre acestia sunt facute la FF in tot felul de facultati de mana a doua.

  2. Avand in vedere functia actuala puteti defini cateva etape din Project Life Cycle?
 • Care sunt prioritatile in lumea rurala? (Luni, 31 mai 2010, 2:55)

  Arion Vlad [anonim]

  Am remarcat in judetul Tulcea,unde locuiesc,ca in multe comune se lucreaza,cu mai mult sau mai putin spor,la,deja celebrele,sali de sport.
  Cred ca aceste sali de sport sunt ca o masina scumpa,faci sacrificii si o cumperi,dar ce-ti omoara cu adevarat bugetul este intretinerea ei.
  Salile,cum-necum,se vor construi si,teoretic,este un lucru bun pentru comunitati; poate ca intr-o societate avansata, existenta lor e un lucru firesc, dar,din pacate, nu e si cazul Romaniei. S-a intrebat cineva oare,daca aceste comunitati vor avea si multii bani necesari intretinerii lor,sau se vor darapana,in cativa ani,precum fostele,fantomatice acum,sedii de CAP?
  Inca o intrebare,daca-mi permiteti,care de fapt e cea la care astept un raspuns franc.
  Nu credeti ca prioritar,la sate,ar fi fost construirea retelelor de apa(ca de canalizare nici nu cred ca se pune vorba), asfaltarea macar a ulitelor principale si pietruirea celorlalte? Sunt foarte multe sate in Dobrogea care nu au nici acest minim-minimorum de civilizatie!!
  Imi imaginez taranul dobrogean,care ziua cara apa de la derea cu magarul, pentru copii sa-i spele si pentru amaratele de rasaduri parjolite de soarele estival(pentru unii),mi-l imaginez,spun,intalnindu-se pe inserat,cu consatenii, la o partida de badminton la sala de sport comunala. Sau copilul spalat cu apa tulbure de derea,al aceluiasi taran, exersand gimnastica artistica.
 • Strategia de dezvoltare durabila (Luni, 31 mai 2010, 5:12)

  Sergiu [anonim]

  Cred ca intrebarile mele ar fi urmatoarele:

  1. De ce guvernul roman nu face investitii durabile in infrastructura pentru a stimula consumul si a reduce somajul ?

  2. Are guvernul actual capacitatea politica pentru a lua masurile dure de scoatere a economiei din recesiune cu riscul de a pierde capital politic si chiar de a nu mai intra in Parlament la alegerile urmatoare ?
 • De ce nu este transparenta (Luni, 31 mai 2010, 5:43)

  pascu [anonim]

  De ce asociatiile de proprietari cuprinse in programul de reabilitare termica, nu au acces la pretul expertizei si al proiectului de reabilitare? Consider ca asociatiile de proprietari trebuie sa semneze caietul de sarcini al licitatiei auditului cat si al executarii lucrarilor.
 • preturi ap ANL (Luni, 31 mai 2010, 7:03)

  ioan pascu [anonim]

  In primul rand vreau sa va felicit pentru initiativa de a pune in vanzare apartamentele ANL. Am pentru dvoastra o intrebare si apoi o sesizare:
  1. locuiesc intr-un ANL la demisol. Pretul de 407 euro este acelasi indiferent de nivel/etaj (demisol, etaje intermediare, mansarda)? Demisolurile si mansardele nu ar fi trebuit sa aiba un pret mai mic?
  2. la Sibiu a aparut sapt trecuta in presa ca se pune in vanzare un ANL pe care desi scrie anul de constructie 2004, a fost repartizat aprox. acum 2 ani http://www.tribuna.ro/stiri/actualitate/locuintele-anl-se-vor-vinde-chiriasilor-51364.html. Langa acest bloc nr 10 de pe str Barsei, sunt 3 blocuri ANL care au fost inchiriate in 2003, deci chiriasii au deja 7 si peste 7 ani. Nu ar fi fost normal sa fie mai intai acestea scoase la vanzare? Blocu scos la vanzare este denumit in cartier "blocul de politisti"- sa fie oare un fel de "cine imparte, parte-si face?".
  Suntem chiriasi in mare parte bugetari in sistemul medical sau in educatie, cu veniturile la limita pentru obtinerea unui credit tip Prima Casa. Dacavanzarea ANL-ului se taraganeaza si vor fi luate in calcul veniturile noastre cu 25% micsorate, nicio banca nu ne va mai da un imprumut. De aceea am fi vrut sa cerem inprumutul cat mai repede, pana la aplicarea masurilor de austeritate. Veti face ceva in aceste 2 sensuri (1. blocul scos la vanzare cu intaietate si 2. ca se ne fie puse si ap noastre in vanzare cat mai curand)? Sau luati in calcul realizarea unui program cu bancile pentru ca chiriasii ANL sa obtina mai usor un credit PrIma Casa, tinand cont ca masurile de austeritate ne vor afecta in acest sens?
 • scandalul directorilor numiti politic (Luni, 31 mai 2010, 7:06)

  cip23 [anonim]

  Cand se va termina cu depolitizarea institutiilor publice?
  Sunt sefi de institutii care isi fac treaba cu 2 consilieri personali desi au de "pastorit probleme mari" si sunt sefi "nesimtiti" care au cate 5 - mai mult sau mai putin la vedere. De ce nu se limiteaza numarul acestora? De ce au continuat angajarile in perioada de criza?
 • turism (Luni, 31 mai 2010, 7:10)

  Fliper [anonim]

  Bani putini ! Nu ?
  Delfinariul din Constanta, cumpara din China
  3 delfini cu 500.000 Euro !!!!!!!


  din banii cui ????????
 • masuri anti-criză (Luni, 31 mai 2010, 7:24)

  Gheorghe Neagovici [anonim]

  Doamnă Udrea,
  Aș vrea să știu dacă, în agențiile care aparțin ministerului pe care îl conduceți(și în general,în toate celelalte)ponderea angajaților gen fii,fiice,soții,nepoți,o mai depășește pe cea a celor care cu adevărat fac treabă.Vă mulțumesc doar pentru un răspuns cinstit!
 • Intrebari.. (Luni, 31 mai 2010, 7:30)

  Unu` [anonim]

  Buna ziua,

  Doamna Ministru as dori sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari din mai multe motive. Printre ele se gasesc si urmatoarele ( relevante pentru intrebari ): stau in Dr. Taberei, sunt patriot, am votat PDL, lucrez in mediul privat, viitor tata.

  1. Ati promis in campanie .. metrou in Dr Taberei.. au trecut 2 ani.. au mai ramas 2 ani .. va incepe oare constructia acestui nou tronson.. sau criza a fost motivul pentru care nu am reusit sa strangem fondurile necesare?

  2. Turismul in RO este in urma multor altor tari din regiune, datorita patronilor dar si datorita guvernelor care au trecut pe la conducere. Ati spus ca fiecare cetatean care lucreaza intr-o firma cu profit declarat va primi bonuri de vacanta si aceasta se vor folosi peste tot.. dar acest lucru nu s-a intamplat de ce? Totodata de ce nu se ajuta cu programe directe investiile in turism ci doar se vorbeste despre asta?

  ///(editat de HotNews.ro)
 • mi-e dor sa muncesc (Luni, 31 mai 2010, 8:07)

  maria [anonim]

  1.Cand se vor relansa investitiile in constructii ?
  La fiecare transa de la FMI s-a spus la cel mai inalt nivel, ca se vor aloca bani pentru investitii dar nu a fost asa.
  2. Traiul meu depinde de investitii. Daca nu sunt investitii nu am ce munci. Cand vom vedea si vom simti macar o unda de preocupare pentru acest sector?
 • Participarea in Consilile de Administratie (Luni, 31 mai 2010, 8:10)

  Mitica (Palarierul) [anonim]

  Stimata Doamna Ministru,

  Initiativa partidului Dvs. de a stabili o dihotomie intre functiile de demnitate publica si afacerile cu statul roman include si restrangerea participarii demnitarilor si politicienilor in consiliile de administratie ale firmelor in care actionar majoritar este statul roman ?

  In mod concrete sunt semnalate numeroase cazuri de directori si secretari de stat din Ministerul Industriilor si din aparatul administratiei publice centrale care sunt membri in unul sau mai multe consilii de administratie ale unor societati cu capital majoritar de stat. Prin cumulul acestor functii in care politicienii din partidul Dvs. sunt NUMITI si nu alesi sau stabiliti prin concurs, s-a creat o retea clientelara, care pune sub semnul intrebarii dorinta partidului Dvs. de reala reforma in administratia publica.

  Multumesc frumos,
  Mitica (Palarierul)
  .
 • Turism in minunata tzara (Luni, 31 mai 2010, 8:23)

  Alunel [anonim]

  Stimata doamna Ministru
  ///
  3. Nu cred ca Dezvoltarea durabila are vreo treaba cu Ministerul turismului. De ce au trebuit comasate ?
  4. Sunt atatea tzari in jurul nostru care aduc bani seriosi din turism. De ce nu va inspirati de la modelul de succes al lor ?
  ///

  Va multumesc(editat de HotNews.ro)
 • Cauzele reale.... (Luni, 31 mai 2010, 8:23)

  lili [anonim]

  (1) In 2009 Dl Boc a vorbit in repetate randuri de necesitatea reducerii cheltuielilor bugetare, de salarii si pensii nesimtite, dar nu a luat aceste masuri decat acum in 2010.
  Care sunt in opinia Dvs, Dna Udrea, cauzele reale ale neluarii la timp, inca din 2009 dupa acordul cu FMI a acestor masuri ?
  (2) Azi ni se spune ca aceste masuri trebuie luate urgent, pana nu e prea tarziu.
  Care ar fi fost situatia Romaniei azi, luna mai 2010, in cazul in care masurile de reducere a cheltuielilor bugetare ar fi fost luate inca din 2009?
 • casa specialistului (Luni, 31 mai 2010, 8:30)

  Arlecchino [utilizator]

  In conditiile in care salariile bugetarilor si pensiile se reduc nu credeti ca ar fi fost oportun sa renuntati la implementarea programului cu o mie de case pentru specialisti? Cel putin in 2010... Specialistii respectivi (doctorul, invatatorul, etc) sunt printre cei cu salariile taiate si, daca faceti un sondaj printre ei, sunt convins ca ar prefera sa-si pastreze salariul. In fine, ar fi o economie semnificativa la buget, intr-un an in care veniturile nu pot fi estimate cu exactitate (veniturile din TVA vor scadea in viitorul foarte apropiat ca urmare a reducerii consumului). Sentimentul meu si cred ca al societatii in general este ca ati ales sa-i sacrificati pe bugetari in loc sa sacrificati clientela de partid (regi ai asfaltului, diversi constructori, etc).
 • Promisiuni electorale... (Luni, 31 mai 2010, 8:31)

  Stefan Hegedus [anonim]

  Inca din campania electorala trecuta,PDL,printre alte masuri de austeritate a promis revizuirea activitatii Agentiilor Nationale si desfiintarea celor inutile.Aceste agentii sant cuibul cel mai banos al clientelei politice ale tuturor partidelor trecute pe la Putere sau actuale.Multe din ele,dubleaza activitati ale ministerului pe care-l ajuta.De ce actualul guvern,propagator al masurilor dure de austeritate,nu are curajul s-au vointa politica sa desfiinteze aceste institutii, multe din ele inutile ? A doua antrebare se refera la persoana Dvs.Va consider ca pe unul din putinii ministri cu idei proprii,an concordanta cu planul de austeritate,capabila si de a conduce un guvern autoritar,nu unul ca cel de acum care seamana cu"hopa Mitica".Cum ati putut face greseli de genul apararii lui Ridzzi sau sprijinirea mezinei Basescu ptr.Parlamentul european,de care ,sant ferm convins ca stiti ca nu are ce cauta acolo,dar ocupa locul unui europarlamentar mult mai pretios. Cu stima.
 • Legalizarea turismului la Rosia Montana (Luni, 31 mai 2010, 8:32)

  Alex [anonim]

  Rosia Montana este o localitate cu potential turistic imens datorita galeriilor romane, monumentelor de patrimoniu contruit si patrimoniu natural. Mentionez ca alte localitati din zona traiesc din turism.

  Totusi, turismul este interzis la Rosia Montana prin decizia autoritatilor locale. Ele au declarat zona monoindustriala si permit doar activitatile de minerit si conexe.

  Ce masuri a luat/ va lua Ministerul Turismului pentru a anularea interdictiei turismului la Rosia Montana?
 • Imaginea României (Luni, 31 mai 2010, 8:48)

  Catalin Mihai [anonim]

  Imaginea României

  Aţi început, cu ceva vreme-n urmă, să promovaţi imaginea ţării noastre pe canalele media disponibile în Europa. Nu văd o continuare concretă a acestui aspect extrem de important in dezvoltarea turismului românesc. Singura legătura pe care potenţialii vizitatori europeni o au cu unităţile de cazare de la noi sunt paginile de internet ale hotelurilor, vilelor, agenţiilor de turism. Consider că informaţiile pe care le au la dispoziţie turiştii străini sunt incoerente si incomplete şi că nu există o politică vizibilă de incurajare a unităţilor hoteliere care aduc bani în Romania din exterior. Aţi putea organiza o întâlnire cu turoperatorii din top20 cifră de afaceri pentru a găsi împreuna o soluţie mai agresivă, comună, de implementare mediatică externă a ofertei turistice româneşti? Concret, credeţi că aţi putea impulsiona agenţiile si unităţile de cazare de la noi pentru a aduce mai mulţi turişti străini în România?

  Mulţumesc!
 • evaziune fiscala (Luni, 31 mai 2010, 8:51)

  Dumitriu Mina [anonim]

  Sunt firme care platesc salariatilor un salariu decent iar pe cartea de munca au cel mult salariul minim pe economie. Deci platesc statului impozite mai mici iar salariatul nu beneficiaza de puncte reale la pensie. Asta nu se numeste evaziune fiscala? De ce nu se iau masuri in aceasta directie.?
 • ANL SIBIU (Luni, 31 mai 2010, 8:54)

  daria [anonim]

  la Sibiu este pus la vanzare un bloc ANL care a fost inchiriat cu putini ani in urma (doi sau trei ani.) . De asemenea, in cartier sunt blocuri ANL inchiriate din 2003, care insa stau pe loc in priviinta demersurilorvanzarii-cumpararii, desi unii chiriasi au solicitat inca de anii trecuti cumpararea lor. E normal asa? Va rugam, Dna Ministru, verificati SIBIUL in acest sens. Oare nu ar fi trebuit sa se inceapa cu primele blocuri inchiriate? De ce preferinte?
 • Microregiuni turistice (Luni, 31 mai 2010, 9:00)

  Dragos Chiriac [anonim]

  Doamna ministru,
  Microregiunile turistice pot fi o şansă de relansare a turismului în România. Una din solutiile pentru punerea pe linia de plutire este impartirea tarii in microregiuni turistice. Si asta, printr-o lege speciala. In plus, publicitatea pentru turism trebuie sa se faca prin realizarea si prezentarea in strainatate a unor branduri locale si nu prin prezentarea tarii, in ansamblul ei. Un exemplu in acest sens poate fi judetul Satu Mare, care are cele mei multe regiuni turistice infiintate.
  Ce parere aveti despre ideile enuntate mai sus?
  Un proiect in acest sens poate fi vizionat pe adresa http://dragosmariuschiriac.blogspot.com/2009/12/microregiunile-turistice-o-sansa-de.html.
  O alta resursa web: http://www.cjsm.ro/microreg-satumare-J-cuprins-02.html
 • pachet de legi (Luni, 31 mai 2010, 9:03)

  erikka [anonim]

  Vis a vis de legea austeritatii si de includerea in pachetul legislativ a institutiilor autofinantate: BNR, CSA, CNVM, etc. La includerea acestora in lege s-au consultat organismele de reglementare internationale, avand in vedere ca că în Expunerea de motive a proiectului actual de act normativ, se menţionează la secţiunea 5-a, pct.5 şi 2, faptul că proiectul de act normativ nu interferează cu angajamente ce decurg din acorduri internaţionale şi conformitatea cu legislaţia comunitară. De exemplu aveti avizul BCE pentru includerea bancii centrale in legile austeritatii, avand in vedere precedentul legii salarizarii unitare (art..105 alin. (4) din Tratatul de instituire a Comunităţii Europene şi art.2 alin.(1) a treia liniuţă din Decizia 98/415/CE a Consiliului din 29 iunie 1998 privind consultarea Băncii Centrale Europene de către Autorităţile naţionale)? Aceeasi intrebare este valabila si pentru celelalte autoritati de regelementare. Va multumesc.
 • Infrastructura rurala/HG 577/1997 revizuita (Luni, 31 mai 2010, 9:04)

  Groza Ioana [anonim]

  Am inteles dintr-un comunicat de presa al MDRT ca HG 577/1997 a fost revizuita si incepand de anul acesta prin 577 se vor putea finanta si canalizari si statii de epurare in zona rurala. A trecut aproape o luna de la acest comunicat de presa. Cand se estimeaza publicarea in Monitorul Oficial a HG 577 revizuita si mai ales cand se va afisa bugetul pentru 2010 al acestei HG, stiut fiind ca in acest moment este singura sursa de finantare pentru apa/apa uzata in zona rurala?
 • Dna Udrea (Luni, 31 mai 2010, 9:15)

  Andrei [anonim]

  Sarut mana
  in primul rand tin sa mentionez ca v-am aordat un vot de incredere, si sper si pe viitor sa va votez.
  Intrebarea mea se refera la bugetari!
  De ce noi din sectorul privat trebuie sa tinem in carca atati bugetari? de ce nu se pot face concedieri masive ca in sectorul privat? de ce de fiecare data cand am nevoie de un serviciu la un ghiseu de stat sunt tratat cu dispret

  cu respect
  Andrei(editat de HotNews.ro)
 • de ce nu ? (Luni, 31 mai 2010, 9:19)

  mara [anonim]

  De ce nu investiti in constrctia de locuinte ?
  Astfel s-ar crea locuri de munca,,,s-ar mai strange si ceva banuti din impozite si taxe,,,statul le inchiriaza si poate face rost de bani ,etc.
 • De ce (Luni, 31 mai 2010, 9:20)

  Stefan V [anonim]

  Mentineti in continuare cumulul de functii si salarii bugetare, prin care unii castiga 5000-7000 euro/luna? Este interzis de art. 111 din Codul Muncii.
 • Masuri ale Guvernului (Luni, 31 mai 2010, 9:30)

  Liliana Pasat [anonim]

  As vrea sa stiu care este ratiunea de micsorare a salariilor salariatilor din companiile nationale si din regiile autonome avand in vedere faptul ca salariile nu sunt platite din bugetul de stat ce din fonduri propii. Mentionez ca lucrez int-o companie nationala, ce a inregistrat profit in totii anii anteriori inclusiv anul trecut. Dinamica salariilor a urmarit dinamica productivitatii muncii si salariile noastre sunt cat se poate de normale avand un slariu mediu pe companie de 2500ron. Nu inteleg de ce micsorarea salariilor din compania noastra ar insemna o economie la bugetul de stat, avand in vedere ca asta in fapt ar duce la dari mai mici platite catre buget in conditiile in care noi nu luam nici un ban de la buget. Nu suntem o companie de interes national, nu furnizam servicii catre populatie. Ari putea va rog sa ne explicati ratiunea acestei masuri?
 • Despre auditul energetic (Luni, 31 mai 2010, 9:31)

  Eddy [anonim]

  Stimata doamna ministru ,

  1. In ce stadiu este noul ordin ce vizeaza modificarea conditiilor de eligibilitate pentru atestarea ca auditor energetic pentru cladiri , ce preconizati ca si prevederi ale acestuia ?
  2.De ce la ora actuala inginerii cu specializarea TCM ,absolventi ai facultatii TCM nu sint acceptati la atestare , iar inginerii TCM absolventi ai facultatilor de Mecanica sint ?
 • Bravo! (Luni, 31 mai 2010, 9:40)

  Cetateanu' Turmentat [anonim]

  1. O masura mica dar salutara. Cum o implementati si cum verificati ca si-a atins scopul? De ce nu legiferati astfel de masuri intr-un pachet complet care sa reglementeze mult mai bine conflictele de interese?
  3. Este aceasta o masura de contra-atac in vederea ameliorarii imaginii PDL indusa de partidele de opozitie si o parte din sindicate - aceea de partid care exceleaza la clientelismul politic? PDL este un partid mare - cand va lua o decizie directa si hotarata in vederea eliminarii alocarii functiilor in administratie doar pe criterii principal sau doar politice?
  //(editat de HotNews.ro)
 • functii publice (Luni, 31 mai 2010, 9:41)

  Unu [anonim]

  Citat din hotnews: "Vicepresedintele PDL, Elena Udrea, a propus la inceputul saptamanii in sedinta Biroului Politic al PDL ca toti democrat-liberalii care ocupa functii publice si deruleaza afaceri cu statul, sa opteze intre cele doua activitati. Udrea le-a cerut colegilor sai sa renunte si la contractele cu statul, pe care le au prin firmele la care sunt actionari."

  Intrebare: Dar prietenii acestor oameni politici cu functii publice care fac afaceri cu satul cu un suport foarte solid in spate vor putea fi oare opriti de cineva?
 • cind are de gind PDL sa aplice rezultatele referen (Luni, 31 mai 2010, 9:41)

  GeorgeT [anonim]

  - cind are de gind PDL + aliatii sa aplice rezultatele referendumului.
  - ce parerea aveti despre nepotismul nerusinat din institutiile publice romane.
 • TURISM ? (Luni, 31 mai 2010, 9:46)

  vanatorul [utilizator]

  Intrebarea nr. 1 - care este legatura functionala intre turism si responsabilitatile cu care acest minister si-a extins paleta ulterior: dezvoltarea regionala, constructii si disciplina in constructii si investitii ?
  Intrebarea nr. 2 - cei 1000 de salariati initiali plus cei 40 de consilieri europeni, toti specializati in turism - presupun ca, motiv pentru care au si fost angajati - si din care au rams 860 de salariati plus 30 de consilieri europeni, toti "experti in turism", cum vor face fata noilor sarcini de serviciu total diferite de specialitatea lor ? Ori, veti mai angaja noi salariati ?
 • guvernul boc (Luni, 31 mai 2010, 9:46)

  benu [utilizator]

  1. Ati declarat ca daca Guvernul Boc nu este in stare sa isi asume obligatiile atunci ar trebui sa plece, exista totusi posibilitatea sa plece chiar daca reuseste sa implementeze aceste obligatii?
 • vremuri grele (Luni, 31 mai 2010, 9:51)

  un nimeni [anonim]

  George Brassens spunea asa: " ca sa intelegi ca esti prost, trebuie totusi sa-ti mearga mintea"
  Cand vreodata o sa inteleaga guvernul Romaniei ca e prea slab pt o asemenea situatie?
  Cand o sa intelegeti ca daca numesti politic sau pe baza de "nepotism" oameni in functii de conducere, oamenii care nu au nimic in comun cu domeniul respectiv, care au studiat pe pile la diferite universitati particulare cel putin dubioase - si care au obtinut diplomele de absolventi tot cu ajutorul influentei politice nu are cum sa fie bine?? si mai devreme sau mai tarziu isi vor dovedi incompetenta...
  De ce ati desfiintat CNI?? Numai pentru presa? (editat de HotNews.ro)
 • specialisti (Luni, 31 mai 2010, 9:53)

  Dan [anonim]

  1. Citi dintre salariatii Ministerului au absolvit cursuri de management de proiect la scoli serioase (Ten Step, CODECS, Six Sigma) Va rog sa excludeti din aceasta statistica Spiru haret, UVA si alte asemenea cirpeli.
  2. Citi dintre tinerii scoliti in Occident si reveniti in tara, sint acum angajati la Ministerul dvs. sau la alte ministere?
 • certificate energetice (Luni, 31 mai 2010, 10:00)

  felicia georgescu [anonim]

  Buna ziua,

  Am doua intrebari legate de acelasi subiect, certificatele energetice:
  1.De cand vor fi obligatorii la orice tranzactionare a locuintei?
  2. Legea prevede ca orice locuinta terminata dupa 2007 sa nu se intabuleaza fara certificat energetic, dar asa cum probabil stiti, nu se aplica. Cum veti determina primariile sa aplice aceasta lege?

  Multumesc
 • ANL - Henri Coanda (Luni, 31 mai 2010, 10:01)

  Gabriel Manole [anonim]

  Buna ziua doamna Ministru,

  Cand am inceput demersurile pentru contractarea unei locuinte in Cartierul Henri Coanda eram proaspat casatorit si aveam mai putin de 30 de ani.
  M-am gandit ca este o oportunitate foarte buna sa cumpar o locuinta intr-un cartier nou, construit din initiativa si cu girul statului roman, unde copii mei vor creste si vor merge la gradinta, apoi scoala din cartier. Din pacate, visul meu s-a transformat intr-un cosmar, dupa 8 ani locuinta nu este inca finalizata, desi finantarea este asigurata in proportie de 100%. Din cauza situatiei locative, a pietrei de moara care a devenit acest proiect ANL, m-am oprit la un copil, desi imi doresc si-mi permit sa mai am si alti urmasi.
  Intrebarea mea este urmatoarea: ce masuri veti intreprinde astfel incat acest cartier sa fie finalizat in cel mai scurt timp?

  Multumesc pentru atentia acordata!
 • 2 intrebari (Luni, 31 mai 2010, 10:08)

  geo12 [utilizator]

  1. De ce faceti declaratii populiste si ipocrite in legatura cu "datoria lui Patriciu" cand acesta nu mai e actionar de cel putin un an la Rompetrol ? Dar despre datoriile firmelor in care sunt actionari ministri PDL de ce nu vorbiti ?

  2.La sate, in locul caselor pt specialisti, nu vi se par mai importante si mai necesare lucrarile de infrastructura gen: asfaltarea drumurilor, canalizare, gaze, diguri ?
 • ANL (Luni, 31 mai 2010, 10:11)

  Doru [anonim]

  Stimata Doamna Ministru Elena Udrea

  doresc sa va adresez o intrebare in numele surorii mele care are depus un dosar pt. acordarea unei locinte sociale, mentionez ca ca este pe lista de asteptare cu prioritate pt. acest an, este in varsta de 35 de ani si conform legii cred ca este ultimol an in care poate beneficia de o lucuinta, dupa varsta.

  Dece proceduriele de acordare a locuintelor ANL in Bucuresti sunt blocat sau ingreunate in unele cazuri si ce sanse mai are sora mea sa primeasca o locuinta sau daca mai are, pt ca implineste 35 de ani?

  PS. in casa din prezent, o garsoniera, locuim 3 persoane.

  Multumesc!
 • turism rural (Luni, 31 mai 2010, 10:22)

  gabi [anonim]

  1. as vrea sa stiu daca aveti in intentie un plan de popularizare al turismului rural de tip sa zicem 'la bunici' si ma refer la case vechi traditionale (nu vile etc.) cu tot specificul zonal (traditii, mancare, obiceiuri) si trasee, de sezon - la cirese, strans fan etc., idei s-ar gasi, ma gandesc ca ar fi mai interesant de valorificat acest tip de turism si cred ca strainilor l-ar placea si sunt interesati sa vada 'altceva'
  2. Mult succes, doamna! Intr-o lumea a 'barbatilor' misogini din nastere si educatie, aveti mult curaj. Felicitari!
 • subventie stat (Luni, 31 mai 2010, 10:25)

  ioana [anonim]

  Buna ziua,

  Nu am primit nici acum subventia de la stat privind construirea unei locuinte prin credit ipotecar. Dosarul final (inclusiv PV receptie) cu cererea efectiva a subventiei a fost depus in luna februarie 2010.

  Cand se vor lua acesti bani?

  Multumesc.
 • Cartier ANL Henri Coanda (Luni, 31 mai 2010, 10:28)

  Mishu [anonim]

  Cind se va implica cu adevarat (nu doar la nivel declarativ) ANL-ul in finalizarea cartierului ANL Henri Coanda, proiect inceput in 2003 si care nici in 2012 nu are sanse mari sa fie locuibil din cauza lipsei utilitatilor care trebuiau sa fie asigurate inca de la inceput? Sunt peste 10000 de tineri (care au inceput sa imbatrineasca de cind au semnat contractele!) care asteapta ca statul(prin ANL, agentie guvernamentala)sa-si onoreze obligatiile contractuale asumate prin contractul de antrepriza generala si cele de mandat? Ne trebuie utilitati (apa,canal,gaze) si nimeni nu vrea sa le faca!!
 • POR (Luni, 31 mai 2010, 10:36)

  Adrian [anonim]

  Citat de pe site-ul guvernului privind masurile ce se vor lua: „De asemenea, reducerea la 0% a gradului de co-finanţare necesar pentru proiectele finanţate în cadrul măsurii 4.3 “Sprijinirea dezvoltării micro-întreprinderilor” din POR”
  Intrebare: Reducerea la 0% a cofinantarii a fost negociata si agreata de Comisia Europeana?
 • cartier godeni (Luni, 31 mai 2010, 10:45)

  Ionut [anonim]

  Buna ziua,

  Nu ne putem muta in cartierul Godeni, proiect ANL, deoarece nu exista utilitati !!! Ne puteti spune cand se vor pune acestea?
  In momentul de fata platim chirii, rata la casa, plus un minus de 25% la salarii.

  Multumim
 • atragere fonduri europene (Luni, 31 mai 2010, 10:46)

  administratie locala [anonim]

  Stimata doamna ministru,
  Am o vechime in munca de 10 ani din care 7 ani ca functionar public in administratia locala .In cv-ul meu pe langa facultate, master , limbi straine , calculator mai apare si experienta pe derulare proiecte cu finantare internationala ( 7 ani cu toate fazele de implementare).Avand in vedere ca se insista, in mod absolut justificat, pe atragerea de fonduri europene, Intrebarea mea este: ,, Cum vreti sa aveti personal calificat, implicat si care sa isi faca treaba ca la carte pentru efectuarea tuturor pasilor pana la aprobarea unui proiect , urmand ulterior implementarea acestuia, ( au fost nopti in care am placat de la birou si la 12 noaptea pentru a depune proiectele la timp) in conditiile in care salariul meu net va scadea de la 1000 ( in acest moment) la 750 lei? Mentionez ca orele suplimentare nu sunt platite si nu beneficiem de nici un alt spor. Veti spune sa plecam in mediul privat.Sigur o vom face.Dar dupa cum spuneam...stim bine ca si pe aceste proiecte trebuie sa ne axam ( intamplator sau nu imi place ce fac si parca uneori nu iti vine sa renunti asa usor)''
  Mutumesc anticipat pentru un eventual raspuns.
 • paradisele fiscale si dezvoltare durabila la Rosia (Luni, 31 mai 2010, 10:49)

  Stefana Bianu [anonim]

  Stimata Doamna,
  v-as ruga sa-mi raspundeti la:

  1 de ce guvernul roman nu procedeaza, de altfel ca toate guvernele responsabile din lume, la recuperarea impozitelor de la beneficiarii paradiselor fiscale ?

  2 desigur cunoasteti Rezolutia 71/05.05.2010 a PE cu amendamentul 5, care deschide perspective de reconvertire a zonei ex-miniere din Rosia Montana, cu sprijinul fondurilor de dezvoltare durabila, europeene !

  cunoasteti alternativele propuse de institutii, organizatii civice, si specialistii lor ? daca nu, sunteti dispusa sa le aflati, organizand o intalnire publica pe tema "ALTERNATIVE" si sa le luati in consideratie?

  Stefana Bianu
  presedinte asociatia "Rencontres du Patrimoine Europe-Roumanie"- RPER - fr
 • intrebare (Luni, 31 mai 2010, 10:53)

  elf [anonim]

  sunt medic rezident in cluj napoca si locuiesc cu chirie intr0un bl ANL in incinta institului oncologic cluj care si adbinistreaza blocul.in urma cu 2 zile am primit in posta un plic in care eram informat ca locuintele ANL se pot cumpara .de la institut ni se spune ca nu si acesta pentru ca are un statut special.INREB ..POT SA-MI CUMPAR LOCUINTA SAU NU (INDEPLINESC TOATE CONDITIILE NECESARE)
 • turism (Luni, 31 mai 2010, 10:59)

  tepes [utilizator]

  Doamna, veti mai sustine constructia telegondolei de-la Petrosani?
 • castele si cetati din transilvania!! (Luni, 31 mai 2010, 11:09)

  florentina [anonim]

  Buna ziua,

  Dna Ministru de ce nu sunt semnalizate corespunzator aceste vechi cetati Sasesti , de exempui Saschiz si Viscri, daca nu esti atent nici nu stii ca sunt in zona cetati de patrimoniu mondial. Cand vom avea si noi turism in tara asta? In asemenea situatie se mai afla alte zeci de astfel de asezaminte!
 • sistarea platilor POS-DRU - 8 milioane EURO (Luni, 31 mai 2010, 11:11)

  victor_v [anonim]

  Doamna ministru,

  Sunteti sigura si stiti ca puteti deveni cea mai mare "escape goat" al fondurilor europene din istoria Romaniei?

  Ma refer la POS-DRU unde 8 milioane EUR sunt sistate de la plata de catre Comisia Europeana si care se vor plati de la ... bugetul national.

  Daca nu faceti ceva in legatura cu dubioseniile de la POS-DRU ... veti avea, din pacate, cea mai nefericita eticheta a fondurilor europene.
 • Restrangerea drepturilor cetatenesti. (Luni, 31 mai 2010, 11:19)

  Ovidiu [anonim]

  Este evident ca apelarea la acest articol din constitutie are ca scop evitarea unei avalanse de procese privind dreptul castigat. Intrebarea mea este:
  1. Ce drept mi se poate restrange? Cel de a beneficia de dreptul castigat sau dreptul de a actiona in instanta statul pentru incalcarea acestui drept?
  2. Aceasta masura este una temporara, prin definitie. Nu credeti ca veti pierde la fel de mult in clipa in care statul va fi dat in judecata retroactiv si se vor cere aceste drepturi retroactiv? Sau nu mai conteaza deoarece nu veti mai guverna oricum?
 • Cartier Henri Coanda - ANL (Luni, 31 mai 2010, 11:19)

  Mihai [anonim]

  Exista un termen garantat si asumat de finalizare (inclusiv utilitatile care lipsesc cu desavirsire intr-o zona de lux a capitalei!!) a cartierului inceput in 2003 si nefinalizat nici dupa 7 ani? ANL-ul realizeaza ca nu-si poate permite riscul sa aiba 1000 de procese cu semnatarii contractelor de construire care sunt plimbati cu vorba de toate autoritatile implicate in acest proiect? ANL-ul incaseaza 3% de la fiecare "beneficiar" din costul constructiei pentru niste activitati care nu rezolva problema majora a tuturor: lipsa utilitatilor si inexistenta unui termen clar de predare. Cind ne vom putea muta?
 • Cartierul ANL Brancusi BUCURESTI (Luni, 31 mai 2010, 11:20)

  Mihai [anonim]

  Ma numesc Mihai si sunt chirias in cartierul ANL Brancusi din Bucurssti, de peste 4 ani, si sunt interesat sa cumpara apartamentul in care locuiesc. pentru aceasta am o intrebare.

  1) Cum puteti sa-l convingeti pe primarul sectorului 6 sa puna in vanzare apartamentele din cartierul Brancusi atata timp cat:
  a) chiriile incasate de primarie reprezinta un venit substantial la bugetul acesteia mai ales pe vreme de criza
  b) situatia este neclara deoarece: ANL a construit locuintele, Primaria Municipiului Bucuresti este proprietara terenului iar Primaria sectorului 6 a platit pentru utilitati (curent si gaze).
  c) din punct de vedere al autonomiei exista: "dreptul unitatilor administrativ-teritoriale de a-si satisface interesele proprii fara amestecul autoritatilor centrale", legal nu aveti nici-o cale de a-l obliga/constrange in vre-un fel sa vanda locuintele. Practic va ramane doar sa-l rugati frumos si nimic mai mult.
  d) primarul este dintr-un partid din opozitie ceea ce face sa fie mult mai greu de convins sa puna in vanzare locuintele

  Multumesc anticipat pentru raspuns.


  pentru HotNews:
  Deoarece nu am vazut nici-o intrebare despre cartierul Brancusi din Bucuresti as dori ca doamna Ministru Udrea sa poata raspunde, deoarece situatia este mult diferita fata de cea din tara.

  Multumesc pentru intelegere.
 • finantare mai usoara pentru ONGuri (Luni, 31 mai 2010, 11:23)

  alex [anonim]

  Buna ziua

  va rog sa facilitati accesul mai usor la finantari a ONGurilor, finantari din fonduri europene
  refaceti ghidurile solicitantului, lastati finantari si la 100% din valoarea proiectului, chiar si TVA-ul sa fie cheltuiala eligibila, mariti numarul de activitati eligibile
  ONGurile ar face mult mai multa treaba in turism, conservarea patrimoniului etc
 • refacerea liniei de mocanita din judetul Timis (Luni, 31 mai 2010, 11:26)

  eugen dijma [anonim]

  Buna ziua

  Va rog sa ajutati la refacerea liniei de mocanita din judetul Timis intre Gavojdia si Nadrag, singura de acest fel din judet care ar putea ajunge o mare atractie turistica, Nadragul fiind aproape de lacul Surduc.
  Tori primarii de pe traseul mocanitei (comunele Gavojdia, Criciova si Nadrag sunt de la PDL si v-ar sprijini mult la acest proiect)
 • ANL Sibiu (Luni, 31 mai 2010, 11:26)

  Irina [anonim]

  Buna ziua! Sunt sibian si stau cu chirie in primele blocuri ANL din municipu, respectiv din anul 2003. Aici se pare ca lucrurile cu vanzarea apartamentelor se lungesc. De curand am fost informati prin intermediul ziarelor locale ca se pune un vanzare un bloc ANL ale carui apartamente au fost repartizate la cativa ani dupa cele in care stam. Noua, chiriasilor din primele blocuri inchiriate, ni se pare complet nedrept. Chiar nu intelegem de ce un bloc care a fost dat in folosiita la 4-5 ani dupa noi, ar avea intaietate? Cum deja semnala cineva mai sus, este un bloc de politisti. Ati putea interveni cumva ca sa nu mai asteptam atata scoaterea la vanzare a apartamentelor noastre? Despre blocurile finalizate si inchiriate in 2003 Primaria nu pomeneste nimic.
 • trei interbari (Luni, 31 mai 2010, 11:52)

  CMihai [utilizator]

  /
  2: Ce masuri o sa faceti ca guvern pentru reducerea evaziunii fiscale si a muncii la negru respectiv ce o sa faceti ca procentul de colectare a taxelor sa fie mai mare?
  3: Daca o sa vi-se ofera sa candidati la presedentie o sa acceptati?(editat de HotNews.ro)
 • patrimoniul national (Luni, 31 mai 2010, 11:54)

  Theodor NICOLAU [anonim]

  Buna ziua Doamna Ministru
  Conform informatiilor aparute in ultima vreme in spatiul public, exista o preocupare a Ministerului Dumneavoastra pentru gasirea solutiilor de conservare/reabilitare si punere in valoare a imobilelor ce constituie Patrimoniul National al Romaniei.
  1. Puteti specifica daca in momentul de fata exista programe concrete catre care proprietarii acestor imobile sa se indrepte pentru obtinerea de finantari in vederea reabilitarii imobilelor de patrimoniu pe care le detin? (avand in vedere ca majoritatea sunt imobile nationalizate care au fost folosite de statul comunist fara a se efectua lucrari de conservare si/sau restaurare zeci de ani iar apoi au fost predate proprietarilor de drept intr-o stare deplorabila)
  2. Daca aceste programe exista, proprietarii persoane fizice pot accesa astfel de programe?
  3. In cazul in care nu exista astfel de programe, exista o preocupare a Ministerului pe care il conduceti pentru a gasi in viitorul apropiat solutii in spiritul celor de mai sus, astfel incat Patrimoniul Construit la Romaniei sa fie pus in valoare la adevaratul sau potential, si daca da care ar fi acestea?
  Cu stima,
  Theodor NICOLAU
 • litoral 2010 (Luni, 31 mai 2010, 12:05)

  Bogdan Botea [anonim]

  In fiecare an ma duc oe litoralul romanesc, la Vama Veche sau 2 Mai.
  De fiecare data drumul dureaza cca 6-7 ore.
  AM observat ca se formeaza coloane in doua puncte pe acest drum: la Eforie Sud, din cauza unei banale treceri de pietoni si la iesirea din Eforie Sud, datorita prioritatii gresite.
  Intrebare: de ce Ministerul Turismului nu colaboreaza cu ADministratia si Internele pentru a preveni astfel de blocaje care nu se datoreaza neaparat traficului si numarului de masini.
  De ce functionarii de la turism nu fac munca de teren, in acest sens, si nu neaparat ministrul in persoana insotit de reporteri.
  In acest sens , va spun ca drumul spre Bulgaria dureaza mai putin pe la Calarasi, eu fiind din Braila.
  2. De ce nu exista o coordonare, impreuna cu OPC, in vederea verificarii si a calitatii serviciilor pe litoral, si de ce nu se aplica asa zisul " mistery shopping" prin care comercianti verifica calitatea muncii angajatilor, deoarece calitatea serviciilor de turism este pe alocuri sub orice critica?
 • teren ANL (Luni, 31 mai 2010, 12:11)

  Vasile Antoniuc [anonim]

  Legat de vanzarea ANL-urilor, m-ar interesa daca si terenul va fi scos la vanzare sau va fi concesionat viitorilor proprietari. Evaluarea terenului o va face primaria?
  Multumesc
 • Cartier Henri Coanda (Luni, 31 mai 2010, 12:35)

  Iulian [anonim]

  Singura mea intrebare este:
  De ce Ministerul dvs., semnatar al Conventiei 1909/2004, nu actionat imediat in instanta celelealte parti pentru a le obliga sa-si indeplineasca obligatiile asumate prin semnarea acestei Conventii cand a constatat ca acestea nu initiaza lucrarile de asigurare a utilitatilor ? Efectele juridice imediate ale asumarii acelor obligatii au fost semnarea a cca 1.100 de Contracte de Construire pentru locuintele din Henri Coanda cu amanetarea economiilor si viitorului celor cca. 1100 de familii (tinere pe atunci). Majoritatea acestora au strans cu greu avansul necesar si apoi sau imprumutat la banci pentru a finanta constructiile acestor locuinte. Dupa cca 6 ani cea mai mare parte a locuintelor se afla “la rosu”, iar lucrarile pentru utilitati nici macar nu au fost licitate. Aceste contracte (de construire) nu au fost semnate pentru niste locuinte intr-un camp ci intr-un cartier gandit si proiectat de statul roman, prin Ministerul dvs. si ANL, cartier care ar fi trebuit nu numai sa aiba, pana la finalizarea locuintelor, utilitatile necesare, dar ar fi trebuit sa includa (conform planului prezentat la semnarea contractelor de construire) si scoli, gradinite, statii de pompieri, terenuri de sport, etc. Pentru aceste conditii au fost semnate acele 1.1000 locuinte.
 • Sarmizegetusa (Luni, 31 mai 2010, 12:39)

  DenisaC [utilizator]

  Oare câti turişti ar putea atrage această locaţie de o inestimabilă valoare istorică? Aceste locuri sunt lăsate în paragină. Deja o mare parte din cetate s-a "autodistrus" în ultimile decenii. Se are în vedere amenajarea şi valorificarea Sarmizegetusei? Pe lângă faptul că drumul până acolo este o adevărată aventură, indicatoarele, pliantele şi promovarea acesteia nu există. Această regiune nu este exploatată de către autorităţi. Din fondurile UNESCO ar putea fi reamenajată. Iar Sarmizegetusa ar putea deveni un punct turistic strategic pentru România. Acest loc ar trebui să fie un simbol pentru români.
 • conflict de interese (Luni, 31 mai 2010, 12:42)

  ANI [anonim]

  Dna Udrea,

  Au fost facute foarte multe acuzatii referitoare la creditul luat de la BRD si un potential conflict de interese. S-au facut referiri ca ati fi sau a-ti fi fost verificata de ANI pt acest aspect si cu referire la faptul ca declaratia de avere nu a fost semnata de catre dumneavoastra!Cum s-a solutionat aceasta verificare ,daca au fost sanctiuni si ce parere aveti de noile modificari ale legii ANI!, mai ales parlamentari ai PD-L au formulat amendamente care au desfintat practic ANI?
  • raspuns (Luni, 31 mai 2010, 15:19)

   Elena Udrea [hotnews.ro] i-a raspuns lui ANI

   Creditul pe care-l am de la BRD a fost contractat in 2007, pe vremea cand nu aveam nici o functie publica. In urma acuzatiilor formulate de Ludovic Orban si de comisia parlamentara pe care a condus-o, contractul de credit a fost verificat de toate institutiile competente, inclusiv de ANI, Banca Nationala, Parchet, concluzia fiind ca nu a fost incalcata nici o lege la semnarea sau derularea acestui credit. Precizez ca acuzatia s-a referit la faptul ca, dat fiind acest contract, as fi putut ca ministru sa favorizez banca in parteneriatul de promovare a Romaniei pe care l-am avut in 2009 intre MT si BRD. In realitate, acest parteneriat a insemnat ca BRD a pus gratuit la dispozitia Ministerului Turismului un clip de promovare a Romaniei in care apareau Nadia Comaneci, Ilie Nastase si Gheorghe Hagi, costul acestui clip fiind de aproximativ 500.000 de euro. Deci, BRD nu a luat, ci a dat ministerului turismului. In concluzie, nu aveam la ce sa-i favorizez, lucru constatat de institutiile care au verificat acest contract.
 • Buna ziua, (Luni, 31 mai 2010, 12:45)

  Audit [utilizator]

  As dori o explicatie referitoare la ceea ce inseamna contractele de publicitate in care Realitatea si Antena 3 si-au tras "partea leului". Vi se pare normal ca 2 televiziuni de nisha, cu un rating care nu-l va depasi NICIODATA pe cel al ProTV (de ex.) si nici macar specializate in domeniul dezvoltarii regionale sa ia 500000 EURO?
 • locuinte sociale (Luni, 31 mai 2010, 12:48)

  vio [anonim]

  De unde vor avea bani chiriasii pentru cumpararea locuintelor sociale. Nu din acest motiv - lipsa banilor - au primit aceste locuinte? De la banca? Daca erau eligibili pentru un credit nu mai cereau o locuinta cu chirie redusa.
  • raspuns (Luni, 31 mai 2010, 15:13)

   Elena Udrea [hotnews.ro] i-a raspuns lui vio

   Chiriasii pot accesa programul Prima Casa, prin care guvernul garanteaza creditele pentru cumpararea locuintelor.

   Cumpararea locuintelor ANL nu este obligatorie, cei care nu doresc sau nu pot sa o faca raman chiriasi in conditiile legii. Noi am dorit sa raspundem pozitiv celor care, de la momentul dobandirii unei locuinte ANL, ca si chirias, pana la acest moment, a avut norocul sa aiba o situatie financiara mai buna. De exemplu, un loc de munca mai bine platit, partenerul angajat si el intre timp etc.
 • Cumparare Apartamente ANL pentru tineri (Luni, 31 mai 2010, 12:48)

  monica [anonim]

  Cum ii veti administratiile locale sa vanda apartamentele pentru care incaseaza lunar chirii consistente in urma investitiilor facute de adminstratia centrala, prin intermediul ANL ?
  Solicit aceasta intrucat in ciuda multitudinii si vechimii cererilor de vanzare primite de la actualii chiriasi (chiriasi de peste 7 ani nu doar de unul, cf. legislatiei actuale) administratiile locale tergiveseaza vanzarea prin tot felul de tertipuri: ba nu sunt norme clare de calculare a pretului, ba normele nu prevad cum se muta imobilul/terenul dintr-o proprietate in alta (publica in privata si invers, ca nu mai intelegem nimic), ba de ce sa ia ANL ul majoritatea banilor daca structura blocului nu a fost facuta de aceasta agentie (e de pe vremea comunista), ANL ul doar recompartimentand-o si "finisand-o", etc.
  • raspuns (Luni, 31 mai 2010, 15:11)

   Elena Udrea [hotnews.ro] i-a raspuns lui monica

   Legislatia de vanzare a locuintelor este astazi foarte clara si presupune un pret unic la nivel national. Primariile trebuie doar sa o aplice. In cazul in care vor continua tergiversarea, ne gandim la o solutie legislativa prin care vanzarea acestor locuinte sa se faca direct de catre ANL.
 • BPL (Luni, 31 mai 2010, 12:57)

  geo12 [utilizator]

  Cand vireaza statul primele de stat aferente anului 2009 pentru contractele de economisire-creditare la Bancile pentru Locuinte?
 • Succesul profesional (Luni, 31 mai 2010, 13:01)

  Femina [anonim]

  Cu respectul datorat functiei actuale pe care o detineti, va rog sa imi raspundeti la 2 intrebari:
  1. Care sunt contributiile majore la vizibilitatea punctelor turistice romanesti cu care va puteti mandri?
  2. Ce a prevalat in cariera dumneavoastra politica: succesul datorat meritelor personale sau impactul pe care l-ati gestionat bine la nivel psihologic, ca femeie?
 • Baile Herculane (Luni, 31 mai 2010, 13:04)

  cristina [anonim]

  Buna ziua,

  1.Ce planuri aveti pentru refacerea statiunii Baile Herculane?Ce alte statiuni veti mai avea in vedere pentru o eventuala incercare de reabiliatare a turismului Romanesc?

  2.Ce masuri se au in vedere pentru incurajarea dezvoltarii turismului rural? Consider ca aceasta forma de turism este o sansa reala pentru turismul romanesc, dar nu este suficient promovata din pacate.

  Va multumesc.
 • ANL (Luni, 31 mai 2010, 13:04)

  geta [anonim]

  Buna ziua
  De ce considerati ca locuintele ANL reprezinta o investitie? Nu sunt ele construite sa ii sustina tot pe asistati? Unde este profitul? Chiria pe care au platit-o locatarii acestor imobile a fost si cred ca si acum o suma derizorie (cateva sute de mii de lei vechi). Si faptul ca vor fi vandute prin programul prima casa tot chiriasilor nu este corect. Ar trebui ca toti tinerii interesati care se incadreaza in conditii sa poata aplica pentru achizitionarea unei astfel de locuinte. In 5 ani de zile chiriasii ANL au beneficiat de sprijinul statului.
 • Realizari anterioare, reabilitarea locuintelor (Luni, 31 mai 2010, 13:11)

  Marian Boldea [utilizator]

  1. Care sunt realizarile Dvs. mai deosebite, anterioare intrarii in viata politica, despre care credeti ca sunt in masura sa va recomande pentru conducerea acestui minister?

  2. Legat de programul de reabilitare termica a locuintelor, cum considerati, ca jurist, ca este respectat principiul constitutional al egalitatii in drepturi a tuturor cetatenilor in conditiile in care:

  a) exista unii care nu pot beneficia de acest program datorita tipului locuintei - nu neaparat de lux - pe care o poseda, sau lipsei oricarei locuinte;

  b) accesul la acest program presupune suportarea de catre cetateni a unei parti din costuri, iar unii potentiali beneficiari nu au disponibile sumele necesare in acest scop;

  c) costurile pe cetatean variaza de la o localitate la alta, sau chiar in cadrul aceleiasi localitati, de la o firma la alta;

  d) in fine, ca ultim tip de inegalitate care imi vine in minte acum, nu toti cetatenii pot beneficia simultan de acest program, in conditiile in care nu exista nici fondurile si nici mijloacele tehnice necesare reabilitarii simultana a tuturor locuintelor.

  Multumesc.
 • Proiecte cu finantare europeana (Luni, 31 mai 2010, 13:12)

  TARBA gHIORGHTA [anonim]

  D-na Ministru,
  Lucrez in administratia locala pe postul de inspector de dezvoltare locala si printre altele ma ocup si de proiecte cu finantare europeana. Doresc sa va informez ca as dori ca SF si PT sa fie executate de firme care sa primeasca banii dupa ce acestea vor fi declarate castigatoare (la succes), deoarece am constatat ca firmele sunt alese de primari si de exemplu la primaria unde lucrez firma care a executat atat SF cat si PT (la toate proiectele depuse au fost aceleasi)dar niciunul nu a fost declarat eligibil deoarece aceste proiecte erau facute in serie pentru mai multe institutii publice(primarii).
  Daca guvernul vrea sa ne ajute sa atragem mai multe fonduri europene ar trebui sa monitorizeze si primariile care angajeaza astfel de firme care iau bani din administratiile locale fara a da socoteala la lucrarile pe care le executa dar si clientela care este in circuitul intocmirii acestor lucrari.
  Cu deosebita stima -va multumesc.
 • Constructii (Luni, 31 mai 2010, 13:16)

  Mihai [anonim]

  1. De ce se poate construi (chiar fara probleme), la negru oriunde si oricand in tara aceasta?
  2. Legislatia permite construirea in regie proprie - De ce? fiindca acest lucru duce la evaziune, si constructii prost executate la preturi mici, si concurenta neloiala.
  3. Din cauza costrurilor relativ ridicate cu personalul tehnic din constructii, multe firme lucreaza fara a avea personal calificat - de ce aceste firme pot face constructii ? de ce nu poate exista certificare (in afara de iso, rohsas, si altele pe care le au fara sa impelmenteze nimic)
  4. Mai apare codul constructiilor?
  • raspuns (Luni, 31 mai 2010, 15:09)

   Elena Udrea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Mihai

   1. Pentru ca autoritatile statului au tolerat aceasta situatie si au fost partase chiar in foarte multe cazuri.

   2. Cred ca ar trebui intarit controlul si create sanctiuni impotriva celor care fac evaziune fiscala in acest sector al constructiilor si lucrul acesta va fi un obiectiv in reorganizarea ISC.

   3. Din cate stiu exista certificare firmelor pentru calitatea constructiilor, dar ca peste tot nimeni nu tine cont de nevoia de a lua in considerare aceasta certificare. Problema, ca peste tot, nu este neaparat inexistenta cadrului legislativ, ci felul in care el se aplica. Sunt foarte multe lucruri care trebuie schimbate in ceea ce priveste constructiile in Romania. Din pacate, in 20 de ani am reusit sa distrugem orase si zone intregi prin constructiile ilegale sau in neconcordanta cu planurile urbanistice existente. Asa cum am mai spus-o, se poate vorbi de un dezastru urbanistic in care se afla Romania astazi, si in multe cazuri lucrurile fiind deja facute, va fi greu sa le mai putem indrepta. Dar va asigur ca, pentru viitor, vom impune masuri prin care sa nu se mai poata construi ilegal si nici sa nu se mai poata ignora planurile urbanistice.
   4. Da, se lucreaza la un cod al urbanismului impreuna cu societatea civila, specialisti in domeniu in parteneriat cu omologii nostri din Franta.
 • intrebare (Luni, 31 mai 2010, 13:18)

  adi [anonim]

  exista un plan pentru infrasturctura pentru sustinerea turismului si implicit dezvoltarilor regionale ? ma refer la orice tip de infrastructura

  mutumesc
  • raspuns (Luni, 31 mai 2010, 15:03)

   Elena Udrea [hotnews.ro] i-a raspuns lui adi

   Exista o strategie pentru dezvoltarea investitiilor in turism, care concentreaza eforturile financiare catre turismul balnear, turismul de munte si de asemenea in reabilitarea litoralului romanesc. In Romania avem sansa tuturor formelor de turism, ceea ce inseamna ca in oriunde este nevoie de investitii. Exista o strategie si pentru dezvoltare regionala. In mandatul meu, am directionat toate programele de investitii catre zonele cu potential economic mare, cele care pot intoarce rapid banii investiti in economie. Un criteriu fiind acela al existentei resurselor de turism. Altfel spus, derulam programele de investiti ale ministerului in special catre statiunile si zonele turistice.
 • turism la mare (Luni, 31 mai 2010, 13:18)

  seaside [anonim]

  Intrucat turismul pe litoralul romanesc este putin rentabil, in cazul unor investitii mari in hoteluri si infrastructura aferenta, de ce nu se sprijina turismul de weekend ieftin, in camping-uri amenajate, care sa poata primi inclusiv caravane, cu facilitatile necesare unei gazduri decente( apa, curent , canalizare, restaurante). Nu trebuie "sa reinventam roata" doar sa luam exemplul celor care fac asta in mod profesional. Ce sanse ar fi sa accesezi astfel niste fonduri pentru dezvoltarea turismului de acest gen pe litoral?
  • raspuns (Luni, 31 mai 2010, 15:00)

   Elena Udrea [hotnews.ro] i-a raspuns lui seaside

   Incercam sa modernizam litoralul romanesc, sa-i schimbam aspectul de bazar pe care-l are astazi pentru ca, orice ar fi, trebuie sa profitam de faptul ca putem face turism la Marea Neagra. In acelasi timp, in strategia noastra nu ne bazam exclusiv pe turismul de litoral, ci dimpotriva, asa cum a reiesit si din studiile facute pe plan international in procesul de constructie a brand-ului turistic al Romaniei, promovam turismul in natura, agroturismul, circuitele de turism cultural si religios. Romania are avantajul a a putea oferi ceea ce multe alte tari europene nu o mai pot face, contactul direct cu natura nealterata inca.

   Puteti accesa fonduri europene pentru dezvoltarea turismului pe axa 5.2 din POR. Din pacate, pentru litoral au fost depuse proiecte care au acoperit sumele alocate de UE. Ati putea incerca la Ministerul Agriculturii pentru proiecte de turism derulate in mediul rural, avand in vedere ca multe statiuni de pe litoral fac parte din mediul rural.
 • vechimea in politica (Luni, 31 mai 2010, 13:32)

  Nadia [anonim]

  Doamna Udrea,
  Am constatat - si nu sunt singura - ca cu cat oamenii politici capata mai multa vechime in politica, cu atat sunt mai desprinsi de realitate.
  Dumneavoastra credeti ca posturile de bugetari care sunt in vizor sa fie desfiintate, sunt ocupate de persoane care nu au ce face, nu sunt eficiente sau sunt incompetente? S-a intrebat vreodata un singur politician ce inseamana cu adevarat birocratie? Mi se pare ca ati fi o militanta potrivita pentru ceea ce urmeaza sa va spun .
  Bugetarul munceste cu disperare. Mergeti la fata locului si o sa vedeti. Nu va mai dati cu parerile pe la tv. Ce munceste ? Ceea ce voi politicienii ati inventat. Primeste de la contribuabili teancuri de hartii.Uitati-va pe site-ul MF cate daclaratii s-au inventat decand exista Codul Fiscal. Suteeeee!
  Contribuabilul de frica alearga toata ziua cu depunerea hartiilor si bugetarul birocrat se sufoca cu ele pe cap. Nici daca ar fi supraom nu ar mai ajunge sa si citeasca sau sa verifice vrafurile de hartii. Un director de minister ca sa-si justifice postul inventeaza formulare, dari de seama, declaratii, situatii sau cum mai vrea el sa le numeasca. Isi face un serviciu care sa se ocupe cu ele si gata! Are de lucru si zeci de oameni in subordine sau sute in tara. Activitatea lui este indispensabila ca nu-i asa? este acoperita de hartii.
  Intrebare : Va intereseaza d-na Udrea sa incepeti "CRUCIADA IMPOTRIVA HARTIILOR"? Orice formular nou introdus sau cerut de cineva sa fie taxat. Vreti o situatie pe verticala, orizontala, diagonala? Cine o cere, plateste sau elimina un formular vechi la schimb. Ne-am saturat sa ne plimbam pe la toate ghiseele cu declaratii, cereri, acte doveditoare fie ca suntem cetateni, fie agenti economici.Dupa ce reduceti 3/4 din hartii puteti trece la desfintari de posturi. Altfel nici o sansa.
  Va intereseaza subiectul?
  • raspuns (Luni, 31 mai 2010, 14:55)

   Elena Udrea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Nadia

   Da, ma intereseaza. Nu cred ca reforma in sectorul bugetar trebuie sa insemne taieri de posturi fara logica, ci eficientizarea activitatii angajatilor. Din cauza unor angajari facute pe criterii de nepotism sau pentru a cumpara voturi, asa cum a fost cazul guvernului Tariceanu in perioada 2006 - 2008, cand a angajat aproape 300.000 de oameni, cei competenti si au si ce sa munceasca la stat ajung sa fie platiti mult mai putin decat ar merita. Sper ca in tot sectorul bugetar reducerile de personal sa-i afecteze pe cei care nu corespund postului pe care au fost angajati si n-au nici o treaba pe la locul de munca, si sa dea sansa celor care isi merita acest loc de munca sa fie platit conform competentelor sale.
 • CNI (Luni, 31 mai 2010, 13:34)

  adrian tabaran [anonim]

  Buna ziua,
  as dori sa intreb pe dna Udrea care este situatia CNI-ului. Se discuta despre o desfintare a acestora!

  Va multumesc!
  • raspuns (Luni, 31 mai 2010, 14:51)

   Elena Udrea [hotnews.ro] i-a raspuns lui adrian tabaran

   Programele derulate prin CNI vor continua asa cum sunt ele restructurate astazi, investitiile se vor face prin directia de lucrari publice ale ministerului. In aceste conditii, evaluam nevoia de personal, care poate fi preluat de la aceasta companie.
 • taxele? (Luni, 31 mai 2010, 13:45)

  marinela [anonim]

  nu credeti ca taxa de 0.8 % din valoarea investitiei unei locuinte perceputa de catre inspectoratul de stat in constructii este prea mare, in comparatie cu taxa de 0.5% pentru autorizatie de construire?
 • Rezolutie (Luni, 31 mai 2010, 13:52)

  Alexandru [anonim]

  Se vorbeste despre rezolutia care ar trebui sa interzica membrilor PDL sa fie afaceristi si sa ocupe functii publice in acelasi timp.
  Ce ii opreste sa treaca in acte afacerile pe numele unor rude si sa ocoleasca fara probleme aceasta rezolutie?
  Un exemplu ar fi senatorul Marius Necula care declara ca nu este om de afaceri si ca mama dansului, in varsta de 70 de ani administreaza afacerile familiei.

  Va multumesc pentru raspuns.
  • raspuns (Luni, 31 mai 2010, 14:49)

   Elena Udrea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Alexandru

   Este o masura care limiteaza posibilitatea membrilor PDL cu functii publice sa faca afaceri cu statul, sigur ca in continuare exista posibilitatea ca aceste afaceri sa fie derulate prin prieteni si rude. Speram ca situatiile acestea sa fie exceptionale, oricum pentru un partid de dreapta care incurajeaza mediul privat am luat o masura pe care nici un partid de stanga nu si-a propus-o in dorinta de a da incredere oamenilor ca dorim intr-adevar cheltuirea banului public in mod transpartent si neclientelar. In principiu, ca un om care a vazut lucrurile acestea si de cand este in functie publica si inainte, pot sa va spun ca am constatat ca intotdeauna oamenii de afaceri isi gasesc sustinere indiferent cine se perinda la putere chiar daca ei insisi nu sunt implicati in politica.
 • Turism la pamant (Luni, 31 mai 2010, 13:56)

  Gheorghe Rares [anonim]

  Cum e posibil ca dupa 21 de ani de la revolutie sa nu avem o autostrada care sa tranverseze intreaga tara ( ex Ungaria ).Nu era logic ca de la inceput sa se continue autostrada din Ungaria , spre BUcuresti si dupa spre Constanta.Noi trebuie sa fim invers , trebuie sa construim de la constanta la Nadlac.Credeti ca daca am avea un sistem de transport bine pus la punc ( autostrazi , cale ferata ) ,nu am avea un ecou pozitiv pe partea turismului .
  • raspuns (Luni, 31 mai 2010, 14:46)

   Elena Udrea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Gheorghe Rares

   De acord cu dvs. Fara drumuri si autostrazi este greu sa faci turism. Pot sa va spun ca avem promisiunea domnului Radu Berceanu ca in iunie 2011 mergem pe autostrada pana la litoral.
 • reabilitare termica (Luni, 31 mai 2010, 13:58)

  Tanase carmen [anonim]

  Buna ziua,
  Ma numesc Carmen Tanase, sunt din Satu Mare si locuiesc intr-un bloc care este cuprins in programul de reabilitare termica, in anul 2010. Intrebarea este: vor fi alocati banii de la guvern pentru realizarea lucrarilor?
  Multumesc.
  • raspuns (Luni, 31 mai 2010, 14:45)

   Elena Udrea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Tanase carmen

   Avand in vedere faptul ca in Romania sunt 3 milioane de apartamente si ca statul poate asigura in conditii economice normale cofinantarea de 50% la reabilitarea a 30-50.000 de apartamente anual, este evident ca ne-ar trebui aproape 100 de ani sa reabilitam toate apartamentele din Romania. In plus, prin actuala lege sunt suportate egal cheltuielile si pe cei care au posibilitatea sa-si faca reabilitarea termica pe banii lor, ceea ce creaza o subventie inechitabila din partea statului. Ca urmare, am initiat o hotarare de guvern prin care am decis sa garantam creditele proprietarilor care doresc sa isi reabiliteze apartamentele. De cele mai multe ori, acestia nu apeleaza la credite deoarece ar trebui sa isi puna ipoteca pe apartament, statul vine cu solutia sa garanteze creditele in locul lor si sa-i ajute in felul acesta si pe cei de la bloc, si pe cei de la case sa face aceste lucrari intr-un timp rezonabil. Trebuie precizat ca am introdus standarde de cost care nu permit ca preturile lucrarilor sa creasca aberant asa cum se intampla cand lucrarile sunt facute prin primarii. De asemenea, am introdus standarde de calitate a lucrarilor pentru ca proprietarii sa nu fie pacaliti.
 • Birourile de Turism Romanesc in strainatate (Luni, 31 mai 2010, 14:06)

  dani [anonim]

  Birourle de Turism Romanesc in strainatate primesc bugete de marketing considerabile, insa feed-back-ul acestui marketing este slab, nu se reflecta in numarul de noi contracte cu operatorii turistici straini, pe destinatia Romania. In conditiile actuale de austeritate financiara a Romaniei, ce masuri s-au luat pentru scaderea cheltuielilor cu aceste BTR-uri, care fac cel mult un exercitiu de imagine peste granite?
  • raspuns (Luni, 31 mai 2010, 14:40)

   Elena Udrea [hotnews.ro] i-a raspuns lui dani

   Avand in vedere rezultatele activitatii acestor birouri, nevoia de restructurare a MDRT si de reducere a cheltuielilor bugetare, dar si modul in care astazi turistii isi aleg vacantele, am desfiintat in luna mai 17 posturi de reprezentanti ai birourilor de turism romanesc in strainatate, lasand doar 10 acolo unde potentialul de a atrage turisti este foarte mare. Mai exact, in pietele tinta principale.
 • isc (Luni, 31 mai 2010, 14:09)

  iulia [anonim]

  Buna ziua, d-na Ministru
  Avand in vedere, asteptarea publicarii noului ROF al Inspectoratului de Stat in Constructii, va adresez urmatoarele intrebari:
  1. veti desfiinta posturile din structura ISC ce se suprapun in competente?
  2. veti desfiinta structurile teritoriale ( nu cele judetene), care de altfel sunt doar niste "structuri capusa" ?
  3. Veti analiza necesitatea posturilor de conducere, atat la aparatul central, structura teritoriala cat si la structurile judetene?( avand in vedere ca la acest moment ponderea este de 1 post conducere la
  6 posturi executie)
  4. Veti anula contractele de achizitii ce se urmaresc a fi semnate in acest moment?( cumpararea echipamentelor -uniforme - pentru pesonalul specializat si a serviciilor de curatenie)
  Va multumesc pentru ceeace faceti pentru noi, astept de la d-voastra multa speranta.
  • raspuns (Luni, 31 mai 2010, 14:37)

   Elena Udrea [hotnews.ro] i-a raspuns lui iulia

   1. Da.
   2. Da.
   3. Da.
   4. Da.

   Si eu va multumesc si va asigur ca obiectivul meu este un ISC eficient, fara achizitii inutile si netrasparente si care sa isi faca treaba cu adevarat pentru ca este evident ca dezastrul in constructii din ultimii 20 de ani a fost posibil si datorita ISC.
 • PPP (Luni, 31 mai 2010, 14:15)

  Marius [anonim]

  Stimata Doamna Ministru,
  Noi suntem in proces de implementare as unor proiecte in domeniul energiilor regenerabile.

  Majoritatea dintre acestea le facem cu municipalitatile locale.
  Primim in general din partea lor un feedback pozitiv, dar , inafara ca se misca greu, tipic birocratic, nici cadrul legislativ nu este clar.

  Mam precis, cadrul legislativ Parteneriat Public Privat.
  Noi nu cerem bani de la municipalitati, ci dimpotriva le oferim o redeventa, daca ne pun la dispozitie in general chestii care nu le folosesc, de exemplu deseuri.

  De ce nu se implementeaza si aplica mai repede acest tip de parteneriat? La fel de important ar fi ca acest cadru legislativ sa fie simplu de aplicat.
  Va multumesc!
  • raspuns (Luni, 31 mai 2010, 14:33)

   Elena Udrea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Marius

   Si ministerul pe care-l conduc are nevoie de PPP, am cerut si am sustinut in Guvern nevoia de a aproba o lege a Parteneriatului Public-Privat si cred ca in aceasta perioada este mai necesar decat oricand sa putem atrage parteneri privati in proiectele de investitii ale statului.

   Am lucrat in echipa interministeriala la legea PPP-ului, care urmeaza sa fie aprobata in Parlament probabil in aceasta sesiune, deci pana la 1 iulie. Ma voi ocupa personal ca lucrul acesta sa se intample.
 • Brandul de tara (Luni, 31 mai 2010, 14:15)

  Adrian [anonim]

  Buna ziua!

  De ce e nevoie sa aruncati o gramada de bani pe crearea unui brand de tara in conditiile in care infrastructura Romaniei lasa de dorit (lipsa autostrazilor, rovigneta - taxa aberanta pt drumurile nationale) iar calitatea serviciilor oferite este indoielnica? V-ati gandit poate ca turistul strain care va fi probabil atras de acel spot publicitar va veni in Romania si se va confrunta cu realitatea, iar la intoarcerea in tara de origine va recomanda tuturor prietenilor sa NU se duca in Romania in vacanta?

  Va multumesc
  • raspuns (Luni, 31 mai 2010, 14:31)

   Elena Udrea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Adrian

   Este vorba de bani europeni, pe care nu-i putem cheltui decat pentru promovarea Romaniei. Ministerul nostru reabiliteaza si drumuri judetene, construieste si infrastructura sociala si face si investitii in turism pentru prima oara dupa 20 de ani.
 • Buzau turistic (Luni, 31 mai 2010, 14:16)

  un fost coleg de liceu [anonim]

  Buna ziua,
  profit de aceasta ocazie pentru a o saluta pe Elena Udrea (am fost colegi de rusa si franceza in liceul Hasdeu intre anii 1988-1992 - o tempora!) si a-i ura succes in tot ceea ce incearca sa realizeze. Buzaul, in ciuda faptului ca este un judet cu potential turistic ridicat, este vitregit de lipsa de investitii in infrastructura si de promovare. Ce face Elena Udrea in acest sens, stiut fiind ca judetele care nu sunt portocalii sunt lasate la urma din acest punct de vedere?
 • buna ziua! (Luni, 31 mai 2010, 14:19)

  stefania [anonim]

  As dori s-o intreb pe Doamna Ministru ce hotarare a luat in legatura cu desfintarea C N I-S.A si mai exact cu personalul de acolo ??Lasa 139 de angajati pe drumuri dupa ce au muncit o viata????
  Va multumesc.
 • Din Chisinau (Luni, 31 mai 2010, 14:19)

  Zina [anonim]

  Buna ziua, stimata doamna!
  Sunt nelenistita pentru faptul ca inchideti la Chisinau Biroul de Turism al Romaniei. Nu pot sa cred! Acum cand lucrurile parca au luat un alt curs in relatiile celor doua state romanesti inchideti o reprezentanta a Romaniei tocmai la Chisinau?????????De ce?
  Nu cred ca veti economisi foarte mult, cred ca veti pierde din imagine mult mai mult.
  Cu respect
  Zina, Chisinau
 • Auditor energetic (Luni, 31 mai 2010, 14:21)

  George [anonim]

  Buna ziua,
  Doresc sa va intreb daca se va schimba legislatia care impune certificare ca si auditor energetic doar persoanelor care au o vechime mai mare de 10 ani sau realizari importante in domeniu????
  • raspuns (Luni, 31 mai 2010, 14:35)

   Elena Udrea [hotnews.ro] i-a raspuns lui George

   Am cerut modificarea conditiilor de obtinere a calitatii de auditor energentic si chiar astazi am semnat ordinul prin care persoanele interesate trebuie sa aiba o vechime mai mare de cinci ani, nu de zece ani cum este acum.
 • Fonduri europene (Luni, 31 mai 2010, 14:22)

  Iulian [anonim]

  Saptamana trecuta am auzit in presa un zvon cum ca, mai nou, pentru accesarea fondurilor europene de dezvoltare, aplicantul nu mai trebuie sa suporte nicio parte din valoarea totala a proiectului, fondurile fiind suportate 100% de catre Uniunea Europeana.

  Poate doamna ministru sa confirme acest fapt? Unde se pot gasi informatii actualizate despre acest subiect? /

  Va multumesc!(editat de HotNews.ro)
  • raspuns (Luni, 31 mai 2010, 14:29)

   Elena Udrea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Iulian

   Nu este zvon, este realitate. Numai ca se refera la microintreprinderi, cele cu maxim 9 angajati si doua milioane euro cifra de afaceri anual. Aceste firme pot primi pana la 200.000 de euro pe axa 4.3 POR, nerambursabili, fara sa fie obligata firma sa depuna cofinantarea de 30% ca pana acum. Informatii sunt pe site-ul MDRT.
 • CNI (Luni, 31 mai 2010, 14:31)

  adrian tabaran [anonim]

  Buna ziua,
  as dori sa intreb pe dna Udrea care este situatia CNI-ului. Se discuta despre o desfintare a acestora!

  Va multumesc!
 • turism (Luni, 31 mai 2010, 14:37)

  Ionescu Robert [anonim]

  V-ati gandit, stimata Doamna Ministru, sa faceti un ghid Michelin in Romania, sa impuneti respectarea retetelor traditionale romanesti, sa "obligati" agentii din turism sa se conformeze unor principii si valori aplicabile la nivel national?
  Va multumesc!
 • programul REGIO (Luni, 31 mai 2010, 14:56)

  Sorina Constantin [anonim]

  As dori s-o intreb pe Doamna Ministru de ce microintreprinderile nu pot accesa fonduri prin programul REGIO (mai exact pentru a putea consolida o cladire de patrimoniu proprietate personala, cladire inscrisa pe lista la Ministerul Culturii)?
  Am fost si am intrebat la Ministerul Turismului si mi-au comunicat ca nu se poate, doar Consiliile Locale, Judetene......
  Multumesc,
  Sorina Constantin
 • bilete vacanta prin CNPAS (Luni, 31 mai 2010, 15:03)

  Nel [anonim]

  Buna ziua!
  Sunt cadru didactic si as dori sa stiu daca anul acesta se mai dau bilete de concediu prin CNPAS pentru bugetari. E vorba de biletele CNPAS pe care le solicitam anii trecuti prin sindicat. va multumesc!
 • Turism??? (Luni, 31 mai 2010, 15:08)

  Cristi [anonim]

  Buna ziua,

  De ce nu se face Turism in Romania? In toate tarile vecine cu Romania, Ungaria , Bulgaria, toate monumentele, castelele si cam orice atractie turistica este amenajata, ma refer ca exista cineva responsabil, o ghereta de unde se poate cumpara un bilet ( pt care se plateste taxa) cat si cateva brosuri cu mai multe detalii, ca sa numai vorbesc de panouri explicative. Eu am vizitat cateva moumente din Romania, de care se pare ca nimeni nu stie. Adamclisi, Histria - sunt sit-uri istorice de o valoare considerabila, nepazite, neamenajate, uitate de MDRT. Cand o sa gasesc, in Romania, ghizi care sa-mi ofere detalii despre monumente sau macar panouri explicative?
 • Expertii specializati pe PHARE ce vor face ? (Luni, 31 mai 2010, 15:09)

  adina [anonim]

  Buna ziua,

  Citesc deseori pe diferite site-uri ca ne lipseste personalul specializat in gestionarea fondurilor europene, ca perioada de evaluare a proiectelor depuse se prelungeste nepermis de mult datorita lipsei personalului specializat- experti evaluatori, ca proiectele care se afla in implementare nu reusesc sa absoarba toata suma contractata deoarece beneficiarii nu au parte de indrumare din partea expertilor care gestioneaza acele programe...si MA INTREB... atunci de ce se renunta la functionarii deja pregatiti, cu experienta..care au lucrat pe programe PHARE? Vedeti cazul persoanelor specializate din ADR-urile si BRCT-urile din toata tara. Pentru programele structurale s-au facut (si cred ca inca se mai fac) angajari, iar personalul deja specializat, care a lucrat pe PHARE cel putin cativa ani, ramane pe dinafara. Nu s-a facut asimilarea personalului lucrator pe PHARE, deoarece in acele momonte acel personal era implicat in implementarea programului PHARE sau in inchiderea schemei PHARE.

  INTREBARE: Unde se vor regasi acestia in schemele ministerului MDRT, ale ADR-urilor sau BRCT-urilor? Vor mai avea de lucru sau vor ingrosa randurile somerilor?
 • Cartier GODENI_ANL (Luni, 31 mai 2010, 15:16)

  Mitu Ileana [anonim]

  Buna ziua!

  Numele meu este Mitu Ileana, iar impreuna cu sotul meu platim in fiecare luna sute de Euro, rata la un credit ipotecar contractat in 2007 pentru o locuinta ANL din Godeni, sectorul 6. Suntem amagiti de 2 ani de zile cu termene interimare ale finalizarii lucrarilor, inclusiv utilitati, termene care nu se mai respecta. Rugamintea mea si a celor catorva zeci de familiii care sunt in situatia noastra, ar fi sa primim un raspuns de la Dna Udrea cu privire la termenul de finalizare al lucrarilor de arondare a cartierului la sistemul centralizat de utilitati.

  Va multumesc.
 • austeritate (Luni, 31 mai 2010, 15:22)

  CAMELIA [anonim]

  Aveti aprobarea organismelor internationale de profil in ceea ce priveste reducerea salariilor din autoritatile de reglementare (BNR, CSA, CNVM, CSSPP)? Exista un precedent pentru acestea in incercarea de a le include in legea salarizarii unitare.
  2. Statul austriac este cel mai mare proprietar de locuinte sociale. De ce noi ar trebui sa vindem toate casele ANL?
 • demolari constructii litoral (Luni, 31 mai 2010, 15:22)

  Sandu Mihai [anonim]

  Va rog sa-mi spuneti daca exista o lista publica cu identificarea exacta a tuturor constructiilor propuse pt demolare aflate in evidenta ministerului DVs. ?
 • Nu a existatat niciodata un conflict (Luni, 31 mai 2010, 15:52)

  iulian [anonim]

  Replica Dnei ministru la raspunsul dat Irinei la intreb area cu nr. 2.

  Niciodata Primaria Municipiului Bucuresti nu a avut vreun conflict cu Consliliul Local al Sectorului 1 cu privire la proprietatea vreunei palme din terenul pe care se "construieste" actualmente Cartierul Henri Coanda, asa cum afirmati in raspunsul dat Irinei:
  "in schimb primaria sectorului 1 a avut o disputa cu Primaria Capitalei legata de propritatea asupra terenului, asa ca abia anul acesta Primaria Capitalei si-a prins in buget construirea utilitatilor. "
  Este adevarat ca mult ulterior semnarii Conventiei 1909/2004 de catre Consiliul Local al Sectorului 1, prin 2008 -2009, Primaria Municipilui Bucuresti s-a angajat, de buna voie, sa execute obligatiile din acea Conventie in locul lui Chiliman, dar nu a facut-o nici pana astazi. De asemenea, este advarat ca PMB a dat in judecata ulterior pe Chiliman pentru ca s-a "razgandit" intre timp, (in sensul ca si-a schimbat culoarea politica) in a finanta utilitatile.
  Asta nu inseamna ca Chiliman (a se citi Consiliul Local al Sectorului 1) nu este obligat in continuare, si pasibil de daune pentru cei 1.100 de "beneficiari", pentru neindeplinirea obligatiilor asumate in 2004.
  ////
 • Intrebari pentru interviul de la radio RFI (Luni, 31 mai 2010, 18:54)

  iulian [anonim]

  Sper ca veti selecta cel putin una din intrebarile referitoare la Cartierul henri coanda in interventia dvs. de astazi de la ora 19:00 de pe radio RFI.
  Ideal ar fi sa fie a mea.
 • reabilitare termica (Luni, 31 mai 2010, 21:49)

  laura [anonim]

  Eu una sustin puternic proiectul de reabilitare termica. Comporta atatea avantaje: costuri reduse la consum de energie, confort termic pe peioada verii, ca sa nu mai zic de reinnoirea fatadelor de bloc. Bravooo!
 • ... (Marţi, 1 iunie 2010, 0:24)

  Bianca [anonim]

  De ce nu sunt toti politicienii precum Udrea? Eram departe acum nu ne mai confruntam cu astfel de probleme
 • Drum judetean distrus complet!! (Joi, 3 iunie 2010, 23:28)

  un_moldovean_bucurestean [anonim]

  Doamna Udrea ,
  Cum este posibil ca intr-o tara care se pretinde a fi "membra UE" o portiunde de drum JUDETEAN de 80 (OPTZECI !! DE KILOMETRI) care leaga Bacaul de Barlad ( traseul Dragomiresti - Puiesti - Barlad) se fie distrus PANA LA TERASAMENT , cu gropi mai adanci de jumatate de metru (!!!) unde nici cu viteza 1 a masinii nu se poate circula ?
  Acolo se poate desfasura vreo activitate economica sau poate ...turism ? :)
  Drumul ala probabil nu a mai fost refacut/asfaltat de pe vremea Raposatului ...
 • Casa ecologica (Duminică, 6 iunie 2010, 20:17)

  Vio [anonim]

  Stimata Doamna Ministru Elena Udrea,
  ma numesc Dulama Viorel,locuesc in orasul Galati si doresc sa stiu unde ma mai pot adresa pentru a porni un proiect foarte mare ,care are ca scop constructii de locuinte cu maxim un etaj,UNICAT in UE ,in felul constructibilitaii ,materialele folosite vor fi doar resturi din sistem menajer si industrialprin sistmul de reciclare.Aceste constructii se pot amplasa pe maluri de riuri sau ori ce fel de ape ,astfel ca peretele locuintei care da spre apa,sa faca perete comun cu un dig contra inundatiilor .Astfel digul poate fi consolidat cu rezistenta cladirii care va fi confectionata din material foarte rezistent la socuri si presiuni si care va fi super impermeabil..Facindu se asemenea lucrari pe sute de kilometri,mare parte din teritoriul tarii va fi lipsit de necazul inundatiilor dar si de cel a intemperiiloriernii .Se pot face astfel cladiri pentru :
  -locuinte cu una sau mai multe camere
  -spatii de joaca pentru copii
  -gradinite si sali de clasa
  -spatii de prim ajutor sanitar
  -saptii de odihna pentru cei saraci
  si lista poate continua .
  Materialele de constructie pentru acest tip de casa ,sunt la tot pasul pe marile artere de circulatie din toata tara ,mindrindu ne cu ela si numindu le gunoaie .
  Stimata doamna ,e cred ca in acest sistem si cu ajutorul domniei voastre sa putem scoate tara din criza mult mai repede .
  Am putea face mari economii la energia electrica folosind un utilaj pur mecanic care sa poata produce energie electrica si sa fie amenajat in zone de deal ,munte ,delta .dar si in zone de blocuri ,acolo unde saracia loveste greu .
  Aici imi inchei pledoaria ,eu am facut un apel ,daca domnia voasta va fi de parere ca doreste sa stam de vorba si poate sa ma ajute in a pune in aplicare acest proiect ,va stau la dispozitie
 • prima de la stat pe 2009 la contractele de economi (Joi, 30 septembrie 2010, 9:34)

  Cecilia Pop [anonim]

  Poate doamna ministru sa ne spuna cand se vireaza prima de la statpe anul 2009, integral, catre bancile de locuinte?
 • Blocul C1.6 Cartierul Brancusi (Marţi, 3 mai 2011, 16:54)

  alexandru [anonim]

  Buna ziua

  Blocul C1.6 ANL din Cartierul Brancusi trebuia finalizat in septembrie 2009. Suntem in mai 2011 si blocul este departe de a fi finalizat. Banii din cont au fost trasi de catre ANL.
  Stau in chirie de 2 ani si platesc si rate la apartament.

  Intrebari:

  1. Cum este posibil ca ANL sa isi bata joc de noi, cei care am platit apartamentele, pe banii nostri?Au tras banii din cont si da din umeri.

  2. Cum este posibil ca licitatia pentru continuarea lucrarilor la blocul C1.6 sa fie castigata de o firma aflata in insolventa(Tehnocons Utilaje SRL, Administrator Gabriel Marian Diaconu) ?

  Va rog sa verificati si la ANL si la Tehnocons Utilaje SRL si sa remediati situatia, mai ales ca blocul C1.6 este vopsit portocaliu.

  Multumesc anticipat!


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri