Deputatul PDL Mircia Giurgiu a pregatit un proiect legislativ prin care propune ca partidele politice sa nu mai primeasca subventii de la bugetul de stat, iar banii respectivi sa fie folositi pentru acoperirea salariilor si pensiilor care ar urma sa fie reduse, relateaza Agerpres.

"Una dintre solutiile propuse este cea referitoare la finantarea partidelor politice. Atata vreme cat suntem in criza, cred ca este normal ca si partidele politice sa contribuie la sprijinirea populatiei si aici ma refer la acea finantare pe care o primesc prin legea finantarii partidelor politice si in campaniile electorale", a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, deputatul Mircia Giurgiu.

El a aratat ca partidele politice primesc ca subventie 0,04% din veniturile la buget, procent care ar urma, potrivit propunerii sale, sa le fie taiat complet timp de un an sau atat cat tine criza economica.

Proiectul legislativ va fi depus la Parlament saptamana viitoare, iar Mircia Giurgiu spera sa fie adoptat in regim de urgenta.

Deputatul clujean propune, ca o alta masura prin care sa se evite diminuarea salariilor si pensiilor, amanarea pentru anul viitor a achizitiilor publice care nu sunt indispensabile pentru acest an.