Presedintele PSD, Victor Ponta, spune ca PNL si liderul acestuia, Crin Antonescu, sunt intr-o situatie delicata, deoarece este greu sa il critice pe Traian Basescu si sa propuna cu acelasi tip de masuri.

"Domnul Antonescu este coerent. Solutiile noastre sunt solutii de stanga, asa cum liberalii, in mod normal, acum si din 2005 pana in 2008, cand au fost la guvernare, vin cu solutii de dreapta. E un semn de coerenta sa nu fie PNL de acord cu ale noastre. Semnul de incoerenta al domnului Antonescu apare - si ii inteleg pozitia dificila - ca masurile de dreapta ale PNL sunt ale PDL si ale lui Traian Basescu. E foarte dificil sa il critici pe Basescu cand vii cu solutii identice si nu as vrea sa fiu in pozitia domnului Antonescu", a declarat, vineri la Cluj, Victor Ponta.

Reactia vine dupa ce presedintele PNL, Crin Antonescu, a criticat vineri pozitia PSD impotriva cotei unice, afirmand ca, prin aceasta atitudine, social-democratii se plaseaza impotriva profitului si ofera in schimb "varianta electoralista" a impozitului progresiv.

"Nu inteleg cum PSD, presedintele partidului, domnul Ponta, vor sa raspunda nevoii de crestere economica, de stimulare a sectorului privat din economie atata vreme cat culpabilizeaza profitul si cat in acest moment, in care noi consideram ca trebuie sa stimulam investitorii, intreprinzatorii, mediul privat, dansii se napustesc din nou cu impozitul progresiv care inhiba si sufoca aceasta initiativa", a afirmat Antonescu.