Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat, marti, ca discutiile cu presedintele Traian Basescu s-au centrat pe aplicarea masurilor de austeritate "de sus pana jos" in toate ministerele si companiile, si nu doar populatiei, mentionand obligativitatea ca "ministrii sa ia masuri concrete", relateaza Agerpres.

"Am discutat (n.r. cu seful statului) masurile de austeritate, situatia cheltuielilor bugetare si faptul ca trebuie ca aceste masuri de austeritate sa se aplice de sus pana jos, la toate ministerele, toate companiile, si nu doar catre populatie. Este absolut obligatoriu ca toti ministrii sa iasa cu masuri concrete!", a precizat presedintele organizatiei de femei a PDL, Suflina Barbu, dupa intalnirea parlamentarilor democrat-liberali cu Traian Basescu.

Deputatul PDL a aratat ca Guvernul doreste sa trimita Parlamentului pachetul de masuri de austeritate in cursul acestei saptamani. "Pana luni sa vina cu pachetul in Parlament, pentru ca si aici sunt procedurile parlamentare care dureaza", a adaugat Sulfina Barbu.

Referitor la propunerile formulate de organizatia de femei a PDL, Sulfina Barbu a aratat ca alocatia pentru copii nu va fi afectata de reducerile stabilite de Executiv. "Nu pot sa va spun in acest moment daca vom avea indemnizatia numai pana la un plafon exceptie. Guvernul face eforturi astfel incat sa fie pastrate cat mai mult indemnizatiile pentru mame, dar nu stim daca vor reusi", a adaugat ea.