Liderul grupului parlamentar al minoritatilor nationale altele decat cea maghiara, Varujan Pambuccian, a propus o diminuare a cotei unice, joi, la intalnirea presedintelui Traian Basescu si liderii grupurilor care sustin arcul guvernamental.

El a declarat ca grupul minoritatilor a avansat doua propuneri menite sa sustina relansarea economica, in contextul diminuarii cheltuielilor.

"Noi am facut niste propuneri concrete, dar vreau sa mai verific o data calculele inainte de a spune cifre, in asa fel incat evaziunea sa devina nerentabila, locul de munca sa se ieftineasca si investitiile sa fie stimulate. In esenta, este vorba despre o scadere a cotei unice", a spus deputatul, citat de Agerpres.

Varujan Pambuccian a apreciat ca o astfel de masura ar fi sustenabila in contextul in care anul trecut au existat companii romanesti care s-au mutat la Ruse, preferand sa plateasca taxe si impozite Guvernului bulgar.

Pambuccian a mentionat ca cealalta propunere avansata a fost una mai veche, referitoare la identificarea unor solutii de atragere a banilor la buget si de mai buna valorificare a lor.

"Primul lucru pe care l-am propus si il propun de foarte multa vreme este sa intram intr-un sistem in care plata darilor catre stat, facuta de agentii economici, sa se realizeze in momentul incasarii banilor si nu in momentul facturarii, cum este acum. Lucrul acesta ar scoate din situatii extrem de dificile o gramada de agenti economici si, daca s-ar fi luat mai demult masura aceasta, s-ar fi reusit sa se salveze de la faliment o gramada de agenti economici", a spus el.

Deputatul a mentionat ca cele doua propuneri au fost primite ca doua sugestii ce merita sa fie luate in serios si ca au fost sustinute si de alti colegi.