Pe ultima suta de metri a campaniei electorale din Colegiul 19, Teo Trandafir a primit sprijinul electoral al Monei Musca. Disparuta din viata politica de trei ani, Mona Musca si-a facut aparitia la o manifestare electorala a lui Teo Trandafir. Lilian Minca, candidat PC si PSD, si-a continuat campania atacand PDL-ul si a promis ca va lupta pentru combaterea prostitutiei, pentru ridicarea imunitatii parlamentarilor si pentru marirea pensiilor. Liliana Minca a combatut si acuzatiile staffului advers referitoare la vandalizarea sediului de campanie si a furtului sloganului de campanie.

Teo Trandafir si Liliana Minca mai au doua zile de campanie ca sa convinga electoratul din Colegiul 19 din Sectorul 4 ca merita sa ii reprezinte in Parlament. Miercuri, 21 aprilie, Liliana Minca a sustinut o conferinta de presa, iar Teo Trandafir s-a intalnit la sala Polivalenta cu cateva zeci de cetateni din colegiu. Surpriza actiunii electorale de la sala Polivalenta a fost aparita Monei Musca printre cei prezenti. Atat Teo Trandafir, cat si seful ei de campanie - viceprimarul Mircea Raicu - au sustinut ca nu stiau ca Mona Musca va fi prezenta.

VIDEO: Mona Musca isi declara sustinerea pentru Teo

A fost prima prezenta publica a Monei Musca dupa trei ani de retragere completa din politica si din viata publica. Initial, Mona Musca nu a dorit sa ia cuvantul; ulterior, la rugamintile lui Teo Trandafir, a explicat de ce a venit si si-a exprimat si sustinerea fata de candidatul PDL. “Am venit pentru doua lucruri. Unu: am venit sa iti spun, Teo draga, ca imi pare imens de rau ca nu fac parte din acest colegiu ca sa te votez. Al doilea lucru este acela ca am facut o cercetare legat de crese si gradinite. Si vreau sa iti predau aceasta cercetare”, a explicat Mona Musca.

Teo Trandafir prezentase anterior proiectul ei de lege care vizeaza cresele si finantarea lor. Mona Musca i-a urat succes lui Teo Trandafir si a mentionat ca isi doreste ca in Parlament sa intre “un om tanar si cinstit, asa cum este Teo”. La final cele doua s-au imbratisat.

Teo si Minca nu ii fac loc lui Cernea

Remus Cernea
Remus Cernea
Foto: Rompres
Un alt subiect al campaniei din sectorul 4, unde primar este Cristian Piedone (PC), este si decizia Curtii Constitutionale in cazul Remus Cernea. Potrivit acestei decizii, un articol de lege care ii interzicea lui Cernea sa candideze a fost declarat neconstitutional. Intre timp, Autoritatea Electorala Permanenta a declarat ca alegerile din Colegiul 4 vor continua cu cele doua candidate validate. In schimb, Remus Cernea le-a cerut celor doua candidate sa se retraga din cursa, permitind reluarea procesului electoral si candidatura sa.

Nici una din cele doua candidate nu a raspuns apelului facut de ecologistul Cernea. Liliana Minca a declarat ca nu se va opune candidaturii independentului Remus Cernea, dacă se va decide că este legală intrarea sa în competiţie în acelaşi colegiu. “Nu mă deranjează competiţia. Trebuie să existe competiţie, dar o competiţie curată. (...) De la inceputul campaniei, de când mi-am depus candidatura, am declarat că sunt de acord să fie cât mai mulţi candidaţi”, a declarat Minca, citata de Agerpres. Raspunsul vine insa dupa anuntul facut de AEP ca procesul electoral nu se reia.

De cealalta parte, Teo Trandafir a avut si ea o pozitie, explicand ca nu se poate retrage din cursa. “Eu, Teo Trandafir, sa ma retrag de una singura este un demers pe care nu as putea sa il fac pentru ca nu am abilitatea de a lua asemenea decizii radicale de una singura. Eu fac parte dintr-o echipa. In primul rand trebuie sa vedem explicatia Curtii Constitutionale daca ea motiveaza in vreun fel decizia pe care a luat-o", a explicat Teo Trandafir pentru HotNews.ro

Clinciuri de campanie

Prin intermediul staffurilor electorale sau chiar direct, cele doua contracandidate se acuza de campanie murdara. Cei mai vocali sunt cei din PDL, care prin intermediul europarlamentarului Cristian Preda ori prin vocea viceprimarului Mircea Raicu acuza PSD si PC ba ca au copiat afisele si sloganele lui Teo Trandafir in afisul electoral al Lilianei Minca, ba ca vor sa cumpere voturi.

Mircea Raicu a acuzat echipa de campanie a Lilianei Minca de faptul ca ar fi vandalizat sediul de campanie al PDL din sectorul 4. “În Brâncoveanu, la sediul de campanie al PDL, a fost descoperită miercuri dimineaţă vopsea roşie pe geamuri. Mă dezic de astfel de acte de vandalism. Nu am avut nici o contribuţie în a victimiza sau vandaliza sediul de campanie al contracandidatei mele Teodora Trandafir”, a declarat in replica Liliana Minca.

Cat despre furtul sloganului electoral, Minca a declarat ca nu a furat nici un slogan de campanie sau culorile afisului electoral, ci doar a folosit sloganul utilizat de primarul Cristian Piedone in 2004. “Contracandidata noastra distribuie materiale electorale. Este vorba de costume de haine si conserve de ananas, lucuri care reprezinta mita electorala. Sunt intocmite liste pentru cumpararea de voturi”, a mai acuzat Mircea Raicu. In replica, Liliana Minca a declarat ca "PDL va continua să ma atace din disperare pentru că ştiu că vor pierde alegerile. Sunt deschisă pentru orice fel de atac, pentru că sunt obişnuită cu forţa PDL din toate punctele de vedere, inclusiv cel financiar”

Alte atacuri de campanie

  • “Candidatul Teodora Trandafir este integral fabricat de masina de partid pedelista. Candidatul Teo Trandafir este cel mai mare dusman al vedetei Teo. Candidatul Teodora Trandafir nu este altceva decat un soldatel din armata Guvernului Boc” - Liliana Minca in ziarul de campanie Conservatorul.
  • “O doamna care a pornit ca secretara si a ajuns doctor in cativa ani nu poate aduce ceva nou pentru cei din sectorul 4” - Mircea Raicu, PDL

Teo si Lili se bat pe imaginea lui Piedone

Liliana Minca si Piedone
Liliana Minca
si Piedone
Foto: HotNews.ro
Cele doua contracandidate folosesc in campanie

afise sau fluturase pe

Teo si Piedone
Teo si Piedone
Foto: HotNews.ro
care apar alaturi de Cristian Piedone, primarul sectorului 4, care are un capital foarte mare de imagine in sector. Spre exemplu, Liliana Minca apare in trei poze alaturi de Piedone in ziarul de campanie Conservatorul, iar sub imagini este postata explicatia "Piedone o sustine pe Liliana Minca". De cealalta parte, si Teo si-a confectionat materiale electorale in care apare pozata alaturi de Cristian Piedone, cu sloganul "Teo si Piedone, o echipa de nota 10 pentru Colegiul 19".

Ce promit cele doua contracandidate

In doua interviuri acordate Agerpres, Teo Trandafir si Liliana Minca si-au prezentat si promisiunile facute catre electorat:

  • Liliana Minca:
  • măsuri eficiente şi realiste de combatere a prostitutiei
  • ridicarea imunitatii parlamentarilor
  • o lege prin care pentru oamenii cu venituri mici - TVA-ul la alimentele de bază să fie scăzut la 5%, iar la produsele alimentare de lux, TVA-ul să fie crescut la 25%.
  • punctul de pensie de 45%
  • Teo Trandafir:
  • un amendament la legea educatiei care sa introduca cuponul de cresa, un ajutor lunar între 200 şi 500 de lei pentru copiii cu vârsta până în 3 ani.
  • proiectul “şcoala părinţilor” care prevede cursuri tinute de psihologi, care i-ar învăţa pe părinţi cum sa înţeleagă problemele copiilor şi cum să comunice cu ei.
  • o lege pentru crearea centrelor de zi din bani europeni in toata tara.