UPDATE: Magistratii Judecatoriei sectorului 1 al Capitalei au decis sa amane pentru data de 16 iunie judecarea procesului in care presedintele Traian Basescu solicita despagubiri de la omul de afaceri Dinu Patriciu si de la societatea care editeaza ziarul Gardianul pentru difuzarea imaginilor in care el ar lovi un copil, scrie Agerpres.

Judecatorii au constatat lipsa de procedura privind citarea cotidianului Gardianul, acesta intrand in procedura de insolventa in luna februarie. Instanta a acordat termen pentru citarea lichidatorului judiciar al ziarului si pentru ca avocatul lui Traian Basescu sa ia la cunostinta intampinarea depusa de aparatorul omului de afaceri Dinu Patriciu.

In actiunea depusa la Judecatoria sectorului 1, Traian Basescu cere despagubiri in valoare de un leu, pentru ca imaginea sa ar fi fost vatamata prin difuzarea unei filmari in care este aratat cum ar lovi un copil, la un miting electoral la Ploiesti, in 2004.

In 28 noiembrie 2009, Traian Basescu anunta ca va actiona in judecata cotidianul Gardianul si pe omul de afaceri Dinu Patriciu.

"Pentru minciuna si trucarea unor filmari, il dau in judecata pe Dinu Patriciu si cotidianul Gardianul. Fac acest lucru pentru ca au prezentat un film trucat", spunea Basescu.

Cotidianul Gardianul a prezentat imagini din timpul unui miting organizat la Ploiesti, in timpul campaniei electorale din 2004, in care Traian Basescu parea ca ar fi lovit un copil.