Partidul Social Democrat a achitat acum sase zile elicopterul rosu, utilizat in regim de taxi in campania electorala pentru alegererile prezidentiale din 2009, potrivit unor surse din partid, citate de Agerpres.

Conform acestora, "proprietarul elicopterului este o persoana prea amabila si cumsecade", motiv pentru care s-a urgentat platirea tuturor restantelor catre acesta. Mai mult, social-democratii ar dori sa mai foloseasca acel elicopter in regim de taxi atunci cand va fi nevoie.

In campania pentru alegerile din 2009, din cauza programului foarte incarcat al deplasarilor prin tara, PSD a colaborat cu firma Cobrex Trans SRL, care a rezervat nonstop un taxi aerian.

In prezent, datoriile PSD se cifreaza la 8 milioane de euro, sase milioane de euro fiind suma acumulata in ultima campanie pentru prezidentiale, iar doua milioane - suma restanta din precedentele campanii prezidentiale.

In luna aprilie, intr-un interviu pentru HotNews.ro, Victor Ponta declara ca auditul financiar referitor la cheltuielile facute sub Mircea Geoana este in curs de desfasurare iar primele concluzii indica faptul ca situatia datoriilor este "foarte, foarte grava. Ponta a evitat sa spuna la cat se ridica valoarea datoriilor, precizand doar ca ca ele depasesc 2 milioane de euro, cifra indicata de Mircea Geoana.