Circa 10.000 de persoane, dupa aprecierea organizatorilor, au participat, sambata, in capitala, la un mars si un miting de protest organizate de filiala PSD Bucuresti, condusa de Marian Vanghelie. Dupa un mars desfasurat intre Arcul de Triumf si Piata Victoriei, participantii au luat parte un miting de protest in fata Guvernului, transmite Mediafax. Mitinguri ale social-democratilor au avut loc si in alte orase din tara.

Potrivit reprezentantilor Jandarmeriei, circa 5.000-6.000 de persoane au participat la actiunile de sambata ale PSD. Deputatele Aura Vasile si Rodica Nassar s-au numarat printre participanti.

Participantii s-au reunit la Arcul de Triumf, la ora 11.00, deplasandu-se apoi pe Soseaua Kiseleff catre Piata Victoriei, unde au luat parte la un miting de protest. Organizatorii au instalat in Piata Victoriei o scena unde au tinut discursuri lideri ai PSD Bucuresti, intre care Marian Vanghelie, precum si sindicalisti.

Participantii au purtat tricouri rosii, cu inscriptii de genul "Vrem un alt Guvern, 1 MAI corect", "Guvernul Boc, 1 MAI rau nu se poate!" sau "Barceanu, Blaga, Videanu, 1 MAI corupt ca altul". Demonstrantii au scandat lozinci impotriva Guvernului Boc si a presedintelui Traian Basescu, precum "Jos Basescu", "Jos cu pinguinul", "Jos cu marinarul" si "Hotii".

Ca urmare a actiunilor PSD Bucuresti, traficul rutier a fost este restrictionat, sambata, intre orele 10.30 si 13.15 intre Soseaua Kiseleff si Piata Victoriei.

Mitinguri ale social-democratilor au avut loc si in alte orase din tara.