Senatorul Vasile Ion a anuntat luni, la sediul central al PSD, ca demisioneaza din partid si ramane senator independent, precizand ca nu se va afilia UNPR, transmite Agerpres. Ion sustine ca a fost revocat de la sefia PSD Buzau "in mod stalinist", intrucat nu a fost invitat la sedinta Biroului Permanent National al PSD unde s-a luat decizia, afland din presa ceea ce urmeaza sa decida conducerea partidului.

"Am fost revocat in mod stalinist. Voi demisiona din PSD", a declarat senatorul la iesirea din sediul central al partidului, unde a avut loc sedinta BPN in care s-a decis revocarea sa din functia de presedinte al organizatiei PSD Buzau.

Vicepresedintele partidului Valeriu Zgonea urmeaza sa coordoneze interimar filiala, pana la convocarea Conferintei judetene, au declarat pentru Mediafax surse din PSD.

Vasile Ion, tatal jurnalistei rapite in Irak, Marie-Jeane Ion, era membru al partidului inca de la infiintare. A fost senator in perioada 1990-2000, apoi, timp de patru ani, a detinut functia de prefect al judetului Buzau. Din 2004, este senator din partea PSD. De profesie medic chirurg, Ion este presedintele Comisiei de sanatate din Senat.