PSD condamna afirmatiile pe care Traian Basescu le-a facut, marti seara, considerand ca acestea sunt jigniri la adresa pensionarilor si salariatilor din sistemul bugetar.

"Partidul Social Democrat condamna refuzul lui Traian Basescu de a actiona ca un mediator si erijarea sa in rol de detinator al adevarului absolut. PSD condamna afirmatiile jignitoare ale presedintelui Basescu la adresa pensionarilor salariatilor din sistemul bugetar, conform carora acestia ar reprezenta «cancerul din buget».PSD respinge cu fermitate acuzatiile lui Traian Basescu, conform carora partidele de opozitie ar refuza un dialog cu Puterea. Presedintele a fost la Parlament pentru o intalnire cu parlamentarii care sustin Puterea, fara a exista o invitatie adresata partidelor din Opozitie", se arata intr-un comunicat al PSD.

PSD sustine ca ceea ce s-a intamplat marti "nu a fost un dialog, ci o comunicare a unui comandament prezidential".

"Acest lucru excede atributiile constitutionale ale presedintelui. Amintim, si pe aceasta cale, presedintelui Basescu, ca PSD a lansat propriul program de masuri, «Solidaritate pentru Dezvoltare». Multe dintre aceste masuri ar fi putut sa fie discutate intr-un dialog real, inainte ca presedintele sa decida ca singura solutie este taierea pensiilor si salariilor. Partidul Social Democrat nu poate accepta atitudinea jignitoare a presedintelui Basescu la adresa a milioane de pensionari si salariati ai statului din Romania, calificati drept «cancer in buget». Aceasta pozitie nu incurajeaza dialogul social. PSD considera ca aceasta formula jigneste profund oameni care sunt deja disperati", se mai arata in comunicatul PSD.

Seful statului s-a intalnit, marti, la Parlament, cu grupurile parlamentare proguvernamentale, sustinand o declaratie de presa la final. Seful statului a aratat ca solutiile propuse de FMI partii romane, adica cresterea TVA de la 19% la 24%, cresterea cotei unice de la 16% la 20% si reducerea salariilor in sectorul bugetar cu 20%, aveau dezavantajul ca mentineau "cancerul din bugetul de stat al Romaniei".