Plenul Camerei Deputatilor a decis miercuri, la propunerea deputatului PDL Cristian Boureanu, eliminarea din Legea ANI a unor prevederi introduse de deputatii juristi referitoare la posibilitatea sechestrarii averilor ca masura asiguratorie impusa de Comisia de cercetare de pe langa Curtea de Apel, informeaza Agerpres.

Deputatul democrat-liberal a cerut eliminarea alineatelor 2, 3 si 4 ale articolului 10 indice 3, nou introdus de Comisia juridica. In primul alineat se prevedea ca instrainarea bunurilor ce apartin persoanei a carei avere este supusa controlului poate fi impiedicata de Comisia de cercetare de pe langa Curtea de Apel, ca masura asiguratorie.

La alineatul 3 al acestui articol se stipula ca "masura de indisponibilizare poate fi totala sau partiala si poate fi luata si in cazul depozitelor si certificatelor bancare', iar la alineatul 4, ca 'masurile prevazute la alineatul 2 inceteaza la data ramanerii definitive a ordonantei de clasare".

Amendamentul lui Boureanu a fost adoptat de plen cu 144 de voturi favorabile, sase impotriva si 45 de abtineri. Boureanu a cerut eliminarea acestor prevederi pe motiv ca impun un caracter ilicit al bunurilor dobandite.

"Mie mi se pare o chestie de o gravitate deosebita, cu tot respectul pentru colegii nostri, pentru ministrul Justitiei, pentru toti cei care au lucrat la proiect", a spus democrat-liberalul.

In replica, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a intervenit pentru a arata ca, prin proiectul initiat de Guvern, sechestrul este provizoriu.