Zeci de pensionari din Galati au pornit, marti dimineata, spre Bucuresti pentru a protesta, mai ales, fata de posibila reducere a pensiilor cu 15%, asa cum intentioneaza Guvernul. Actiunea este programata sa inceapa la ora 10:00.

Ei vor sa formeze un zid uman in fata Palatului Parlamentului, legandu-se cu lanturi intre ei pentru a bloca accesul presedintelui in Parlament. Traian Basescu se intalneste marti la Parlament cu reprezentantii grupurilor parlamentare care sustin actuala guvernare.

Dupa actiunea din fata Palatului Parlamentului, pensionarii au anuntat ca vor face un mars prin Bucuresti si vor picheta Ministerul Muncii, unde vor sa discute problema diminuarii pensiilor cu 15%.

Ei mai sunt nemultumiti ca pensiile au fost „inghetate" in 2010 la valorile de anul trecut si ca Legea 250/2007 referitoare la cresterea valorii punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut si Legea 218/2008 privind grupele de munca au fost amanate.

Ei sunt de acord cu diminuarea pensiilor insa doar a celor peste 1.500 de lei, cu 10% si injumatatirea celor care depasesc 5.000 de lei.

In 12 mai, 500 de pensionari au iesit in strada in fata Palatului Cotroceni pentru a protesta fata de intentia Guvernului de a reduce pensiile cu 15%. Pensionarii au rupt cordonul jandarmilor si au avut loc imbranceli intre protestatari si fortele de ordine.