PSD propune renuntarea la cota unica si revenirea la impozitarea progresiva, cu trei trepte de impunere - 15%, 25% si 35%, in functie de veniturile realizate, a declarat marti presedintele Consiliului National al social-democratilor, Adrian Nastase.

El a afirmat ca ultimii ani au dovedit ca solutia cotei unice "a fost un faliment, in final", iar o impozitare diferentiata ar crea un element de solidaritate sociala, "importanta in starea aceasta de nervozitate".

Fostul premier a precizat ca impozitarea progresiva trebuie insotita, in viziunea PSD, cu "deduceri fiscale consistente" pentru o serie de cheltuieli precum investitii, asigurari sau confort termic.

In plus, social-democratii propun reducerea contributiilor sociale cu 3%, atat pentru angajatori cat si pentru angajati, si introducerea unei cote unice de 15% pentru profit si dividende.

PNL nu este de acord cu masurile de renuntare la cota unica si de impozitare progresiva, insa va sustine o eventuala motiune de cenzura pe care social-democratii o vor depune, a declarat deputatul liberal Mihai Voicu.

"Am luat act de faptul ca PSD redacteaza un text care va fi depus sub form de motiune de cenzura … Vom vota fara nicio ezitare aceast motiune de cenzura," a spus Voicu, precizand insa ca liberalii vor redacta in comisiile parlamentare un text prin care se vor evidentia diferentele dintre viziunile celor doua partide.