PSD nu va participa, marti, la intalnirea propusa de seful statului cu reprezentantii sindicatelor, patronatelor, Presedintiei si partidelor parlamentare. "Ne declaram total impotriva masurilor de reducere a salariilor si a pensiilor, exista si puteau fi aplicate alte masuri. Nu vom participa la intalnirea cu Traian Basescu, nu putem gira niste masuri cu care nu suntem de acord", a afirmat liderul PSD, Victor Ponta.

"Am propus Guvernului o scrisoare ce contine un set de 10 masuri economice pe care speram sa le ia in discutie. Sunt masuri care pot fi puse in practica, daca exista vointa politica. Miercuri vom avea Comitetul executiv, in care vom pune la punct un plan de masuri economice pe care le vom propune Guvernului si vom decide si data depunerii motiunii de cenzura", a anuntat Victor Ponta.

Printre masurile propuse de PSD ca alternativa la reducerea salariilor si a pensiilor se numara profesionalizarea aparatului de colectare a taxelor si lupta cu evaziunea fiscala.

"Tot miercuri vom decide si un calendar de proteste impotriva actiunii Guvernului de genocid social si de distrugere a Romaniei, mergand pana la greva generala", a adaugat Victor Ponta.