PNL pregateste o motiune de cenzura la adresa Cabinetului Boc si mizeaza in acest demers inclusiv pe sprijinul UDMR, formatiune aflata la guvernare, a anuntat, joi, deputatul liberal Horia Uioreanu, citat de Agerpres.

UPDATE: Nu se pune problema ca UDMR sa semneze sau sa voteze o motiune de cenzura, sustine Kelemen Hunor, presedintele executiv al UDMR. ""Domnul deputat Uioreanu viseaza, vrabia malai viseaza", sustine acesta, citat de Mediafax.

  • "Este in discutie motiunea de cenzura care se va depune in cursul acestei luni, care va fi initiata de PNL si vor exista si semnaturi de la PSD si de la alte partide. Sunt zvonuri in Parlament ca UDMR incearca o iesire frumoasa de la guvernare si s-ar putea, in cazul in care noi depunem aceasta motiune de cenzura, sa obtinem voturi si de la colegii de la UDMR", a declarat viceliderul grupului parlamentar al PNL din Camera Deputatilor, Horea Uioreanu.
  • El este de parere ca, in cazul unei eventuale demiteri a Guvernului Boc, s-ar impune numirea unui Guvern de tehnocrati: "In cazul in care motiunea ar trece, Guvernul se va duce, dar trebuie vazut foarte bine ce punem in loc, fiindca in cazul in care dl. Basescu va apela din nou la formula Boc 69, nu se va rezolva nimic. Solutia este un guvern de tehnocrati cu sprijin puternic politic in Parlament", a mai afirmat deputatul liberal.

Toamna trecuta, Guvernul Boc a fost demis de Parlament, printr-o motiune de cenzura. Emil Boc a fost desemnat din nou ca prim-ministru dupa alegerile prezidentiale din decembrie.