Nepoata fostului sef al SRI, Radu Timofte, s-a inscris in Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR). Ioana Timofte este propusa de filiala ieseana a noii formatiuni sa faca parte din Consiliul National al partidului condus de Gabriel Oprea, informeaza Mediafax.

In prezent, ea este director adjunct al Colegiului National de Aparare, ocupand acest post la propunerea PSD.

Ioana Timofte a demisionat in urma cu cateva luni din Consiliul Local Iasi, dar la acea vreme nu a anuntat ca pleaca din PSD, partid pe listele caruia a candidat la alegerile locale din 2008.

"Nu stiu daca a demisionat din PSD, dar in momentul in care te inscrii intr-un alt partid automat iti pierzi calitatea de membru in partidul in care ai fost pana la data respectiva", a afirmat Valerian Salavastru.

Potrivit acestuia, pentru functia de membru in Consiliul National al UNPR, care se va constitui sambata cu prilejul lansarii oficiale a noului partid, filiala ieseana va propune opt persoane.

Astfel, pe lista cu propunerile Iasiului figureaza deputatii Tudor Ciuhodaru si Luminita Iordache, Ioana Timofte, Mihai Toma, director al unei firme private, Corneliu Durdureanu, fost director adjunct al Directiei de Finante Iasi, avocata Violeta Patrascu, medicul chirurg Narcis Romedea si Valerian Salavastru.

Postul de presedinte al UNPR Iasi va fi ocupat de deputatul Tudor Ciuhodaru, care a demisionat din PSD la inceputul acestui an.

Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR) se lanseaza oficial pe 1 mai, o sarbatoare consacrata in ultimii ani de serbarile cu mici si bere ale PSD. Initiat odata cu plecarea lui Gabriel Oprea din PSD, recunoscut oficial de Tribunalul Bucuresti pe 20 aprilie, UNPR se lanseaza public, sambata, in Piata Revolutiei, de Ziua Muncii, melodia aleasa ca imn oficial fiind "Noi suntem romani".

Autodefinit ca partid de centru-stanga, UNPR inseamna o reinventare politica pentru cel putin patru lideri care au reprezentat, in ultimii opt-noua ani, nume grele ale PSD. Gabriel Oprea, Marian Sarbu, Cristian Diaconescu si Neculai Ontanu sunt primii patru in ierarhia care va fi semioficializata la o conferinta extraordinara a UNPR, pana la consfintirea lor in functii, undeva in toamna.

Primii trei au fost in mai multe randuri ministri PSD, al patrulea fiind unul dintre primarii social-democrati cu scorurile electorale cele mai bune in Capitala.