Liderii social-democrati au convenit, vineri, sa-si coordoneze calendarul parlamentar cu cel al protestelor sindicatelor, a anuntat liderul PSD, Victor Ponta.

"Am stabilit o coordonare a calendarului parlamentar cu cel al protestelor sindicale si al actiunilor de strada in asa fel incat ceea ce sindicatele doresc sa organizeze in perioada urmatoare si ceea ce noi vom face din punctul de vedere al motiunii de cenzura si al actiunilor parlamentare sa intre toate intr-un calendar de proteste care sa arate cu atat mai mult presedintelui Traian Basescu ca nu are sprijin nici politic, nici social pentru masurile propuse", a spus Ponta, citat de Agerpres.

El a aratat, dupa intalnirea cu sindicalistii de la Parlament, ca PSD va sustine revendicarile federatiilor sindicale impotriva masurilor preconizate de Guvern prin includerea acestora in motiunea de cenzura.

"Ne-am insusit, din punct de vedere parlamentar, toate criticile pe care sindicatele le-au facut fata de propunerile presedintelui Traian Basescu si ale Guvernului si anume taierea salariilor cu 25%, a pensiilor cu 15%, a ajutoarelor de somaj cu 15% si celelalte. Suntem de acord sa sustinem din punct de vedere politic si parlamentar aceste revendicari ale sindicatelor, pe care le consideram indreptatite si corecte", a completat Ponta.

El a precizat ca, dupa ce Guvernul isi va asuma raspunderea pe masurile anuntate, PSD va depune o motiune de cenzura in Parlament, care va include doleantele sindicatelor, dar si puncte specifice ale social-democratilor.

Despre numirea unui nou Guvern, in cazul in care actualul Executiv ar fi demis prin motiune de cenzura, presedintele PSD a afirmat ca, in ciuda faptului ca acesta va fi numit tot de actuala majoritate parlamentara, va fi in mod sigur un pic mai credibil, cel putin la inceput.

Despre masurile alternative convenite cu sindicatele, Victor Ponta a anuntat ca acestea vor fi facute publice, marti, de presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase.