Parchetul instantei supreme a dispus neinceperea urmaririi penale fata de presedintele Senatului, Mircea Geoana, in urma sesizarii ANI, care il acuza pe fostul lider al PSD de fals in declaratii, anunta Mediafax, citand surse politice.

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis rezolutia privind neinceperea urmaririi penale in cazul senatorului Mircea Geoana in data de 4 mai, aceasta fiind transmisa cabinetului presedintelui Senatului miercuri, 12 mai, au precizat sursele citate.

La sfarsitul lunii ianuarie, Agentia Nationala de Integritate l-a reclamat la Parchetul instantei supreme pe presedintele Senatului, pentru fals in declaratii in legatura cu achizitionarea unui apartament si a doua locuri de parcare in valoare 733.000 de euro. Mircea Geoana a sustinut atunci ca actiunea ANI in cazul sau ar reprezenta o incercare vadita de defaimare a sa in ochii opiniei publice, fiind "o vendeta politica a celor care conduc astazi Romania si o incercare de a interveni si a influenta rezultatul alegerilor din PSD".

Mircea Geoana, presedinte al PSD la acea vreme, mai spunea ca acuzele ANI la adresa sa ar face parte dintr-un atac coordonat de la varful statului, respectiv de catre Traian Basescu.