Fostul lider al partidului Mircea Geoana nu este suparat ca a lasat datorii, ci pentru ca s-a aflat despre acestea in presa, a adeclarat marti, presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat Ponta la Antena3, citat de Mediafax.

Presedintele PSD a apreciat ca este normal ca fiecare sa plateasca ceea ce a consumat.

"Pentru ca in general cheltui, cel putin asa fac eu ca om care intotdeauna am avut salariu, nu am avut niciodata afacerea mea, nu-mi plac speculatiile. Mi-am platit intotdeauna chiria, lumina, intretinerea la apartamentul in care stau. Cum adica sa nu platesc nimic ca peste patru ani vine altul in apartament si plateste cheltuielile?", a mai spus Ponta.

Datoriile inregistrate de PSD, majoritatea angajate in ultimele campanii electorale, sunt estimate a se cifra intre 250 si 290 miliarde lei vechi potrivit raportului unui audit preliminar.

Fostul presedinte al PSD, Mircea Geoana, l-a acuzat, sambata, pe actualul lider social-democrat, Victor Ponta, ca, fiind lipsit de experienta politica, a utilizat in presa formulari "nepotrivite" cu privire la datoria cu care a preluat partidul. Geoana a facut aceste afirmatii pe blogul personal.

In replica, Ponta l-a invitat pe fostul lider PSD sa vina luni la sediul central al partidului, la sedinta BPN, si sa nu mai scrie pe blog. Intr-un interviu acordat saptamana trecuta HotNews.ro, Ponta a spus ca auditul financiar referitor la cheltuielile facute sub Mircea Geoana este in curs de desfasurare iar primele concluzii indica faptul ca situatia datoriilor este "foarte, foarte grava".