Satul Rachitele, din comuna clujeana Margau, va avea o sala de sport cu teren de handbal si 150 de locuri. Licitatia, lansata in 2 decembrie 2009, a fost cistigata marti, 11 mai, de o firma de Baia Mare. Pretul salii de sport este 2.423.163 lei.

Localitatea Rachitele are 847 de locuitori, fiind cel mai mare sat din comuna (sursa). La scoala din localitate invata "peste 200 de elevi", potrivit viceprimarului Gheorghe Capota. "La scoala cu clasele 5-8 din Rachitele invata toti copiii din comuna", a mai spus viceprimarul Capota.

Contractul de construire a salii de sport a fost cistigat de firma baimareana SC T.C.M. NORD S.A., potrivit anuntului publicat marti, 11 mai in SEAP.

Fondurile necesare constructiei sint asigurate de la bugetul de stat, prin Compania Nationala de Investitii - o companie aflata in subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

"Noi am depus proiectul pentru sala de sport inca dinainte ca Emil Boc sa fie numit premier", a declarat pentru HotNews.ro viceprimarul Gheorghe Capota. Primarul comunei, Sorin Mircea Suciu, nu a putut fi contactat pina la aceasta ora.

UPDATE: "Cu privire la sala de sport din comuna Margau, sat Rachitele, solicitarea administratiei publice locale a fost depusa la Compania Nationala de Investitii in 31.03.2006, cu cativa ani inainte ca Emil Boc sa fie investit in functia de prim-ministru. Procedurile de achizitie a proiectarii si executiei lucrarii s-au derulat pe parcursul anului 2009" - precizare a Ministerului Dezvoltarii intr-un comunicat oficial.