Includerea clasei a IX-a in ciclul gimnazial, aprobata de Comisia de invatamant din Camera Deputatilor

de D.G.     HotNews.ro
Vineri, 30 aprilie 2010, 15:32 Actualitate | Politic


Deputatii din Comisia de invatamant au aprobat, vineri, dupa patru ore de dezbateri la proiectul Legii educatiei, ca invatamantul obligatoriu sa fie de zece clase, prin includerea clasei pregatitoare in ciclul primar si a clasei a IX-a in ciclul gimnazial, informeaza Mediafax.

Membrii comisiei au votat astfel varianta propusa de Guvern. Impotriva acesteia s-au pronuntat  doar reprezentantii PSD.

In timpul dezbaterilor, reprezentantii sindicatelor din invatamant au sustinut ca invatamantul obligatoriu sa ramana cum este in prezent, de patru ani ciclul primar, patru ani ciclul gimnazial si patru ani cel liceal.

Reprezentantii sindicatelor din invatamant au sustinut, fara succes, ca varianta propusa de Guvern va avea drept consecinte diminuarea la trei ani a duratei liceului, lucru care nu se intampla in alte tari europene, cresterea numarului de tineri care nu vor mai urma cursurile liceale si cresterea numarului de muncitori necalificati.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, prezent la dezbateri, a sustinut, insa, varianta Guvernului, aratand ca aceasta este "o masura fundamentala" si ca trecerea clasei a IX-a la gimnaziu este prevazuta pentru elevii care incep in acest an clasa a V-a. Funeriu a precizat ca varianta Guvernului prevede un ciclu primar de 5 ani (prin includerea clasei pregatitoare), 5 ani - ciclul gimnazial (prin includerea clasei a IX-a) si 3 ani cel liceal.

El a propus si un amendament, potrivit caruia, pana cel tarziu in 2020 cursurile liceale sa devina obligatorii.
Citeste mai multe despre   
4507 vizualizari

 • -1 (13 voturi)    
  bravos natiune (Vineri, 30 aprilie 2010, 15:03)

  padure [anonim]

  funeriu a distrus tot ce era de distrus in invatamintul romanesc. bravo, funeriu, bravo basescu! 3 ani de liceu! 9 ani cu aceeasi profesori de scoala! bravos, sa traiti bine! sa-ti fie rusine, dinu patriciu!
 • +8 (12 voturi)    
  Infrastructura (Vineri, 30 aprilie 2010, 15:12)

  dorel [anonim]

  S-a gandit cineva din creatorii legii, la cum vor rezolva problema infrastructurii scolare? Unde ii tii in clase in scolile generale?
  Sau vor merge la liceu, numai ca la clasa a 9-a vor fi considerati tot in gimnaziu?
  Fizic nu se poate realiza acest demers. Sunt impotriva lui si nu ii vad rostul.
  Mai mult, s-a gandit cineva si la pregatirea profesorilor din scoala generala pentru a preda la clasa a 9-a? Si cum se vor relua materiile? E aiurea sa faci botanica in clasa a 5-a si apoi in repetitie in clasa a 9-a. La fel la istorie, sau la limba romana...
  Masura este gresita! Nu trebuie adoptata.
  • 0 (8 voturi)    
   fii linistit (Vineri, 30 aprilie 2010, 16:22)

   diddlyjo [utilizator] i-a raspuns lui dorel

   creatorii legii nu s-au gandit la cum vor rezolva problema infrastructurii scolare pt ca in ro nu gandeste nimeni. in fine, nimeni in afara de cei ce le stiu pe toate & critica tot. nu-i asa?
  • +2 (4 voturi)    
   cifre oficiale (Vineri, 30 aprilie 2010, 16:27)

   prudent [anonim] i-a raspuns lui dorel

   nu zvonuri sindicale. Sunt judete care de AZI au destule sali de clasa. Sunt judete unde azi nu sunt. Dar faptul va fi peste CINCI ani. Repetarea botanicii era OK cand era la liceu si acum nu mai este? Admitand ca gimnaziul nu se integreaza ca programa.
  • -4 (4 voturi)    
   diversiuni fara sens. (Vineri, 30 aprilie 2010, 18:05)

   Demigod [utilizator] i-a raspuns lui dorel

   Dincolo de non-sensul acestor reforme, cred ca pana la urma e vorba de o diversiune.

   Invatamantul e pe butuci in principal din lipsa fondurilor pentru profesori, si din cauza abandonului cauzat de saracia generalizata; iar ca sa ne distraga atentia de la adevaratele probleme, Funeriu reformeaza nimicul; si toata lumea se cearta pe tema asta - pe ceva ne-esential, si uite asa mai trece un guvern... vine altul, si noi tot o reformam pana ies primele generatii de debusolati, si apoi o sa se intrebe ca ce n-a fost bine...
 • +1 (7 voturi)    
  nu inteleg (Vineri, 30 aprilie 2010, 15:12)

  Grirgore [anonim]

  Nu inteleg utilitatea acestei schimbari, ma refer la faza cu trei ani de liceu si 10 de scoala elementara. Stiu ca in scolile generale lipsa de spatiu este o problema majora, cum se vor descurca cu doua clase in plus? Apoi la licee sint multi profesori a caror catedra se va diminua daca nu va disparea complet din cauza reducerii nr de elevi si clase. Unde se vor duce acesti profesori? A facut cineva vreun studiu de impact pe aceste probleme?
 • +1 (7 voturi)    
  Fratia Profesorilor (Vineri, 30 aprilie 2010, 15:27)

  Imanuel [anonim]

  Multe cometarii plang de mila profesorilor,
  in loc sa se gandeasca la elevi:
  masura cu clasa a IX a este in primul rand pt elevi.
  Ii ajuta de doua ori: reduce abandonul, si le da ceva mai mult timp pt a cantari bine deciziile pe care le vor lua in ce priveste viitoarea lor orientare profesionala. Un an ragaz, cand ai 14 ani, este hotarator pt maturizare.
  Profesorii de generala se pot upgrada (in ce priveste pregatirea pt a preda materie superioara; daca nu, e simplu: nu vor preda acea materie); sau, invers, cei de liceu pot preda la clasa a IXa. Nu e greu cand ai bunavointa, si pui interesul elevului pe primul plan.
 • +5 (13 voturi)    
  o tampenie (Vineri, 30 aprilie 2010, 15:45)

  fvb [anonim]

  atatea schimbari au fost in invatamant in astia 20 de ani, ca s-a ales praful, si se vrea sa se distruga si ce inca mai e.
  • 0 (6 voturi)    
   Despre ce schimbari vorbesti?!! (Vineri, 30 aprilie 2010, 15:06)

   Alt DAN [anonim] i-a raspuns lui fvb

   Despre cele facute de Abramburica?!
   Aia nu a fost reforma, a fost praf in ochii nostri.
   • +1 (7 voturi)    
    vorbesc despre toate schimbarile (Vineri, 30 aprilie 2010, 16:43)

    fvb [anonim] i-a raspuns lui Alt DAN

    daca tot vroiau o schimbare majora, puteau zice, bun, sunt zece clase obligatorii, dai bacul la sfarsitul clasei a Xa, ai diploma ca ai facut liceul, si poti sa cauti de munca deja.

    sau, uite, poti face niste scoala profesionala, tot in cladirea asta.

    sau, daca vrei sa mergi la facultate, dupa ce ai diploma de bac, faci ceva numit nivel avansat, si in clasa a XIa si a XIIa raman doar oameni care vor sa mearga la facultate, cu care poti sa tii ore calumea. eventual de facut clasele alea din mai putin elevi, nici nu raman profesori pe drumuri si e si mai frumos de lucrat cu elevii.

    ar fi fost mult mai usor, si s-ar fi facut curat ca sa zic asa de unii care ar fi stat inca doi ani in scoala pentru ca vroiau sa termine liceul si sa aibe diploma de bac.

    si apoi la sfarsitul clasei a XII sa fie un examen care sa conteze pentru admiterea la facultate.

    si asa nu mai vedeau aia care abandoneaza ca au in fatza inca patru ani, ci inca doi ani, si s-ar fi diminuat abandonul scolar.
  • +3 (5 voturi)    
   si ce e azi? (Vineri, 30 aprilie 2010, 15:57)

   curios [anonim] i-a raspuns lui fvb

   numai fapte: A. intre clasa 8 si 9 19% abanadon scolar. B. Universitatile se plang ca intra studenti analfabeti C. Absolventii de liceu nu au loc pe piata muncii . Mai poate fi distrus ceva, in afara de profesori care pipaie elevi, care bat si injura elevi, care iau shpaga pt. subiecte de examen, care iau bani la meditatii, care lasa copiii sa copeize la examene, care iau nota UNU la titularizare??
  • +3 (5 voturi)    
   asa e (Vineri, 30 aprilie 2010, 16:05)

   Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui fvb

   Vreau sa vad si eu studiile de fundamentare ale acestui proiect si mai ales rata prognozata de abandon scolar dupa absolvirea clasei a IX-a.
   • 0 (4 voturi)    
    nu mai e abandon! (Vineri, 30 aprilie 2010, 16:22)

    pragmatic [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

    au terminat 10 ani de educatie (prescolara + 9 ani) obligatorie. Au un certificat de "ceva" si AU DREPT DE MUNCA. Liceul nu e obligatoriu.
    • +1 (5 voturi)    
     zau (Vineri, 30 aprilie 2010, 16:54)

     Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui pragmatic

     dupa mine, cand abandonezi scoala, tot abandon scolar se cheama; dar fie, zi-i cum vrei: intrare in campul muncii, in somaj, mers la capsuni, ospatarie uatevar.. Intrebarea ramane: cati vor parasi scoala la 16-17 ani? s-a facut vreo analiza? stii tu?
     • +1 (1 vot)    
      ar fi culmea (Vineri, 30 aprilie 2010, 18:29)

      diddlyjo [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      ca toti adolescentii de 16-17 ani sa fie capabili de studii universitare (sau ma rog, intr-o tzara in care toti se cred genialoizi...).

      vor termina scoala la 16-17 ani cei care nu au capacitatea intelectuala de a face scoala mai multa, precum si o parte dintre cei ce nu au resurse financiare pt a-si continua studiile. insa cei din cea de-a doua categorie mai au o sansa: finantarea urmeaza elevul.
     • +1 (1 vot)    
      esti serios? (Vineri, 30 aprilie 2010, 18:34)

      pragmatic [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

      LA 16 ANI CU 10 CLASE e ceea ce in USA se numeste high-school. Daca mai faci college mai sunt 3 ani (4 daca e ceva specializat). Unde vezi abandon? Chiar toata lumea trebuie sa faca 12 clase?
    • -2 (2 voturi)    
     ... (Vineri, 30 aprilie 2010, 17:35)

     tirolez [utilizator] i-a raspuns lui pragmatic

     Au un certificat de ..."ce"? de absolvent scoala generala? pai asta il obtineau pana acum la 14 ani, acum il vor obtine la 16.
     De la 14 la 16 aveau timp sa ia un certificat adevarat de cofetar, de electrician,... etc. Acum la 16 ani sunt necalificati.
    • 0 (0 voturi)    
     aia da munca. (Vineri, 30 aprilie 2010, 17:59)

     Demigod [utilizator] i-a raspuns lui pragmatic

     Pentru muncile la care se califica, e ok sa mergi si fara documente legale. Cand mergi zilier la munci necalificate, nu cred ca se cere nici buletinul!
 • -3 (7 voturi)    
  BRAVO (Vineri, 30 aprilie 2010, 15:50)

  SRA [anonim]

  Cu acest mic detaliu ROMANIA se apropie de lumea MODERNA

  Sper ca acesti copii care vor terminainvatamântul obligatoriu cor fi orientati prin Ser4viciul de ORIENTARE PROFESIONALA spre activitati manuale, sanitaristi, electricieni, zugravi, tinichigii, brutari, coafeuri, vanzatori, functionari de birou, etc.

  In prezent in ROMANIA iliesciana gasim numai de indivizi cu diploma "universitari" prostituati in meserii inferioare pregatirii lor.

  BRAVO la comisia care a aslavat invatamantul din ROMANIA
  • +3 (5 voturi)    
   asemenea si tie (Vineri, 30 aprilie 2010, 15:57)

   OSCAR [anonim] i-a raspuns lui SRA

   se spune bravo COMISIEI si nu la comisia...
   vai de limba matematica
  • +1 (5 voturi)    
   Intrebare (Vineri, 30 aprilie 2010, 15:59)

   Alexandru C [utilizator] i-a raspuns lui SRA

   Nu-i asa ca tu ai diploma universitara?

   Apropo, pentru a te exprima corect ,adica a spune "Bravo comisiei" in loc de "Bravo la comisia" cate clase e nevoie sa termini?
  • +2 (2 voturi)    
   BRAVO (Vineri, 30 aprilie 2010, 16:10)

   mikey [anonim] i-a raspuns lui SRA

   ... ca EBA....ca si ea e absolventa de "universitara"!
 • +2 (8 voturi)    
  De unde spatii ? (Vineri, 30 aprilie 2010, 15:54)

  hmm [anonim]

  Oare s-a gandit cineva ca sunt scoli care nu au spatii suficiente ?
  Probabil ca nu ...
  • +1 (3 voturi)    
   Gandire (Vineri, 30 aprilie 2010, 16:01)

   Alexandru C [utilizator] i-a raspuns lui hmm

   Ei as. Ti se pare ca e cineva in guvern care sa gandeasca? :)
   • -1 (3 voturi)    
    ei nu (Vineri, 30 aprilie 2010, 16:27)

    diddlyjo [utilizator] i-a raspuns lui Alexandru C

    in ro nu se gandeste decat de pe margine, ca aici pe forum. iar de gandit nu gandeste cu adevarat bine decat cei ce critica tot pt ca cei ce critica de-a valma sunt si cei ce le stiu pe toate (de-a valma). oare ce ne-am face noi daca nu am avea atatea milioane de genii care dau mereu indicatii & arata mereu greselile celorlalti?
  • -1 (1 vot)    
   gandire (Vineri, 30 aprilie 2010, 18:00)

   Demigod [utilizator] i-a raspuns lui hmm

   Si nu s-a gandit nimeni ca in clasa a 9-a esti de-a dreptul adolescent, si e timpul sa stai cu cei mai mari, poate inveti ceva de la ei, nu cu //. de gimnaziu.
   Nimeni nu se gandeste la nimic; de asta e usor sa dai legi asa, de plictiseala.(editat de HotNews.ro)
 • -1 (3 voturi)    
  Spatiu (Vineri, 30 aprilie 2010, 15:57)

  mslliviu [anonim]

  Sunt curios daca au verificat in cate scoli (cel putin in orasele mari) exista suficient spatiu pentru a acomoda inca 2 generatii de elevi.
  De asemenea din cate stiu, o parte din materii se predau doar la liceu, ce vor face profesorii respectivelor materii, drumuri de la o locatie la alta?
 • -1 (3 voturi)    
  membrii sindicatelor (Vineri, 30 aprilie 2010, 16:19)

  diddlyjo [utilizator]

  par a nu cunoaste situatia din alte tari UE. liceul dureaza 3 ani si in Franta, Polonia, Suedia etc
 • +1 (3 voturi)    
  O lume moderna (Vineri, 30 aprilie 2010, 16:20)

  Catalin [anonim]

  De tinichigii, ospatari si sculeri-matriteri.

  TU ti-ai indruma copilul sa se faca tinichigiu ?

  Dupa ce Basescu si-a facut fiicele notar si europarlamentar, ii e usor sa spuna ca e nevoie de tinichigii. Cine o sa le repare Range Rover-ul ?
  • 0 (2 voturi)    
   ... (Vineri, 30 aprilie 2010, 16:48)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui Catalin

   La 16 ani nu vor avea nicio calificare, de unde tinichigii, vor fi absolventi de scoala generala si atat.
   Pe fetele de la tara le vor marita direct parintii, au varsta legala, ce atata liceu, la munca, la produs copii sau le trimit in Italia.
   La 14 ani le trimiteau totusi la liceu erau prea mici, odata prinse in sistem, unele mergeau si facultate. Va fi diferenta de 2 ani la varsta de absolvire.
   De ce 2? Pai clasa zero incepe la minim 6 ani +10 =16, inainte clasa 1 la 6 ani +8=14.
   Eu cred ca % abandonului va creste in special la tara.
 • +1 (3 voturi)    
  kkt in ploaie (Vineri, 30 aprilie 2010, 16:46)

  Bogdan [anonim]

  Pe scurt : incep scoala la 7 ani + 1 an pregattor + 9 ani obligatorii + 4 liceu + 6 medicina + 1 rezidentiat = 28 ani ... vi se pare ca se ajuta sistemu ??? tot bogatii o sa-si permita sa-si tina plozii prin scoli. Nu aici e problema in sistemul educational.
  • +1 (1 vot)    
   .... (Vineri, 30 aprilie 2010, 17:14)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan

   ai gresit sunt numai 3 ani la liceu :), dar rezidentiatul e doar 1 an acum? eu stiu ca e minim 3 pe la internisti si 5 la chirurgie. Ar fi anormal sa te opereze un medic care a terminat in urma cu 1 an facultatea.

   Deja la 14 ani copiii stiau daca au inclinatii spre real/uman/artistice si actionau in consecinta, aveau 4 ani in care nu mai erau stresati sa invete nu stiu cata matematica (conteaza la admiterea in liceu media 70%, nu?) sau istorie daca nu le placea in mod special.
   La o clasa de real ar fi avut mai multe ore de mate, info, ce ii interesa pe ei.
   Nu mi se pare in avantajul elevilor talentati cu adevarat la ceva, indiferent ce ar fi ceva-ul ala.
 • -1 (3 voturi)    
  reforma (Vineri, 30 aprilie 2010, 16:47)

  anonim [anonim]

  Aceasta nu este o reforma. O reforma eficienta trebuie sa aiba un impact benefic asupra elevului. Ca elevul face gimnaziu din 1,2,8,9 clase si liceul din 11,10,4,3 respectiv nu are nici o influenta asupra elevului.
 • 0 (4 voturi)    
  Sistemul Bologna (Vineri, 30 aprilie 2010, 17:07)

  dorel [anonim]

  ... precum si cel al tarilor cu trei clase liceale, ma lasa rece. Perioada de pregatire scolara serioasa, pentru cei care vor sa faca scoala, trebuie sa dureze asa cum era inainte. Reducerea facultatii si a liceului la 3 ani, va scoate elevi cu diplome mai fuserite decat cele care sint acum, cu bagaj de cunostinte si pregatire pe sarite si pe apucate sau condensate, sau incomplete. Presiunea internationala care se pune pe terminat scoala cat mai rapid nu este de bun augur. De aceea se vede lipsa specialistilor europeni in mai toate domeniile, supliniti de oameni cu pregatire mai indelungata din China si din India.
  Am lucrat in sisteme de invatamint europene si nu m-a incantat prea tare calitatea studentimii si a elevilor. Stiu lucruri pe apucate, toti au idei mari, dar dau cu oistea in gard pentru ca nu stiu sa numere corect pana la 100. Pentru ca au facut materii cu durata de 2-3 ani, in 8 saptamini. Nu au inteles nimic, au invatat exercitii pe dinafara, nu au avut timp suficient sa se documenteze, iar rezultatele vorbesc de la sine.
 • -2 (2 voturi)    
  Aberatii ti Funeriu (Vineri, 30 aprilie 2010, 17:10)

  radu [anonim]

  Pe langa cele spuse mai sus as vrea sa mai adaug ceva: Calitatea profesorilor de liceu este superioara celor din scolile generale. Trecerea la un nivel superior de educatie -respectiv liceul -este un lucru benefic pentru copii. Din ce stiu eu, profesorii de liceu sunt absolventi de facultati de 5 ani iar cei de scoala generala au 3 ani de studii superioare. Se ramane deci inca un an la un nivel inferior. O spun din nou, astia isi bat joc destul de noi, macar copii sa ni-i lase in pace. Dar pana la urma mai sunt 5 ani, n-o ramane Funeriu atat acolo.
 • -1 (3 voturi)    
  ce este stupid aici? (Vineri, 30 aprilie 2010, 17:11)

  Lucian* [utilizator]

  stupid este ca politicienii spun altceva decat spun profesorii!
  Sunt curios ce o sa iese din asta!
  Macar se gandeste cineva si la programele alea?
 • 0 (4 voturi)    
  obiectiile sunt "la obiect" (Vineri, 30 aprilie 2010, 17:13)

  crap [anonim]

  i-am zis lu' d'ul vlaston, mare sef la educer, ca reducerea liceului la trei ani e o aberatie rara.. dar au stilul asta cu morga, vezi d'ne e seful educer si mare watchdog este educer asta, ca degeaba spui, argumentezi, te zbati cu deductii, inductii si alte metode de a ajunge la q.e.d. nimeni nu poate avea certitudinea, e drept, dar nu poti sa vii asa si sa trantesti o pleasca numai ca ceva natiune fara trecut ar arata o dexteritate la testele gen grila.. asta-i bull cat incape, iar funeriu ar fi trebuit sa fie mai putin revolutionar si creativ. creativitatea are partile ei bune, dar si cand calca in strachini ajungi pe la 'cu camera ascunsa'.. cu atat mai mult cu cat sistemul de invatamant are o latenta in a'si reveni din gropi..
 • -2 (2 voturi)    
  ma doare in cot (Vineri, 30 aprilie 2010, 17:18)

  atreus [anonim]

  sincer, si elegant spus! puneti clasa a 9-a la nivel universitar din partea mea. Nu se schimba nimic, doar formele pe care oricum nimeni nu le mai respecta...
 • -2 (2 voturi)    
  Ce-i de facut? (Vineri, 30 aprilie 2010, 17:53)

  Gge [anonim]

  Parerea mea este ca legea e proasta, data de incompetenti, ca sa nu zic handicapati mintali.
  Deci pe scurt ori cei care dau astfel de legi/reforme sunt handicapati mintal, ori o fac cu buna stiinta pt. distrugerea unui sistem asa zis de stat, cu scopul de a lasa posibilitatea aparitiei unui sistem paralel care sa suga alti bani de la cei ce vor scoala... La fel se intampla cu Medicina, Cultura, Cercetarea, etc. La fel cum s-au distrus pur si simplu atatea fabrici, institute, etc. sub pretextul ca nu erau performante si corespunzatoare economiei de piata.
  In felul asta se rezolva si problema plecarii tinerilor afara, pt. ca nu vor mai avea de ce si nici nu vor mai fi capabili sa plece... nici macar nu-si vor mai dori, vor trai in tigania de aici.
  Asta se intampla sistematic de 20 de ani incoa' si noi nu facem nimic...Nici nu prea avem ce face ca asemenea masuri idioate s-au luat de catre intreaga clasa politica indiferent de culoare.
  Dar lasa ca le ajunge cutitul la os si lor si lor neaparat ci copiilor lor... cand li se va sufla in ceafa un vant dispre China, ca o gramada de bani chiar daca-i ai nu-ti folosesc la nimic fara niste oameni valorosi, intelectuali si priceputi.
  Din pacate vom suferi si noi restul, care ne dam seama si am vrea sa facem ceva...
 • +1 (3 voturi)    
  super (Vineri, 30 aprilie 2010, 18:11)

  gabi [anonim]

  Este un inceput bun si legea cred ca este in primul rand in beneficiul elevilor. Cei care invata mai bine si vor sa urmeze o facultate se duc la liceul teoretic si castiga un an. Cei care sunt mai ,,inceti'' sau nu au terminat de ,,copilarit'' vor merge la liceul tehnologic unde vor face patru ani. Nu stiu de ce nu se discuta si de liceul tehnologic? Cred ca urmatorul lucru care trebuie facut este sa se schimbe integral programa scolara. Nu trebuie sa ne dam destepti, putem sa ne uitam la programele statelor occidentale unde copiii invata de placere, in special in scoala primara.Rezultatele de astazi din invatamantul nostru sunt catastrofale....................
  • -1 (3 voturi)    
   ... (Vineri, 30 aprilie 2010, 18:55)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui gabi

   PIERD 1 an, inainte liceul se termina la 18 ani acum la 19. SI mai pierd 1 an de aprofundare in specializarea dorita informatica/stiinte sociale etc. pentru ca 1 an il fac la generala in mod... generalist.
   Deci cei cu liceul tehnologic termina la 20? grozav.
 • +1 (3 voturi)    
  Scoala profesorilor (Vineri, 30 aprilie 2010, 19:05)

  Pink Panther [anonim]

  In Romania se pierde timpul pe bancile scolii.

  Nu conteaza cata clase ai ci mai degraba cum aplici in viata ce ai invatat.

  La fel cum nu conteaza cate ore de servici faci pe zi ci cum te organizezi.

  Noi romanii suntem "campioni" la pierderea timpului fie pe bancile scolii fie la birou.

  Eu gasesc OK initiativa.
  Sigur, multi profesori se revolta, dar nu este normal sa incarci programul elevilor inutili doar pentru a justifica locuri de munca.
 • -1 (3 voturi)    
  indobitocire!! (Vineri, 30 aprilie 2010, 20:14)

  profesor [anonim]

  Oameni buni ! Chiar nu remarca nimeni ca se incearca " oligofrenizarea " tinerei generatii ?! Trecerea clasei a 9a la gimnaziu inseamna diluarea cunostintelor in loc de aprofundare ( cum era la liceu ! ); ba chiar se si reduce bac-ul la 3 obiecte ( cele orale sunt luate deja numai prin prezenta) . Spuneti-mi si mie ce tara cu elevi buni are asemenea sistem ?! Vom ajunge la nivelul lor si evident elevii nostri nu vor mai intra la cele mai bune facultati , nu vor mai lua locurile de munca in strainatate si totul datorita nivelului slab de pregatire . Acum se spune numai ca avem un sistem prost , atunci chiar vom avea ! Bravo domnule funeriu - ai ajuns ceea ce esti cu alt sistem decat cel propus si vrei sa distrugi tanara generatie ! ( nu am gresit cand am scris numele cu litera mica ! )
 • 0 (0 voturi)    
  traisca prostia!!!! (Luni, 2 august 2010, 17:17)

  traiasca prostia!!!! [anonim]

  deci,,,,e cea mai nashpa chestia la care s-a putut gandi guvernul invatamantului.......


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version