Presedintele interimar moldovean, Mihai Ghimpu, a declarat pentru ProTV Chisinau ca va discuta, la Bucuresti, si despre problema ambasadorului moldovean in Romania, mentionand numele lui Iurie Renita, un coordonator de proiecte, relateaza Info-Prim Neo, citat de Mediafax.

In cadrul emisiunii "In PROfunzime", Ghimpu a mentionat numele lui Renita, pe care-l considera o "persoana cu experienta in domeniul diplomatic", si care in prezent este coordonatorul mai multor proiecte.

Totodata, el a declarat ca, desi initial era preconizata semnarea unui acord cu presedintele roman, Traian Basescu, in locul acestuia, "din cauza unor neintelegeri politice la Chisinau", va semna cu seful statului roman doar o declaratie comuna.

Ghimpu a refuzat sa ofere mai multe detalii despre aceste disensiuni politice. El a spus, insa, ca va face mai multe precizari dupa vizita in Romania, marti si miercuri, la invitatia lui Basescu.

Presedintele moldovean incepe marti o vizita in Romania, fiind insotit de mai multi ministri. In cadrul acestei vizite este preconizata semnarea mai multor acorduri, intre care un acord de cooperare intre parlamentele moldovean si roman, un acord prin care Romania va acorda Republicii Moldova un ajutor nerambursabil in valoare de 100 de milioane de euro, un acord privind protectia sociala a cetatenilor moldoveni care muncesc in Romania si un acord intre ministerele Educatiei, care a lipsit in ultimii ani.

In cea de-a doua zi a vizitei, miercuri, seful statului si delegatia moldoveana se vor afla la Iasi si Suceava.