Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, comentand propunerea prefectului Capitalei privind eutanasierea cainilor vagabonzi, ca un astfel de lucru este ilegal, ca exista o lege in acest sens si ca un prefect nu poate sa ia o decizie impotriva legii.

"Este ilegal. Din cate stiu, exista o lege in acest sens. Nu cred ca un prefect poate sa ia o decizie impotriva legii", a precizat Ponta, citat de Mediafax.

Prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei, a declarat, marti, ca a trimis Camerei Deputatilor propunerile de modificare a legii cainilor fara stapan, printre acestea fiind si posibilitatea eutanasierii atat a cainilor grav bolnavi, a celor agresivi, cat si a celor care nu sunt adoptati in sapte zile. Potrivit prefectului, propunerile de lege respecta legislatia europeana si incearca rezolvarea problemelor provocate de cei aproximativ 40.000 de caini fara stapan din Capitala, asa cum arata datele ONG-urilor, sau a celor aproximativ 100.000 de caini fara stapan din Capitala, asa cum arata datele administratiei locale.

Proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.155/2001 privind gestionarea cainilor fara stapan a fost initiat de liderul PRM Marius Marinescu. Acesta prevede obligatia autoritatile locale sa sterilizeze toti cainii comunitari si a fost adoptat in unanimitate de Senat, pe 12 decembrie 2007, in prezent fiind la Comisia pentru administratie publica a Camerei Deputatilor. Totodata, Marius Marinescu este initiatorul Legii 9/2008 privind protectia animalelor, prin care a fost abrogata eutanasierea acestora.