Plenul reunit al Parlamentului a aprobat, miercuri, cu unanimitate de voturi, prelungirea mandatului membrilor Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune pana la data de 30 iunie, informeaza Agerpres.

Cele doua Camere ale Parlamentului s-au reunit miercuri, de la ora 9,00, in sedinta comuna.

Ministrul Culturii si Patrimoniului National, Hunor Kelemen, preciza, pe 8 aprilie, ca urmeaza ca mandatul Consiliului de Administratie al Radioului sa fie prelungit pana pe 30 sau 31 iunie.

El a mai spus ca in cazul TVR, unde CA a fost demis, nu este necesara o prelungire, deoarece forul respectiv, condus de Alexandru Sassu, va fi mentinut pana la numirea noului Consiliu.

La randul sau, presedintele UDMR a declarat ca politicienii nu trebuie sa se eschiveze cand este vorba de functionarea SRR si SRTV.

"Constitutia prevede controlul Parlamentului asupra televiziunii si radioului public si este in ordine acest lucru, pentru ca, la urma urmei, cineva trebuie sa-si asume raspunderea pentru functionarea acestor institutii. (...) Nu ne putem eschiva si nici nu trebuie sa ne eschivam, ci sa ne asumam aceasta raspundere si in acelasi timp acest control sa devina cat mai transparent", a sustinut Marko.