Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sambata, ca, personal, sprijina miscarile de strada generate de masurile de austeritate decise de Guvern, considerand ca "Macar atat sa le dam romanilor, dreptul sa se vaite".

  • El a spus ca in conditiile actuale, nu ar fi exclusa organizarea de alegeri anticipate: "Alegerile s-ar putea sa fie mult mai devreme", a afirmat el, citat de Mediafax.
  • La randul sau, si liderul social-democrat Victor Ponta spune ca este de acord cu sprijinirea miscarilor de strada: "Pana in momentul in care Traian Basescu nu ne-a amenintat nu ne-am implicat in nici un fel. Tocmai ca sa-i dovedim ca nu ne este frica si ca mai sunt in tara asta oameni carora nu le este frica de Traian Basescu, de servicii, de Politie, de tot ce are el, de banii lui, vom sprijini in totalitate toate acele proteste pentru ca oamenii au dreptate sa protesteze".
  • El a precizat, insa, ca PSD se opune manifestarilor violente. "Dreptul de a-i acuza pe Traian Basescu si Emil Boc de minciuna si de tradare e un drept pentru care ne vom bate, indiferent de amenintarile pe care le primim", a incheiat el.