Protestele de strada din aceste zile sunt justificate, afirma, la Radio RFI, presedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, care sustine ca PSD nu va intra la guvernare alaturi de PDL sau PNL decat dupa un vot popular.

"Noi consideram justificate aceste proteste. Nu s-a consultat nimeni cu nimeni, nu a explicat presedintele in nici un fel. Ulterior, a venit cu niste cifre, din care jumatate s-au dovedit a fi neadevarate", afirma liderul social-democrat.

Victor Ponta crede ca asistam la "un fel de teatru al surzilor": "Ramanem cu vorbitul, pentru ca pana in acest moment, nici presedintele Basescu, nici Guvernul, nimeni nu ne-a chemat vreodata, macar din politete, sa se uite pe masurile propuse de noi, sa spuna "astea-s bune, celelalte nu-s bune" sau de ce nu sunt bune. E un fel de joc asa, un fel de teatru al surzilor, in care noi vorbim ce-am face noi in locul celor de la putere, dar cei de la putere chiar nu sunt deloc interesati. Au venit cu aceste masuri, taiem absolut tot, nu mai avem ce discuta si atunci protestele e normal sa existe", conchide Victor Ponta.

Pe de alta parte, liderul social-democrat precizeaza ca formatiunea sa va depune o motiune de cenzura, dar afirma ca PSD nu va reveni la putere decat in urma alegerilor.

"Sigur ca vom depune motiune de cenzura, o depunem cu intentia de a trece, nu de a nu trece, deci de a fi schimbat Guvernul Boc. Daca actuala majoritate formata din PDL si independenti vine cu alta solutie, ei au majoritate si o vor vota. Daca nu, noi nu intram la guvernare decat dupa alegeri, ca vor fi anticipate sau la termen, deja nu mai depinde de noi. Noi nu intram la guvernare cu PDL sau in orice alta formula, cu PNL, decat dupa un vot popular", explica seful PSD.