Vicepresedintele PSD Dolj, Maria Schutz, a plecat plangand din sediul Directiei Nationale Anticoruptie, unde a dat declaratii ca martor in dosarul senatorului Catalin Voicu. Dupa mai bine de o ora de audieri, intrebata daca il cunostea sau avea o relatie de prietenie cu Voicu, aceasta a raspuns negativ, transmite Mediafax.

In ceea ce priveste posibilitatea ca Voicu sa fi intervenit pe langa instanta in dosarul in care ea este judecata pentru coruptie, Maria Schutz a raspuns de asemenea negativ. Catalin Voicu ar fi intervenit folosindu-si influenta asupra magistratilor nu doar in cazurile Casuneanu, Mazare si Locic, dar si pentru Maria Schutz, judecata pentru coruptie.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a intermediat in 2006 o intalnire intre vicepresedintele PSD Dolj, Maria Schutz, pe atunci cercetata penal, si senatorul Catalin Voicu. Potrivit unor surse de la Curtea Suprema, informatia rezulta chiar din cererea de arestare trimisa de DNA la Inalta Curte de Casatie si Justitie in cazul Voicu, fiind vorba de interceptari mai vechi din dosarul Mariei Schutz.

Ce spune Catalin Voicu, potrivit stenogramelor din 2009:

  • Voicu Catalin: Baga-mi-as p.... in Geoana si cu toti americanii lui, care ni i-a adus la Curtea Suprema, ca multi au dosare. Si cu toate golancile, cu seful organizatiei PSD de la Dolj. Suta aia cu serele, cu tot...Pai, sefa doamna Cristea de la Dambovita, la fel si nu-ti mai dau nume, ca nu-i frumos. Multi! Dom'ne, i-am rezolvat pe toti, dom'ne, ca unde n-a fost loc de rezolvat, am dat suspendare, n-a plecat cu puscarie, altii le-a dat 10 ani, unul dintre avocati zice: "Dom'ne, nu-i e rusine, dom'ne?" "Dom'ne, zic, asta a fost!" (...) Voicu Catalin: ...asta, sa ne ajute Dumnezeu, vine turul doi, s-atunci .....se duce la negociere, vreau Internele. Daca nu ma duc la Interne, da....Mazare Alexandru: Eu am vorbit cu Radu...

Citeste aici mai multe despre Maria Schutz.