Presedintele UDMR, Marko Bela, a anuntat vineri ca Uniunea nu va sustine partidul de extrema dreapta din Ungaria, Jobbik, in perspectiva alegerilor generale din tara vecina, transmite Agerpres. Jobbik, miscare de extrema dreapta fascista, este cotata cu pana la 20% din intentiile de vot.

''In legatura cu alegerile din Ungaria, exista un singur partid in legatura cu care noi nu putem declara niciun fel de sustinere, este Jobbik, de extrema dreapta. Si bineinteles ca nu ne bucuram ca are o sustinere destul de semnificativa, conform sondajelor de opinie - vom vedea care vor fi rezultatele'' a declarat Marko Bela.

Acesta a aratat ca interesul formatiunii pe care o conduce si al maghiarilor din Romania este ca UDMR sa aiba cu viitorul guvern al Ungariei si cu viitorul partid de guvernamant din aceasta tara o relatie de colaborare cat mai stransa.

In ceea ce priveste politica viitorului guvern al Ungariei privind maghiarii din tarile invecinate, UDMR sustine institutionalizarea acestei probleme.

''Daca acest lucru se va intampla prin reinfiintarea Oficiului Maghiarilor de Pretutindeni sau prin alte modalitati, eu cred ca acest lucru tine de viitorii guvernanti, dar noi vom sustine o prezenta cat mai accentuata'', a subliniat Marko.