Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, luni, ca a convenit cu liderul PSD Victor Ponta asupra necesitatii depunerii unei motiuni de cenzura, el precizand ca domeniul acesteia este unul care priveste guvernarea in ansamblu si ca motiunea va fi depusa in maxim doua saptamani, informeaza Mediafax.

Liderii celor doua formatiuni s-au intalnit in cursul dupa-amiezii de luni, la propunerea lui Victor Ponta. La aceasta intalnire s-a stabilit totodata ca PNL sa sprijine candidatul PSD la Primaria Ramnicu Valcea.

Potrivit lui Crin Antonescu, "se face simtita nevoia unei motiuni de cenzura directionata pe un front larg, pe ansamblul guvernarii", care sa arate falimentul complet al Guvernului actual, Guvern care nu are numai patru luni, asa cum se prezinta, ci un an si patru luni.

Antonescu a spus ca discutia cu Victor Ponta, a fost una de principiu, urmand ca detaliile sa fie stabilite impreuna. El a aratat ca orizontul de timp in care se va concepe si depune motiunea de cenzura nu va depasi doua saptamani.

Intrebat cum va fi stransa majoritatea parlamentara necesara adoptarii motiunii de cenzura, Antonescu a precizat ca interesul unei motiuni de cenzura este de a dezbate public probleme de interes public.