PNL se opune planului de masuri prezentat de Traian Basescu si de premierul Emil Boc si il va respinge atat la nivel parlamentar, cat si la nivel public. Anuntul a fost facut de presedintele PNL Crin Antonescu, dupa sedinta Biroului Politic Central. "Principiul nostru este ca trebuie facute reduceri de cheltuieli bugetare, dar nu de salarii si pensii. Spre deosebire de cea mai mare parte a institutiilor parazitare, oamenii au nevoie de acesti bani", a declarat liderul liberal.

Antonescu a precizat ca "se incearca vehicularea ideii ca nu existau decat doua alternative: majorarea TVA si a cotei unice sau micsorarea salariilor si a pensiilor. Nu este adevarat, dupa cum nu este adevarat ca ceea ce ne propune Traian Basescu este un plan de masuri de dreapta". "PNL, care este reprezentantul legitim al sectorului privat, o spune foarte limpede: noi ne-am opus cresterii TVA si cotei unice. Probabil ca atitudinea noastra a fost decisiva", a continuat acesta.

Crin Antonescu le-a cerut oficial presedintelui si premierului sa comunice, "cu cifre exacte, cate persoane au fost angajate si cate posturi infiintate de administratia Tariceanu si nu erau necesare? Cate dintre aceste posturi au desfiintat guvernele Boc. Cate dintre investitiile guvernului Tariceanu nu erau necesare?" Antonescu a precizat ca PNL isi asuma maririle de salarii si de pensii facute de guvernul Tariceanu.

"Intr-o perioada in care Romania a avut cea mai spectaculoasa marire economica din istoria sa, PNL isi asuma acest lucru, ca salariile oamenilor sa creasca in raport cu maniera in care a crescut PIB-ul. Daca azi cineva vrea sa le taie, este responsabilitatea lor. PNL a considerat normal sa faca aceste mariri pe care le-a facut dintr-un buget care exista", a explicat presedintele liberal.