Deputatul PDL Daniel Oajdea organizeaza joi, in fata Palatului Culturii din Iasi, o dezbatere publica in care va spune "un NU hotarat reducerii pensiilor si salariilor". “Nu cred ca actul meu poate fi vazut ca o razvratire impotriva masurilor prevazute de actualul Guvern si de partidul din care fac parte. Este cunoscut faptul ca eu sunt impotriva masurii reducerii pensiilor sub 10 milioane de lei vechi, pe care o consider gresita si Guvernul trebuie sa revina asupra acestei masuri, pentru ca sub aceasta suma se intra in nivelul minim de subsistenta", a declarat Daniel Oajdea.

"Cred ca inainte de toate aceste reduceri, ar trebuie sa se aiba in vedere scaderea tuturor acelor salarii ale celor privilegiati de sistem. Cred ca masura pe care eu o sustin este una corecta si va fi adoptata in final si de catre guvern”, a explicat democrat-liberalul.

“Este o dezbatere publica pe care eu, in calitate de deputat ales uninominal, o organizez impreuna cu oamenii nemultumiti de deciziile anuntate de taierea salariilor si a pensiilor. Urmeaza prin acest manifest sa stabilim un set de prioritati, pe care sa le prezint premierului Emil Boc, care sa duca in cele din urma la relansarea economiei nationale”, a declarat parlamentarul PDL.

Mai mult, acesta considera ca actiunea de joi nu poate fi catalogata drept una populista, pentru ca foarte multi colegi de-ai lui nu au curajul sa stea printre oameni, mai ales de cand Guvernul a anuntat aceste masuri. “Nu este vorba de frica, ci de un risc, pe care mi-l asum, un risc pe care mi l-am asumat atunci cand am candidat si am fost ales. Cred ca in momente dificile, precum acestea, pentru tara si oameni, datoria unor oameni responsabili este sa stea de vorba cu oamenii”, a completat Daniel Oajdea.