PSD va marca ziua de 1 Mai prin proteste sociale in fiecare organizatie judeteana si fara mici si bere, cum se intampla in alti ani. Scopul protestelor este acela de "a demonstra forta filialelor si de a sublinia legatura directa a mesajului PSD cu semnificatia zilei de 1 Mai", se arata intr-un document discutat, miercuri, in Comitetul Executiv National al social-democratilor si obtinut de Mediafax.

  • "In contextul protestelor sociale si al accentuarii problemelor economice, PSD are obligatia de a arata ca trateaza cu deosebita importanta aceasta zi, fiind un prim pas spre afirmarea fiecarei organizatii, la nivel local, in perspectiva viitoarelor batalii politice", se arata in document.

In acelasi document se mai arata ca principalul partener al PSD va fi miscarea sindicala, urmand ca, impreuna cu sindicatele, social-democratii sa marcheze 1 Mai prin mitinguri si mesaje politce.

  • Mesajul central al PSD de 1 Mai ar urma sa fie "PSD lupta pentru dreptul romanilor la munca, impotriva somajului si impotriva Guvenului care transfera costurile crizei pe umerii oamenilor simpli".

Luni, in timpul unui interviu acordat HotNews.ro, presedintele social-democrat Victor Ponta a anticipat decizia de astazi a Comitetului Executiv National, afirmand: "Anul acesta de 1 mai cred ca nu-i nimic de sarbatorit. Avem 1 milion de someri. Voi participa alaturi de colegii mei in toata tara la orice fel de manifestare care sa atraga atentia puterii acutale ca suntem tara cu 1 milion de someri. Eu intotdeauna incerc sa dau exemplu personal, voi discuta sa fie si o decizie politica".