Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a afirmat, miercuri, ca este de acord cu o colaborare intre liberali si social-democrati in plan parlamentar. Liberalul a declarat ca este gata sa discute si despre o conlucrare a celor doua partide la strategia economica.

"Actiunea politica de a duce pana la capat misiunea pe care ne-am asumat-o in septembrie, cand am trecut motiunea de cenzura - care din pacate nu s-a concretizat in formarea unui nou Guvern - nu se poate duce pana la capat fara colaborarea dintre noi. Niciunul dintre cele doua partide nu are consistenta necesara de a face acest lucru. Deci, da pentru conlucrare in plan parlamentar, putem discuta pentru o conlucrare la strategia economica, fara a renunta insa fireste la cateva puncte nodale ale viziunii noastre de dreapta, liberale", a sustinut Vosganian, citat de Agerpres.

El a spus ca printre punctele cheie la care PNL nu va renunta se afla masurile de asigurare a stabilitatii fiscale.

"Pe termen mediu si lung avem si o viziune de reducere a fiscalitatii pe masura imbunatatirii colectarii, dar, pe termen scurt, noi nu discutam despre modificarea fiscalitatii si abandonarea cotei unice. De asemenea, noi punem accentul pe relansarea economica ca forma a protectiei sociale si, daca ne vom intelege pe aceste lucruri am putea sa continuam discutia pe o viziune de ansamblu", a spus Vosganian adaugand ca stie ca PSD are o versiune a unei posibile motiuni de cenzura, dar liberalii trebuie sa vada ce cuprinde ea pentru a o sustine.