Guvernul a adoptat, luni, in sedinta extraordinara, proiectul Legii educatiei, potrivit unor surse guvernamentale, citate de Agerpres. Proiectul urmeaza sa fie inaintat Parlamentului spre dezbatere si adoptare.

Dezbaterile pe marginea proiectului legii Educatiei vor continua, chiar daca acesta a fost deja aprobat de Guvern, a anuntat ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, dupa sedinta extraordinara a Cabinetului Boc in care a fost discutat actul normativ.

Anterior, premierul Boc a solicitat ca termenele procedurale de aprobare a legilor promovate de Executiv sa fie respectate si in birourile permanente ale Parlamentului, aratand ca nu crede ca mai exista o tara in care un Guvern cu sustinere parlamentara sa nu aiba sprijin majoritar in birourile permanente.

"Nu stiu unde mai exista in lume o tara in care Guvernul care are sustinere parlamentara sa nu aiba majoritate si in Birourile Permanente. Este o situatie mai delicata pe care o avem. (...) Ati vazut ca am redus numarul ordonantelor de urgenta foarte mult, anul acesta, dar in aceste conditii avem nevoie de sprijinul Parlamentului, iar majoritatea care sustine Guvernul cred eu ca este pregatita, chiar daca dificultatile legate de majoritatile pe care le avem in Birourile Permanente le cunoastem, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa tragem semnalul de alarma cu privire la termenele pe care le avem de adoptare a legilor si actelor normative mentionate", a explicat Boc.