Liderul PNL, Crin Antonescu, spune ca liberalii ar putea accepta o guvernare alaturi de PDL doar in conditiile in care in guvernul viitor persoane ca Boc, Berceanu sau Videanu nu s-ar mai regasi, intrucat este adeptul unei guvernari pentru guvernati, nu pentru guvernanti, transmite Mediafax.

Crin Antonescu, prezent la Ramnicu Valcea pentru a-l sustine pe candidatul partidului la alegerile pentru primaria municipiului, Bogdan Pistol, a declarat ca liberalii sunt dispusi sa intre la guvernare, insa nu in orice conditii, precizand ca pana atunci "partidul va ramane in opozitie si va taxa fiecare gest politic si nedemocratic al guvernului Boc".

"Eu si astazi sunt dispus sa intru la guvernare, dar reiterez ca nu in orice conditii. In primul rand, eu vad o guvernare pentru guvernati, si nu pentru guvernanti. Vad o guvernare fara ministrii Berceanu sau Videanu care au venit la putere cu propria clientela de partid si se vor retrage cu aceeasi clientela, dar mai bogata. Nu in ultimul rand as vedea un guvern cu un premier, nu liberal, suntem constienti ca nu putem emite aceasta pretentie, dar cu o personalitate asumata de un larg spectru politic care sa manifeste independenta decizionala, nu Emil Boc. Pana atunci, partidul va ramane in opozitie si va taxa fiecare gest politic si nedemocratic al guvernului Boc", a afirmat Crin Antonescu.

Liderul PNL a mai spus ca in ceea ce priveste proiectul legii educatiei, acesta este o incercare de politizare dorita de Executiv pentru a schimba cativa rectori ai unor universitati importante din Romania care nu sunt membri ai PDL sau nu sustin PDL.