PNL va sustine motiunea de cenzura pe care PSD urmeaza sa o depuna in Parlament, cu toate ca nu este de acord cu continutul documentului, a anuntat, vineri, presedintele liberalilor timiseni, senatorul Nicolae Robu, citat de Agerpres.

"Nu vrem sa fim in conflicte cu PSD; ne uneste doar lupta impotriva Guvernului Boc si a presedintelui Traian Basescu. Sustinem motiunea, desi nu suntem de acord cu continutul ei, dar aceasta este singura modalitate de a ne exprima impotriva actualului Guvern. Nu suntem de acord cu ideile de stanga pe care PSD insista, din ce in ce mai mult, in ultima vreme", a declarat Nicolae Robu.

Pe plan local, senatorul liberal a precizat ca PNL nu intentioneaza sa rupa protocolul cu PNTCD, in cadrul Aliantei pentru Timis, dar a subliniat ca PNL va participa singur la alegerile legislative din 2012.

  • Crin Antonescu: Motiunea PSD risca sa nu adune voturile parlamentarilor opozitiei

La inceputul acestei saptamani, liderul liberal Crin Antonescu declara ca motiunea de cenzura a PSD risca sa nu adune voturile parlamentarilor opozitiei, "daca PSD va intelege ca in mod demagogic sa inceapa iar cu teoriile stangiste in corpul acestei motiuni".

"Social-democratii nu doresc sa construim impreuna aceasta motiune de cenzura, o construiesc cu sindicatele. Pana aici nu e nici o problema. Ea poate fi regasita in alta parte. Daca PSD va intelege ca in mod demagogic sa inceapa iar cu teoriile stangiste in corpul acestei motiuni va da astfel o sansa de eschiva unor parlamentari care altfel ar fi votat motiunea de cenzura", a afirmat Crin Antonescu luni, la aniversarea a 135 de ani de la infiintarea PNL.

PSD a anuntat ca urmeaza sa depuna in Parlament o motiune de cenzura impotriva Guvernului indata ce Executivul isi va asuma raspunderea pentru planul de masuri de austeritate. Planul a fost adoptat de Guvern in sedinta de miercurea aceasta, iar Executivul a anuntat ca asteapta avizul Consiliului Economic Social pentru a-si asuma raspunderea in Parlament.