Marian Milut a demisionat din fruntea PNTCD, dupa un mandat de trei ani si patru luni, printr-o scrisoare prezentata sambata in cadrul Consilului National de Conducere, acuzand "opozitia celor depasiti politic de realitate" pentru lipsa unor rezultate mai bune, potrivit Mediafax.

"Cand am preluat conducerea acestui partid, situatia era dezastruoasa din punct de vedere financiar si organizatoric", afirma Milut in scrisoarea sa.

Printre realizarile sale, Milut a mentionat redobandirea sediului istoric al partidului, reinfiintarea ziarului Dreptatea si promovarea partidului, in ciuda faptului ca acesta nu a reusit sa depaseasca pragul electoral de 5%.

"Am reusit sa redobandim dreptul la proprietate asupra sediului istoric al partidului, din Bucuresti, Strada George Clemenceau, nr 9, sector 1. Am renovat sediul central actual al partidului, din Bd-ul Carol, nr 24 si multe alte sedii din tara. In fine, chiar daca nu am reusit, la alegeri sa atingem si sa depasim pragul electoral de 5%, am reusit sa redau partidului o orientare de dreapta, populara, promovandu-l ca atare in cele mai inalte medii politice, crestin-democrate ale dreptei popular-europene", isi enumera Milut realizarile

Fostul lider taranist afirma ca "toate aceste eforturi ar fi dat rezultate si mai bune, daca nu as fi intalnit o opozitie acerba, dar stupida, din partea unor persoane depasite din punct de vedere politic de realitate, precum si a unora care, pana de curand, pretindeau ca sunt alaturi de mine. Invidia, rautatea, si pe alocuri chiar incompetenta, au fost, sunt si din pacate raman dusmanii reveniriii PNTCD in centrul politicii romanesti si europene, acolo unde i-ar fi locul."

Liderul PNTCD Radu Sarbu a declarat ca Milut a demisionat dintr-o functie din care fusese inlocuit din 2008.

"Marian Milut a demisionat dintr-o functie din care fusese oricum inlocuit in august 2008, la Congresul PNTCD. Sper intr-o reconciliere cu echipa care a fost in jurul lui Milut, dar si la nivelul organizatiilor teritoriale, si, cel mai probabil, vom organiza un congres de reconciliere in perioada urmatoare", a spus Sarbu.

Potrivit lui Sarbu, la ora actuala PNTCD are un singur presedinte in persoana sa.

Presedintele PNTCD Timis, Gheorghe Ciuhandu, sustine ca demisia era "de asteptat", avand in vedere faptul ca Milut nu mai avea sustinere in partid.

"Demisia lui Marian Petre Milut era de asteptat atat timp cat acesta nu mai avea niciun fel de sustinere in partid. Sper ca acest moment sa reprezinte o revenire a noastra la un PNTCD unit si care, in aceste momente grele prin care trece tara, ar putea reprezenta o alternativa la ceea ce ofera partidele parlamentare", a afirmat Ciuhandu.