PNL ia in calcul initierea unei motiuni de cenzura la adresa Guvernului, dupa ce judecatorii Curtii Constitutionale au declarat, pentru a treia oara, neconstitutionale modificarile aduse de Executiv la legislatia privind numirile la conducerea institutiilor deconcentrate.

Liderul liberal Crin Antonescu a anuntat ca va discuta despre acest demers si cu social-democratii, avand in vedere ca liberalii nu pot strange singuri suficiente semnaturi pentru depunerea unei motiuni de cenzura.

  • "Eu cred, si o sa propun asta si colegilor mei (initierea unei motiuni de cenzura - n. red). O sa discutam despre asta evident si cu PSD, pentru ca nu se poate altfel si nu vad de ce nu am face-o. Este o actiune pe care trebuie sa o facem in comun. Cred ca se poate pune problema unei motiuni de cenzura, daca ne gandim doar la faptul ca, pentru a treia oara, Curtea ii spune limpede aceluiasi prim-ministru, aceluiasi Guvern ' domne, inceteaza, e neconstitutional modul in care vrei sa politizezi functiile publice'. Si primul-ministru, ca si cum aceasta Curte Constitutionala n-ar exista, persista in neconstitutionalitate, motiv suficient pentru a genera o motiune de cenzura", a afirmat Crin Antonescu la Antena 3, potrivit Agerpres.
  • "Intre noi si PSD nu e nicio alianta. Dar, in acest moment, sa fie clar ca nu PSD, nu Victor Ponta, nu Partidul Conservator sunt partidele cu care trebuie sa ne luptam noi in Romania. Ne luptam cu niste lucruri cu care ne-am luptat pentru ca le facea PSD cand era putere si le face astazi, cu mult mai rau, PDL. Asa incat, eu n-am de ce sa ma razboiesc sau sa cultiv alte rivalitati cu Victor Ponta, cu PSD, cu domnul Daniel Constantin, pentru ca sunt lideri tineri care nu sunt vinovati de ceea ce Traian Basescu si gasca sa fac azi din Romania", a adaugat presedintele PNL.

Toamna trecuta, Guvernul Boc a fost demis de Parlament, printr-o motiune de cenzura. Emil Boc a fost desemnat din nou prim-ministru dupa alegerile prezidentiale din decembrie.