Presedintele Partidului National Liberal, Crin Antonescu, a spus luni ca propunerea privind donarea salariilor demnitarilor intr-un fond de solidaritate este "demagogica si propagandistica", transmite Agerpres. Liderul liberal a spus ca nu-si va dona indemnizatia Guvernului pentru ca "i-o fura" si ca prefera sa ajute "un om necajit".

"Asta este o tema de propaganda si de demagogie, chiar josnica... Eu sunt de acord, din aceasta indemnizatie, sa ajut... un om necajit, dar ii dau banii in mana. Ce sa fac? Sa-i dau banii acestui Guvern? Nu dau, ca mi-i fura", a declarat Antonescu.

El a adaugat ca donarea indemnizatiilor de catre demnitari reprezinta o jignire la adresa cetatenilor. "Nu putem accepta sa fim jigniti, toti cetatenii romani, de conducatorii care sa vina sa ne spuna ca ne taie din pensii si salarii, ca n-au alte solutii, dar ca-si fac pomana de noi si ne dau un salariu de-al lor. Daca vor sa faca pomana si acceptam ideea de pomana, eu le propun altceva. De vreme ce-si dau tot salariul, inseamna ca au alte castiguri: sa dea acele castiguri si sa pastreze salariul", a spus liberalul.

Antonescu s-a declarat de acord cu reducerea cheltuielilor Parlamentului, desi considera ca acestea sunt nesemnificative fata de cheltuielile Guvernului.