Liberalii spera ca motiunea de cenzura sa fie votata si de parlamentari independenti. Vicepresedintele PNL, Mihai Voicu, a declarat la RFI ca initiatorii motiunii mizeaza si pe votul unor senatori si deputati coordonati de Gabriel Oprea, nemultumiti de legea pensiilor, care ar urma sa reduca veniturile pensionarilor militari.

Descarca fisierul audio in format MP3

"Incercam sa obtinem voturi si din partea unor parlamentari din randul independentilor si din partea unor parlamentari din randul UDMR si poate ca exista si oameni din randul Partidului Democrat, desi aici e mai greu de crezut", a afirmat Voicu.

Liberalul a precizat ca desi personal nu-l agreeaza pe ministrul Apararii, Gabriel Oprea, unii parlamentari pe care-i pastoreste acesta ar putea sprijini motiunea de cenzura.

"Da, fara indoiala, pentru ca as vrea sa dau doar un singur exemplu: domnul ministru Oprea este departe de a fi un personaj care-mi place, iar actiunile sale politice in domeniul migratiei parlamentare imi displac si mai tare decat persoana domniei sale, dar pozitia publica pe care a avut-o cu privire la pensiile militarilor este una care intamplator coincide cu ceea ce credem si noi si poate, cine stie, daca pana la dezbaterea motiunii, semnalele cu privire la legea pensiilor vor fi proaste pentru cei care il sustin pe domnul Oprea, pot veni de acolo niste voturi", a explicat vicepresedintele Partidului National Liberal, Mihai Voicu.

Liberalul sustine ca a remarcat anumite "ruperi de randuri" in cadrul coalitiei aflate la Putere: "Am remarcat oarecari ruperi de randuri in cadrul coalitiei majoritare. Sigur, nici eu nu vreau sa fiu excesiv de optimist sau chiar naiv, incat sa spun ca motiunea are sanse foarte mari, insa pe langa obiectivul logic al unei motiuni, acela de a trece, mai exista si obiectivul politic, de a provoca o dezbatere, de a pune Guvernul in situatia de a fi nevoit sa raspunda la elementele care noi consideram ca trebuie sa fie dezbatute cu ocazia motiunii".

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, luni, ca a convenit cu liderul PSD Victor Ponta asupra necesitatii depunerii unei motiuni de cenzura, el precizand ca domeniul acesteia este unul care priveste guvernarea in ansamblu si ca motiunea va fi depusa in maximum doua saptamani. Intrebat cum va fi stransa majoritatea parlamentara necesara adoptarii motiunii de cenzura, Antonescu a precizat ca interesul unei motiuni de cenzura este de a dezbate public probleme de interes public.