Conducerea filialei din Covasna a Partidului Conservator solicita demiterea Elenei Udrea de la conducerea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, din "'ratiuni de siguranta nationala". Conservatorii din Covasna o acuza pe Elena Udrea ca a incurajat folosirea sintagmei "Tinutul Secuiesc" ca brand turistic, potrivit Agerpres.

"Suntem mirati ca un absolvent al Universitatii Nationale de Aparare 'Carol I', seria a XIV-a, expert in securitate si aparare nationala, cu masterat in domeniu, nu-si da seama de strategia si tactica UDMR ce are ca scop autonomizarea, pe criteriul etnic, a unei importante zone din centrul Tarii noastre. Nu credem ca la universitatea absolvita de doamna Udrea nu se invata despre iredentismul-sovin maghiar, de modul cum Lajos Kossuth a dorit si luptat sa anexeze Transilvania la Ungaria, de lupta pentru aparare nationala a lui Avram Iancu, de Dictatul de la Viena din 30 august 1940, de Ip, de Traznea, de Moisei", se arata in comunicatul semnat de liderul PC Covasna, Doru Decebal Feldiorean.

Acesta mai mentioneaza ca, prin fapte si vorbe, ministrul Elena Udrea "pune umarul la actiuni ce vizeaza pierderea atributelor esentiale ale Romaniei, acelea de stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil".

Conducerea filialei din Covasna a PC cere demiterea din Guvern a Elenei Udrea, daca nu-si va "retracta" acordul dat UDMR, de a promova turistic zona Covasna, Harghita, Mures printr-un "brand neromanesc", prin sintagma "Tinutul Secuiesc".

Cu prilejul unei vizite de lucru facute luna aceasta la Miercurea Ciuc, Elena Udrea a declarat ca asa cum se vorbeste despre Bucovina sau Tara Barsei din punct de vedere turistic, la fel se poate vorbi si despre Tinutul Secuiesc.