Secretarul general al Guvernului a dispus reducerea cu 27% a parcului auto si cu 60% a numarului de telefoane mobile utilizate in aparatul de lucru guvernamental. Astfel doar demnitarii vor mai avea la dispozitie un telefon si o masina de serviciu, informeaza Mediafax.

Sistarea facilitatilor a fost dispusa de catre secretarul general al Guvernului, printr-un ordin transmis tuturor directiilor din Palatul Victoria, in vederea reducerii cheltuielilor, au declarat surse oficiale, citate de Mediafax.

Secretarul general al Guvernului, Daniela Andreescu, a precizat ca pana la 1 iunie vor fi renegociate toate contractele cu furnizorii de telefonie mobila, pentru reducerea cheltuielilor.

Ea a aratat ca a dispus reducerea cu 60% a numarului de telefoane mobile din cadrul aparatului guvernamental, urmand sa mai fie acoperite cheltuielile doar pentru cate un telefon utilizat de catre demnitari si pentru alte cateva aparate folosite insa doar la nivel de directie.

In privinta parcului auto al Guvernului, acesta va fi restrans cu 27%, astfel ca doar demnitarii vor mai avea la dispozitie o masina de serviciu, restul autoturismelor fiind folosite de asemenea numai la nivel de directie.